Gyorshajtás


netdevil666 # 2010.08.31. 21:48

Üdv!

Új vagyok az oldalon, de érdeklődni szeretnék, hogy egy adott táblánál mennyivel lehet menni büntetés nélkül. Csak azért kérdezem mert most kaptunk egy értesítőt, hogy megbüntettek 30e Ft-ra mert 60-as táblánál 64-el mentünk. Nagybátyám a múlt héten kapott csekket 130 helyett 132-vel ment. Ez szerintem egy kicsit meredek! Ez így jogos, vagy mit lehet ilyenkor tenni?

Előre is köszönöm a segítségeteket!

noemi010 # 2010.09.01. 10:26

Sziasztok!

Segítségeteket kérném. Olvastam, hogy mások is ugynazon az útszakaszon kaptak gyorshajtási büntetést: Karcag környékén, 4-es út, egymásra pakolt 4 jelzőtábla.
Aki már írt fellebbezést, nagyon szépen kérném, küldje át nekem is annak szövegét.
Még egy kérdés: járt már valaki sikerrel?
Köszönettel,
Noémi

kawaclipse # 2010.09.02. 14:52

Sziasztok, Szintén a karcagi 4-es úton az emeletes támla miatt kaptam büntit, pls nekem is ír5jon aki jutott valamire. A tábla magassága is megkifogásolható véleményem szerint. Erről találok valahol valamit?

mohuzi # 2010.09.03. 06:59

Sziasztok!
Fotót a levélben szereplő honlapon tudod megnézni.
Nézz utána (GPS koordináták) milyen tábla volt és hátha...
15 km/h túllépéstől 30e pénzbírság.
Táblák kihelyezésére a KRESZ-t kell átböngészni, és ha helytelen, akkor érdemes megírni nekik.
Szerintem a trafis autóra (nem rendőrautó ált.) is vonatkozik a KRESZ. A határozat eltt egy panaszlevelet megér. Persze érdemes más hibát is találni. (Én mindig azon manózok, hogy autópályán hogy tudnak szemben forgalomban állni, hogy csinálják?)
Jelentéktelen túllépésnél szerintem nem bünterhetnek, hiszen a kmórád (gumi miatt is) csalhat. Minden bírságnál 3%-os ráhagyással számolnak.
Táblakihelyezésnek szabályai vannak, érdemes emiatt panasszal élni.
Határozat előtt csak panasz, illetékmentes, határozat után 5000 Ft-os illeték.

Én is csak egy áldozat vagyok, de sokmindennek utánanéztem, hogy fellebbezhessek.
Nálunk nem jó táblát csatoltak a bírsághoz, pontatlan a GPS, rossz irányt adtak meg, ráadásul a GPS távolság-idő adatai alapján nagyon nem stimmel a sebesség. Meggyőződésem, hogy mindenki talál bakit, csak sokat kell éjszakázni és agyalni.

Zárásnak egy sztori (anyukámmal esett meg, a héten). Lefotózták, tudja többel ment és odament a rendőrhöz, mennire spóroljon. (Unokák sírtak az autóban, hogy rendőrbácsi ne vigye el mamit a börtönbe, nem rossz!) A rendőr elment, telefonált egy sort, végül adott 3000-ről csekket. Anyukám adta volna az iratait, hogy mi alapján állítsa ki, errő ő azt mondta nem kell, a bírság alapja az, hogy nincs nála forgalmi (pedig volt!) és így olcsóbban megússza, mintha a gyorshajtásos csekket kapná. Hogy mi történt az még a mi fejünkben sem állt össze...

Frizko # 2010.09.03. 21:24

Sziasztok!

05.09.en sikerult belefutnom egy 30 helyett 60ba, kaptam rola az ertesitest 06.03.an, de azota semmi. Elevul ez 3 honap utan, vagy kuldik majd, legyek nyugodtan, es ne verjem el masra azt a 45 ezret?

90 helyett 102 ha nem helyszini birsag, akkor semmi?

Koszi elore is

mohuzi # 2010.09.04. 10:17

Kedves Frizko!
Egy kicsit böngéssz a legfrissebb hozzászólások között, és megkapod a választ!

gyutam2 # 2010.09.04. 10:36

Üdv Mindenkinek!
Engem egy úthibák miatti sebességkorlátozó 40-es táblánál kaptak lencsevégre 73-mal.
A képeken is jól látszik, hogy napos idő volt, jó látási viszonyokkal (egyébként tényleg piszok jó idő volt).
Namármost találtam egy ilyen cikket:
http://fmh.hu/…_korlatozas_?…
ennek a végén ez szerepel, ami nekem is rémlett még a KRESZ oktatásról:
"Mégis, nyomatékosította az osztályvezető, van a KRESZ-nek egy igen lényeges eleme, amely felülírja a táblák hatályát. E szerint ugyanis járművel a forgalmi, az időjárási és a látási viszonyoknak, továbbá az útviszonyoknak (az út vonalvezetésének, az útburkolat minőségének és állapotának) megfelelően kell közlekedni , vagyis: a sebességet ezen tényezőket figyelembe véve kell megválasztani, és a veszélyt jelző táblák esetén ajánlatos a sebesség mérséklése. Már csak azért is, mert néhol nem kötik már az autóst a sebességkorlátozó táblák."

Szerintetek ezzel megfellebbezhetem a majdani határozatot, vagy meg se várjam a határozat postázását és még előtte írjam meg a problémámat?

Előre is köszi a válaszokat!

mohuzi # 2010.09.05. 10:32

Kedves gyutam2!
Bocsi, de szerintem ez nem elég (de határozat előtt írj, ingyen egy próbát megér...). Ezt én úgy értelmezem, hogy hiába lehetne mondjuk 90-el menni, ha olyan az út inkább menj lassabban...
De azért hátha más is véleményt ír... Üdv

gyutam2 # 2010.09.05. 12:10

Kedves mohuzi!

Köszönöm, közben már megkérdeztem egy KRESZ-oktató ismerősömet: mondta, hogy ez sajnos fizetős lesz, mert azt ugyanúgy be kell tartani, mint a "hagyományos" sebességkorlátozókat!

Szóval valakinek támogatom a 13. havi fizetését a szerveknél... Pedig inkább az árvízkárosultaknak segítettem volna :(

Mindenkinek akadálymentes autókázást kívánok!

mohuzi # 2010.09.06. 18:52

33. § (1) A határozatot, az eljárást megszüntető végzést, valamint a másodfokú döntést hozó hatóságnak az első fokú döntést megsemmisítő és új eljárásra utasító végzését az (5) bekezdésben meghatározott időponttól számított huszonkét munkanapon belül kell meghozni és gondoskodni a döntés közléséről.

22 nap!!!

(5) Az ügyintézési határidő a kérelemnek az eljárásra hatáskörrel és illetékességgel rendelkező hatósághoz történő megérkezése napján, illetve az eljárás hivatalból történő megindításának napján kezdődik.

Akkor miért beszélünk 60 napról? Kedves Autósok! Lehet számolni és reménykedni!!!

gabhit # 2010.09.06. 20:05

Sziasztok!

A véleményeteket szeretném kérni az alábbi ügyben.
Céges autóval, 2009 decemberében, a 6-os úton az OMV kútnál lefényképeztek. 60 helyett 80-al mentem.
A csekk és a határozat ma érkezett meg(9 hónap). A késés oka a cégem székhelyváltozása volt és ők a régire küldték, elmondásuk szerint ezért nem számít elévültnek. Ráadásul ma visszamentem a helyszínre ahol csak 70-es táblák voltak minden irányban. Arra nem emlékszem, hogy kilenc hónapja volt-e ott 60-as tábla.
Szerintetek érdemes fellebbezni bármelyik okból? Mit tanácsoltok?
Köszönöm

klara78 # 2010.09.08. 06:32

Sziasztok.
A minap kaptam egy gyorshajtás értesítöt 40 helyett 75 tel mentem.
A város jelző tábla alatt ki van rakva a 40 Km sebességkorlátozó tábla mint útólag meg tudtam .
A kérdésem az lenne hogy abban az esetben ha én nem azon az útvonalon mentem be a városba ahol ki lenne rakva ez a tábla sőt még a várost jelző tábla sem akkor én honnan tudom hogy lakott területen haladok szilárd burkolató úton.
Mert a kresz szerin akkor lakott területen kívül 90 KM/h a megengedett.
Én úgy tudom akkor vagyok lakott területen ha azt tábla jelzi?
Mert ebben az esetben akkor nem mentem gyorsan hiszen sehol nem látam 40Km/h korlátozó táblát.
Szoval igaz lehet ez az állítás??

tszabi81 # 2010.09.08. 06:48

Üdv.
A következő történt velem kb 2 hete: egy busz előzése közben, ami kb 35 km/h-val ment, Nagyoroszi belterületén egy hosszú emelkedőn bemértek 66 km/h-val. Tegnap kaptam meg a levelet. De nem küldtek vele csekket. Csak kérik adjam meg, hogy ki vezette az autót. Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e hivatkoznom az előzésre, mi van akkor ha azt mondom, hogy nem én vezettem hanem egy családtagom, továbbá számíthatok-e arra, hogy a műszer hibamértéke alapján (úgy hallottam +-2 km/h)ez lemehet 64 km/h-ra, és akkor már rögtön jó lehetek, max kapok 5-10 ezret. A családban volt már sajnos gyorshajtásos eset városban 88 km/h, (a várost jelző tábla után 5 m-rel). Rögtön jött a csekk 60 e HUF. Úgyhogy nem értem az egészet. Csak reménykedek. Mellékesen jegyzem meg, hogy a civil H Opel Astra Nagyorosziban megállni tilosban fotózott. Ha valakinek van hasonló élménye, kérem írjon valami biztatót. Sz

mohuzi # 2010.09.08. 07:22

Gabit!
A törvények szerint ha nincs ki átvegye a levelet is kézbesíteté válik x idő után. Annak tudsz utánanézni mennyi idő után kézbesítették... (a 2004-es törvényre hivatkoznak a 60 napjukkal, de abban 2009 okt. óta 22 nap a határidő, indokkal duplázhatják.)

Klara!
Szilárd útburkolatnál kint kell, hogy legyen a várost jelző tábla. A várostábla alatti seb.tábláról azt rebesgetik, az egész városra érvényes...

Tszabi!
A +2 km/h-t a bírságban is feltüntetikik, valószínű te nem közig. bírságot fogsz kapni, mert nem 15 km/h lesz a túllépésed. Az kevesebb.

De írjatok a határozat előtt panaszt, az illetékmentes, hátha az indokokkal elfogadják. Érdemes törvényekkel alátámasztani. Az keresgélés, idő.

leus22 # 2010.09.08. 10:33

Kedves Mindenki!

Tudnátok abban segíteni, hogy fellebbezéskor az 5000 forintos illetéket hogyan tudom "leróni"? Veszek illetékbélyeget a postán és felragasztom a levélre? Vagy hogyan?

És vajon mit jelent az, hogy a fellebbezésemet a budapesti főkapitánynak címzett de a szombathelyi hatóságnak beterjesztett levélben kell megtenni.

Egy szóval hova kell küldeni és hogyan?

Nagyon köszönöm a segítséget, ma mindenképp fel kell adnom a fellebbezést.

rockmachine # 2010.09.08. 10:48

kedves leus22!

Ahogy mondod, megveszed a postán és ráragasztod a fellebbezésre, amelyen a címzettnek írod a bp-i főkapitányt, de a szombathelyinek adod be. ennyi. üdv

Cyrano # 2010.09.13. 06:36

Üdvözlök Mindenkit !
Egy, a 21-es út elején korábban elhelyezett 60 Km/ó sebességkorlátozást előíró táblánál minden nap mértek és feltehetően büntettek.
Kb 9 hónapja eltávolították a táblát.
Álláspontom szerint, mivel semmi más forgalmi rend változás nem történt, vagy az eltávolítással okoznak veszályeztetést, vagy a kihelyezéssel követtek el jogsértést, mivel ok nélkül korlátozták a mozgásszabadságot, ráadásul életszerűtlen helyzetben, nehezen észrevehető helyen. Hol kell panaszt tenni ?


" A törvények olyanok, mint a pókháló..."

ajapzs # 2010.09.14. 19:53

Tisztelt Fórumozók!

A segítségeteket szeretném kérni! 2010.07.20-án Maglódon közlekedtem céges autóval. A főutat lezárták, mert csinálták a körforgalmat, ezért kénytelen voltam a lakóövezeten keresztül kikerülni a lezárt útszakaszt. A szűk utcákat egyirányúsították és 20-as táblákat tettek ki. Igazából fogalmam sem volt hogy merre kell mennem, csak érzésre próbáltam visszakerülni a főútra, amikor megláttam a családi ház beállójából "gusztustalanul" mérő rendőrautót. Természetesen nem 20-al mentem, 50-nel mértek be! 45000 a büntetés!

Előre is köszönöm a segítő válaszotokat!

fjoe # 2010.09.15. 08:18

Üdvözlök mindenkit, sajnos engem is gyorshajtáson kaptak.
Augusztus 24-én, lakóhelyemen (Madocsa) fotóztak le, 50 helyett 79-el, - persze a lakott terület táblától kb. 20méterre - megnéztem a fényképet is, én voltam és a megadott időpontban arra is jártam. Viszont arra lennék kíváncsi, hogy a képen a cím stimmelt, viszont a GPS koordináták kb. 20 kilométerrel távolabbra lévő helyre mutatnak, nagyjából a semmi közepére. Ebben az esetben van-e esetleg értelme kötözködni vagy inkább fizessem be a büntetést?

Barby07 # 2010.09.15. 09:32

Üdvözlök mindenkit!

Sajnos kaptam egy csekket, előtte egy értesítőt, miszerint lekaptak a 43-as főúton gyorshajtásért, az időpont stimmle, de a megadott irány, miszerint Deszk irányába tartotta, hlott én Szeged irányába haladtam akkor. 50-es táblánál llítólag 69-cel mentem. Ez egy 38%, lehet ezért 30000.-Ft-ra bírságolni, még akkor is ha hivatkozásként a megadott irány helytelen. Érdemes fellebbeznem, vagy csak kár azért az 5000.-Ft ért is? Köszönöm a válaszokat előre is!

mohuzi # 2010.09.17. 19:41

Kedves Barby, fjoe!
Lapozzatok át egy pár oldalt a legfrissebb hozzászólásokból és biztos választ kaptok a kérdéseitekre!

csubee # 2010.09.20. 18:02

Tisztelet mindenkinek

A gondom: külföldön vagyok de odahaza bemérték a tulajdonomban lévő autót amit az egyik barátom vezetett.
Az első levet szüleim nem vették (amibe meg lehetett volna nevezni hogy kivezetett) a másodikat (határozattal csekkel 50kmh helyett 80kmh és 45.000 Ft) már igen. A probléma hogy ílyenkor már 5.000 Ft-ba kerül fellebbezni/megadni kivezetett

A kérdés ha befizetik a nevembe a csekket akkor a hagyományos szabálysértési eljárásban úgyveszik 100% hogy én vezettem és én kapom a büntipontot?
A csavar a végére hogy a bemérés idején el voltam tíltva a vezetéstől és így ezt megszegném papíron, amiért 150.000 is kaphatnék...?

Külföldről elég nehézkes lepapírozni (kölcsön adási szerződés...) és sajna szorít a határidő is meg az 5.000 Ft is sajna nagypénznek számít.

előre is köszönöm a válaszokat

8zilard # 2010.09.22. 11:41

Sziasztok!

Budaörsi - Sasadi út kereszteződésében bemértek 78 km/h-al. Sajnos a képről nem egyértelmű, hogy melyik irányban, ugyanis aznap 3x fordultam meg arra hasonló időben. A legfelháborítóbb dolog az, hogy a rendőrség 50 km/h-s seb. határ táblára hivatkozik, AMI azon az útszakaszon NINCS, helyette 70-es (befelé) és 60-as tábla van kifelé. Kérdés: A fellebbezésemben ezt nekem külön bizonyítanom kellene-e, hogy augusztus 8-án is így volt-e, vagy csatoljak fotókat a mai sebességhatár állapotról? Vagy hagyjam a fotózást úgyis tudják mennyi a sebességhatár?

Valakinek volt már hasonló? Meg lehet nyerni egy ilyenfellebbezést? NINCS ARRA 50-es korlát (és aug 8-án sem volt szerintem)

85,5m -ről mértek be de még ott sincs 50-es tábla, egyik irányban sem.

Dühítő & felháborító...

robixman # 2010.09.22. 18:26

Sziasztok!
Sajnos rólam is sztárfotó készült. Az adott lakott területen belül lévő útszakaszt Én olyan földútról/szervízútról közelítettem meg, amely főútvonalról ágazott le és bevezetett a lakott területen belülre. Lakott terület határát jelző táblával nem találkoztam, mivel nincs. Tábla hiányában felelősségre vonható vagyok? Ez alapos indok egy fellebbezésre? Előre köszi

encsi-08 # 2010.09.29. 08:52

Sziasztok!

2009. december 7-én 30-as táblánál 59km/h-val mentem. Ezzel kapcsolatosan 2010.szeptember 15-én kaptam határozatot (30.000 Ft bünti). A közigazgatási bírság kiszabására nincs valamilyen határidő? Mondjuk, hogy 6 hónapon belül ki kell értesíteniük? A hatósági eljárást pedig január 14-én indították. Jó, hogy nem pl. 2 év múlva küldik ki!
Ez ellen élhetek fellebbezéssel?
A válaszokat előre is köszönöm!