Gyorshajtás


babilon88 # 2013.04.25. 09:07

Sziasztok!
Ma kaptam egy gyorshajtásról szóló bírságot (200.000 :( ).
Azt szeretném kérdezni, hogy mik a lehetőségeim, hogy tudnám csökkenteni a büntetést, hogy kell kérelmezni a részletfizetést?
Megnéztem a készült képeket. 7 kép van fent, abból csak az elsőn látszik a rendszám, de azon nincs mért sebességadat. A többin nem látszik a rendszám, és a legutolsón van a 124 km/h -s mért sebesség. Az első kép és az utolsó képen látható időpont alapján 9 másodperc telt el a felvétel alatt.
Támadható ez bármilyen szempontból, vagy inkább ne is próbálkozzak?
Részletfizetést mindenképpen szeretnék kérni. Ez volt az első gyorshajtásom, ez számít valamit?
Előre is köszönöm a válaszokat!

Bernie # 2013.04.24. 16:50

Kedves Mindenki!

Segítséget szeretnék kérni, biztos tud valaki válaszolni. Az M1-esen két különböző helyen - egymástól 20 km-re - is lefotóztak, sajnos valóban gyorsabban mentem a megengedettnél, tehát jogos a büntetés. Az a kérdésem, hogy egy útszakaszon, ugyanazért a vétségért (ami ugye a gyorshajtás)kiszabható-e két bírság? Ebben az esetben kétszer 30 ezret kell befizetni?

Előre is köszönöm a segítséget!

Honda5 # 2013.04.23. 19:34

bocii!
Ha ilyenről lenne tudomásunk, az nagyon jó alap lenne arra, hogy bebizonyítsuk, a rendőr eleve nem veszi érvényesnek azt a hibás táblát, hiszen alacsonyabb értékre állította be a műszert... :-)
Megjegyzem, minden sztori más, ha valakinek olyan esete van és azt kifogásolja meg, akkor az az Ő szempontjából lehet egy védekezési megoldás. Én pillanatnyilag a saját történetemet próbálom egyenesbe hozni és megoldást találni rá.

porcmistrec # 2013.04.22. 13:57

Honda5

Nem tudom, ugyvedet kene errol megkerdezni.

bocii # 2013.04.22. 06:18

Már elnézést, hogy idetévedtem, de meg kell kérdeznem a selejtes 30-as tábla kapcsán.
Tegyük fel, hogy ugyanilyen 70-es tábla van kint és véletlenül 50-re lesz állítva a mérőműszer. Gondolom ilyenkor a tábla természetesen érvénytelen lesz igaz?

Honda5 # 2013.04.20. 22:45

Köszönöm a hozzászólásokat a kérdésemhez. Akár biztató, akár elszomorító véget jósolnak az ötlethez, ha próbálkozom.
Közlekedés közben mindig az aktuális helyzetet kell kezelni, és szerintem nem a megszokás alapján kell autózni. Gondolok itt arra, hogy ami tegnap, vagy egy hónapja ott volt, az most koránt sem biztos, hogy ott van, vagy olyan, így nekem az esős időben nem tűnt fel egy olyan tábla, ami nem figyelemfelhívó. Megjegyzem, ma egy ismerősömmel mentünk arra, és megmutattam Neki, Ő azt mondta, hogy ahogy ránézett a táblarengetegre, ez nem volt számára sem egyértelmű.

  • Gerbera317 - én csak józan ésszel gondolkodom, ha a "pl." ott szerepel, akkor a felsorolás nem teljes és helyszűke miatt ezt a hármat emelték ki, de ha kizárólag hármat írnak bele, talán lehetséges, hogy csak erre a háromra gondol a jogszabályalkotó. A "baleset" pedig nem szokványos...
  • porcmistrec - Írtad, hogy saját időből és pénzből lehet vitatkozni. Egy ilyen ügy milyen költséggel járhat, ha a sima 5000Ft-os fellebbezést nem fogadják el és nem ítélik úgy, hogy a tábla, amit a linkelt fotón is bemutattam, nem felel meg a törvény szerinti piros szegélyű táblának? A fényképen egyébként látszik, hogy a többi szabályos színezésű, viszont ez így ebben a formában szerintem akár ennyi erővel lehetne zöld vagy kék vagy stílusosan lila is, ha a pirostól ekkora mértékben eltérhet, hiszen a szürke az nem piros...
  • eurosolar - Ez egy jó gondolat az érvelésnél, köszönöm... :-)

Természetesen az észrevétel elment levélben, ha lesz bármilyen eredménye is a dolognak, akár pozitív, akár negatív, meg fogom írni itt. Bízom abban, hogy az elbírálás során nem jutunk el a pereskedésig...

gerbera317 # 2013.04.20. 20:14

Honda5

Én a képen 3 táblát látok, és ezek egyikének van egy kiegészítő táblája. Te magad idézed a jogszabályt, hogy ebbe a szokványos kiegészítő tábla (távolság, irány, időtartam) nem számít bele. Ezt minden fellebviteli fórum úgy fogja értelmezni, hogy a zárójelben csak példálózó jelleggel sorol fel a jogszabály néhány fajta kiegészítő táblát, de egyébként minden szokványos kiegészítő tábla idetartozik. A vitatott tábla szegélyének a szabványostól eltérő színe sem fog tudni megmenteni. Én nem látok esélyt a menekülésre. Egyébként pedig KBS fórumtárs szokta az ilyenre válaszolni, hogy egy pert (itt: fellebbezést) érdemben kell megnyerni, nem fingturmixszal.

porcmistrec # 2013.04.20. 19:58

eurosolar

Nincs kint korlatozo tabla a Nador utcaban? A foti ut felol es a deak ferenc utca felol is kint van 2 egymas utani keresztezodesben es mindket iranybol. De ertem amugy mire utalsz, meg lehet probalni arra hivatkozva egy pert inditani, hogy halvany a tabla szele, nem ilyen a kresz szerinti szabvanyos megjelenese, szembol sutott a nap, becsillant a szemem, stb. Mivel a rendor csak jogalkalmazo, nem jogalkoto, benne van a pakliban, hogy nem jol alkalmazta a jogot. Hiszen a rendor altalaban nem jogasz vegzettsegu, hogy mindent tudjon, ezert van a birosag, ott lehet vitatkozni mindenkinek a sajat penzen es idejebol. En nem vagyok rendor, csak mar van kicsi tapasztalatom veluk, volt nehany ugyem. Meres elott telepitesi naploban szerepelnie kell a lefotozott tablanak.

eurosolar # 2013.04.20. 06:17

Az hogy évek óta ott van a tábla az nem jelent semmit, mert aki először jár arra az nem emlékezhet az évekkel ezelőtti táblára amikor még piros volt a széle. Most nincs kint 30-as sebességkorlátozó tábla, mert ez nem az. Gondolhatom azt is, hogy valamelyik lakó rakott ki egy fekete-fehér fénymásolatot, hogy lassítsa a forgalmat, és jobban hallja szobában a tévét.

porcmistrec # 2013.04.19. 20:41

Honda5

Tudom tok szar erzes ha kap az ember egy 30 ezres csekket, mivel mar en is kaptam 1x, 3evvel ezelott. Itt a nador utcaban amugy hosszu evek ota kinn van a 30-as tabla, 2 egymast kovete keresztezodesnel (rendkivul balesetveszelyesek, indokolt) es rendszeresen mernek is. Oszinten szolva en itt 40 koruli sebesseggel megyek, csekket emiat nem kaptam soha, viszont kisse zavaro, amikor a korlatozas betartasa miatt masok a seggemben jonnek. Termeszetesen sajnalom, hogy teged elcsiptek, gondolom legkozelebb figyelmesebbeen jarsz erre, tenleg evek ota kinn vannak. Szerintem itt sok eselyed nem lesz elkerulni a birsagot.

Véleményem # 2013.04.19. 18:45

Egy próbát megérhetnek ezek...

Honda5 # 2013.04.18. 22:12

Üdvözlöm azokat, akik jogi témában járatosabbak, mint én és ahogy olvastam, sok-sok esetben tanácsot tudtak adni a kérdezők számára. Most beállok a sorba én is egy kérdéssel.
Egy gyorshajtás, két "talán" megoldás, ebben kérem az Önök segítségét, hogy van-e esély elkerülni az államkassza gyarapítását.
51km/h-s sebességgel fotóztak le, mint kiderült, 30-as táblánál Újpesten.

1. A tábla szegélyének színe nem szabványos, ezt a mellékelt rendőrségi fotón megmutatom. Semmi piros nincsen rajta, szürke az egész keret. Ez megfelel a szabályoknak? Ez alapján lehet büntetni, ahelyett, hogy a táblának a cseréjét szervezték volna meg, hogy valóban a baleset-megelőzés célját szolgálja és feltűnő piros legyen...? Akkor talán én is, mások is észre vesszük, mint ahogy van egy másik hely, ahol szintén kitették a 30-as táblát és lassít mindenki.
Fotó: https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/…705901_n.jpg
2. Van egy rendelet, miszerint egy oszlopon csak három tábla lehet elhelyezve, idézem:
"83/2004. (VI. 4.) GKM rendelet a közúti jelzőtáblák megtervezésének, alkalmazásának és elhelyezésének követelményeiről 5.13. Több jelzőtábla azonos tartószerkezeten való elhelyezése esetén a) egy tartóoszlopon három táblánál többet nem szabad elhelyezni [ebbe a szokványos kiegészítő tábla (távolság, irány, időtartam) nem számít bele],"
Ez alapján a képen látható négy tábla már több, mint a három? Mert a zárójelben lévő felsorolt kivételektől eltérő a negyedik tábla...
Reménykedem, hogy ezek alapján van esélyem a határozat megtámadására, észrevételezésre, és ez sikerrel járhat. Mert ahogy a fenti "gyorshajtásból" is látszik, nem száguldozom...
Köszönöm segítségüket!

Zsigulee # 2013.04.18. 13:56

Ha meg nem fizetsz időben, akkor behajtják adó formájában vagy ingóságok lefoglalásával, esetleg még a gépjárművet is kivonhatják a forgalomból.

Véleményem # 2013.04.18. 13:54

groszfater

Ez csak egy cikk. Két napos Egér úti mérésről. Érdekes, de messzemenő következtetést nem lehet levonni ebből sem. Akit érint annak lehet egy kapaszkodó ez, de semmi több. Lényegében nem váltja meg a világot ez sem... A pénz az államkasszában, onnan nehezen megy vissza a szegény emberhez.

tomi72

A sebességmérő autó mentesül a sebességmérés ideje alatt némely kresz szabály alól, tehát a megállás tilalmai nem vonatkoznak rá. Ezért áll forgalommal szemben is olykor a "rossz" oldalon.
ORFK utasításra tippelek, utána kell nézni ha érdekel a téma bővebben.

Karesz0825

Hivatkozhatsz hogy más vezette nem kívánod megnevezni stb. De a lényegen nem változtat az üzembentartón hajtják be a bírságot. Sajnos így is úgy is fizetni kell...

Karesz0825 # 2013.04.18. 13:08

Sziasztok!
ma kaptam egy 60ezres csekket.
elmeletben szekesfehervaron kivezeto utszakaszon kaptak le, ahol 50km/h helyett 90km/h val mentem.
ez az autszakasz mar kevesbbe lakott,igy mondhatom azt is, hogy a sebessegemet a tobbi autoshoz viszonyitottam..

megneztem a kepet, gepjarmu latszik, viszont a beneulok egyaltalan, igy mondhatnam azt is, hogy fantom vezette az autot.
esetleg otlet, nemi tanacs, mielott befizetem a csekket?! :)

itt a foto:

http://www.kepfeltoltes.hu/…ltes.hu_.jpg

tomi72 # 2013.04.18. 10:28

Sziasztok !

Meg tudja valaki mondani, hogy jogosult-e a rendőrség tilos helyen parkolni a traffipaxolás alatt ?
Konkrétan, milyen jogszabály engedi meg, hogy hidakon és felüljárókon megálljanak, hogy onnan mérjenek ?

Köszönettel,
Tamás

groszfater@gmail.com # 2013.04.18. 09:42

http://totalcar.hu/…si_birsagot/

Véleményem ezt a figyelmedbe ajánlom !

Véleményem # 2013.04.15. 17:58

Fogalmazz egyszerűbben hogy mikor hol hogyan mértek be az a legegyszerűbb... kép melléklet... több segítség is lesz akkor.

pisti66 # 2013.04.14. 19:07

A kérdés az, hogy létezik-e ilyen gépkocsi, mert a GPS által szolgáltatott sebesség infó kevés. Az alapján kb. 30 km/h sebesség különbséget lehet produkálni a valósághoz képest. A tény az, hogy az OMH álló mérést hitelesít. Milyen anyagi vonzata van annak, ha valaki a bírósági utat választja? Mekkora lehet a perköltség ügyvéd nélkül?

Véleményem # 2013.04.12. 19:59

pisti66

Speciálisan átépített gépkocsi kell hozzá, ami figyelembe veszi a sebességmérő autó sebességét is.

De van egy másik módszer is hogy menet közben sima trafival mérnek, de az nem hiteles csak tájékoztató jellegű pár km.-el odébb meg áll egy hiteles fix trafi. Ilyenre volt példa azért írom.

1.bendeguz # 2013.04.12. 16:26

Üdv mindenkinek.

Ha netán valaki büntetést kap , hogy Bp . XVIII . kerület Péterhalmi úton 40 km helyett 60 vagy nagyobb sebességel közlekedett azt ki tudom húzni a slamasztikából.

ez a segítség csak a 2013. Április 8 és április 12 nap 15 óráig elkövetett sebesség túl lépések esetében lehetséges. illetve ki tudom tólni max 15 ig tartó idő közre.

Szerencsére sikerült lefotóznom hogyan basszák át az embert a rendőrök kamu tábla kihelyezéssel.

pisti66 # 2013.04.10. 11:21

Üdv Mindenkinek!

Van valakinek tapasztalata mozgó gépjárműből történt mérést illetően? Velem ez történt. Az OMH ilyen jellegű mérést nem hitelesített.

Véleményem # 2013.04.04. 20:55

Nyilván van még kép vagy esetleg videó. Ennek egy részletét mutatták meg.
Az első lehetőséget el is lőtték ami alapján fizetni kell. Ha idő pénz engedi lehet fellebbezni de nem valószínű hogy más döntés lesz.
Az hogy benzin vagy dízel az autó meg, hogy ki látszik a másik autóban lényegtelen. Ez pech mert a kép alapján mégse tartotta be az 50-et hiába szokta...

sjulianna # 2013.04.04. 07:20

Mégegyszer bocs, sajna, nem vagyok egy számítógépes guru
http://kepfeltoltes.hu/…ltes.hu_.jpg

sjulianna # 2013.04.04. 07:16

[url=http://kepfeltoltes.hu/view/130404/gyors_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/130404/gyors_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/url]