Gyorshajtás


zolo001 # 2010.07.20. 09:03

Sziasztok!

Két kérdésem lenne, az egyik, hogy hogyan lehet elérni az elévülési időt anélkül, hogy dutyiba tegyenek?

A másik kérdésem, hogy az mennyire korrekt traffipax, ahol az ugyanolyan sebességgel haladó kocsisorból csak egy autóst (engem) szednek ki (büntetnek meg)? A fényképek alapján egyértelmű, hiszen a távolság ugyanakkora a kocsik között (és egyébként emlékszem is). Persze ez általános dolog.

Csak akkor vagy mindenkit büntessenek meg aki ott elmegy, vagy senkit. Mert ez viszont nem korrekt, és EZÉRT nem akarom befizetni.

Vagy a behajtott pénzből tegyenek oda egy állandó traffipaxot, és akkor tényleg lassítanának az emberek! De nyilván ez nem érdekük.

StefaN_ # 2010.07.20. 11:15

Kedves Fórumozók!

Ma megkaptam én is az értesítésem, mi szerint 50-nél többel hajtottam kőbányán egy utcában. Meg is néztem neten a fotót. Egyetlen egy darab kép készült, az utcát még az sem tudná beazonosítani aki ott lakik, olyan közeli a kép. Egyébként a kocsi hátuljáról készült a fotó.

Kérdésem, hogy egyetlen egy képnél, illetve beazonosíthatatlan helyszínnél, érdemes e fellebezni? A határozatot 07.19.-én hozták, 06.25.-én fényképeztek le, 06.28.-án küldték ki az értesítést, amit ma kaptam meg.

Köszönöm előre is mindenkinek!

virag000 # 2010.07.22. 14:35

Sziasztok!

Az a kérdésem lenne, hogy gyorshajtásért minden esetben jár büntetőpont?
Nem állítottak meg a helyszínen, de kaptam egy 30 ezer forintos csekket. Megúszom ennyivel vagy büntetőpontot is kapok?
Hol lehet lekérdezni hogy hány büntetőpontom van?

Előre is köszönöm a segítségeteket!!!

onDávid # 2010.07.26. 18:45

@zolo001 sajnos ez nem állja meg jogi értelemben a helyét... :(

@StefaN_
Az mindegy, hogy a helyszín beazonosítható-e, mivel az adott időpontban az adott traffipax egy adott helyen volt, ezt a vezénylési terv rögzíti, ami pedig bizonyító erejű, így nem látom értelmét a fellebbezésnek...

@virag000

Én úgy tudom, hogy ilyenkor nem kapsz pontot, de ezt erősítse meg/cáfolja vki

robit74 # 2010.07.30. 07:41

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni,tőlem jogban jártasabbaktól.

Sajnos május 27.-én a szervnek sikerült családi fotót készítenie egy 60-as táblánál 81-el mentem.

A kérdésem az lenne, hogy a hatóság a 60 napos jogvesztő határidőn belül van-e?

Ugyanis: a tegnapi napon (július 28.) kaptam kézhez az általuk július 27-én postázott, június 08.-i keltezésű értesítést közigazgatási eljárás megindításáról (olyan érzésem van, hogy visszadátumozták a keltezést, mert nehezen hiszem, hogy az őrstől a postáig az út 19 napig tartott), azaz határozat még nem született és még nem is nyilatkozhattam, hogy ki vezette a gépjárművet. Ha ezután kapom meg a határozatot a birság kiszabásáról az már a 60 napon túl lenne (postázásilag mindenképp), ezért az 60 napos jogvesztő határidőn túl van. Legalább is én így értelmezem.

Előre is kösz a segítséget

zolo001 # 2010.08.02. 08:28

Én vezettem a kocsit, de az üzembentartó nevére jött a közigazgatási bírság, mivel nem állítottak meg, csak fénykép volt.
Szeretnék "szólni" annak aki ezt intézi, hogy egyrészt én vezettem a kocsit, nem az akire a bírságot kiszabták, másrészt, hogy töröljék a bírságot, mert nem tudom befizetni.
Van értelme a jegyzőhöz menni ilyen ügyben?

Hifirobi # 2010.08.03. 09:05

Kedves Jogtudók!

07.14-én a Nagykőrösi úton bemértek 80KM/h val 50 helyett. Megnéztem a sztárfotót az autóm hátuljáról. Szépen látszik minden csak az nem hogy épp melyik szakaszon jártam. Hallottam a település naplóról,de azt igen egyoldalúnak találom. Viszont a képen van egy pontos GPS koordináta, ami a felvétel helyét mutatja!? Érdekes,mert a koordináta alapján valahol Gödöllő környékén volt a mérőkészülék. Persze a százados úr akivel beszéltem, azt mondta hogy a település napló irányadó,de ezt nem igazán érzem jogosnak. (arról nem is beszélve,hogy jól látszik hogy az utat elválasztó sövénybe bújva készítették a fotót.) Kérdésem,hogy van mit keresnem ebben az esetben? Mivel egyértelmű,hogy a mérő rendőrök nem kalibrálták a mérőműszer koordinátáit.

Köszönöm!

deetee # 2010.08.05. 10:32

Békéscsaba területén található egy olyan utca, ahová a Békés Megyei Önkormányzat kitette a 30-as sebességkorlátozó táblát, teljesen indokolatlanul, majd az önkormányzat utasítására (belső információra hivatkozom!) a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a bokorban meglapulva két héten keresztül mérték az autók sebességét. Évekig hozzá voltunk szokva az átlag 50-es sebességhez, amely a megengedett legnagyobb sebesség. Most a környék szinte összes lakója az elmúlt két hétben több, mint 4-5 bírságot kapott, legalább 150.000Ft összegben. Ezt legalább 500-600 gépjárművel kell beszorozni és meg is van a matematikai eredmény, amely összegből ők jól járnak. Csak azt nem tudom, hogy az itten emberek - akiknek 70%-a munkanélkül van jelenleg - ezt miből is fogja finanszírozni!?

Erre csak azt tudom mondani, hogy: üzenem a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságnak,a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságnak valamint a Békés Megyei Önkormányzatnak, hogy fejezzék be a folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett csalást és üzérkedést!

gjessica # 2010.08.05. 13:27

Júl.2-án gyorshajtás miatt elkaptak. 50 helyett 79. Mamám rosszul lett, és siettem hozzá. Egyébként mindig betartom, most pechem volt.
Kérdésem hogyan lehetne elérnem, hogy elévül, vagy fellebezni, vagy ne kelljen ennyit fizetnem?
Postás már 2 értesítőt dobott be, nem talált minket, mert nem voltunk otthon. Ha nem talál minket 60 nap után nem avul el?
Kérem segítsenek!

PraetorLXXVI # 2010.08.05. 13:44

Nem évül el, mivel ha nem fizeted be perlni vagy végrehajtani fognak! Kérhetsz fizetési könnyítést, meglátod adnak-e. (talán halasztást, mérséklés tudtommal nincs)

Várd be a profik véleményét is!

julius # 2010.08.05. 14:11

Tisztelt Hozzáértők!

Legyetek szívesek segíteni nekem abban, hogyha a közig.szerv 60 napon belül meghozza ugyan az elsőfokú közig.bírság kiszabásáról rendelkező határozatát, azonban a törvényben előírt értesítési kötelezettségének nem tett eleget, úgy érdemes-e bármiféle jogorvoslattal él­ni?

Holnap jár le a fellebbezési határidő, ezért kérlek Benneteket, hogy lehetőleg gyorsan válaszoljatok!

Köszönöm!

gjessica # 2010.08.05. 14:26

PraetorLXXVI köszi! Pedig nagyon bízok valami kiskapuban. Nem bírom kifizetni, annyira kellemetlen! Várom a segítségeket!

mohuzi # 2010.08.06. 07:32

Békéscsabán - deetee soraihoz -

Én és a környékünk is áldozatok lettünk. Nekünk eddig két 30ezres bírság érkezett. Hihetetlen. Közveszélyes vagyok, mert 47-el, és 48-al mertem száguldani. Ráadásul ott, ahol kétsévos út van, semmi nem indokolja a 30-as táblát, ráadásul ha 60 alatt megy az ember a többi autós ledúrja az útról. Fogjunk össze, és jelentsük fel a közútkezelőket, mert csak kitették a táblát és nem javítják az utat. Persze a párhuzamos Tavasz utcán, ahol egy sáv van, ugyanolyan rossz lehetne száguldani. Vagy bármelyik Jaminai utcán.
Ráadásul engem úgy büntettek meg, hogy a Szegfű felől Kolozsvári felé menő autósforgalom mérése, én meg a képen jól látható módon a Szegfű felé megyek...

Kedves Fórumozók!
Mennyi ideig lehet kinn egy hibás útburkolat tábla úgy, hogy semmit sem tesznek?
Tűrheti egy városrész, hogy minden családot - normális vezetésésért, mert nem száguldozunk - ilyen bírságokkal súlyt, ráadásul olyan helyen, ami a városrész 3 járható, 2 sávos útja közül az egyik?
Érdemes-e fellebezni, ha többen más irányba tartottunk?

Köszönöm a segítségeket, hozzászólásokat, és várnám a Csabaiakat, hogy összefogjunk. Én arra gondoltam, hogy egy páran fel kellene, hogy keressük Fábián Ágnest, a képviselőnket. Egyedül kevésnek érzem magam.

kovacsz # 2010.08.06. 08:04

Én és a környékünk is áldozatok lettünk
2x ugyanott...

Érdemes-e fellebezni, ha többen más irányba tartottunk?
Ez azért aranyos.

mohuzi # 2010.08.06. 08:12

Sajna olyan helyen volt, hogy senki sem vette észre, most, a levélből tudtuk meg hol álltak. Ön is áldozat lett volna. Nem a bírságot nem akarom befizetni, hisz gyorsabban mentem, hanem embertelennek tartom ezt az összeget. Ráadásul olyan helyen ahol helye nincs a 30-as táblának.

Más irány - aranyos? Ha Ön kapna ekkora összegről csekket, és vakarni kellene a fejét, hogy miből fizesse be nem próbálna józan ésszel hibát keresni a feljelentésben? Nem ott büntettek meg, ahol mértek. Szerintem logikus, érv lehetne egy bírságcsökkentéshez. Az már csak hab a tortán, hogy senkit sem állítottak meg, mert ugye helyszíni bírságot kiszabni...Az nem olyan bevétel...

Azért köszönöm, hogy végigolvasta, reagált.

mohuzi # 2010.08.06. 10:16

A trafipax fotón alul van egy ilyen sor L=49km/h. Ez mit jelent? Köszönöm a segítséget!

horex # 2010.08.06. 10:19

zolo001
Majd az uzebentartó nyilatkozik, hogy nem ő hanem te vezetted és megadja neved címed
"Szomorú gyerekkorra" nem hivatkozhatsz, max részletfizetést kérhetsz
A büntit adók modjára hajtják be,de ha semmid nincs közmunkára váltható
Jegyzőnek semmi köze hozzá, fellebezést a VasmeggeiRFK-nak kell kuldeni a BRFK-nak cimezve

deetee # 2010.08.06. 13:21

Én azzal a módszerrel fogom megoldani, hogy az én nevemre vállalom a bírságot (mivel valóban én vezettem). De tőlem senki sem fogja tudni behajtani, mert se munkabérem, se ingóságom vagy ingatlanom nincs. Közmunkára pedig nem jelentkezek. Max. leültetnek. Igazából hónapok óta itthon vagyok munka nélkül (sajnos, és hiába keresek!), szóval mindegy, hogy hol ülök..Lehet, hogy ez mások számára hülyeség vagy butaság, de sajnos a kényszer sokszor nagy úr!

gjessica # 2010.08.06. 13:56

deetee izazad van! Én is ezt tenném, sajna van munkám!
Kérlek segítsetek nekem a tanácsaitokkal, egyre szorít az idő. Tegnap jött másodszor is a postás, szintén nem voltunk otthon, későn értünk haza a munkából. Az értesítőn jelezte többet már nem jön vele, gondolom visszaküldik a rendőrségnek!
Nem lehet hogy a rendőrség 2x nem fogja kiküldeni?

mohuzi # 2010.08.06. 20:41

Kedves Deetee!
Ha úgy gondolod akkor jó pénzért vállald át másokét is - neked szívesebben adná bárki a pénzét, mint a Vas megyeieknek - és mindenki jól jár.
Bocsi a hülye viccért. Szomorú helyzet, és embertelen amit velünk tesznek. Jaminai vagy? Nincs kedved csatlakozni egy Fábián Ágnes látogatáshoz?

mohuzi # 2010.08.06. 20:49

Kedves gjessica!
Sajna valahogy át kell venned a levelet, amit teszel azzal csak időt nyersz.
Ha átvetted, akkor az összeg függvényében mérlegelj, jól olvass át mindent, hátha találsz valamit ami pontatlan. Ha a nagymamád lett rosszul orvosi leletet csatolj és kérj enyhítést, részletfizetést...
Hasonló cipőben járok, töröm én is az agyam rendesen. (Csak az én esetemben nem voltam ott és átvették a levelemet, úgyhogy én már előtted vagyok pár lépéssel.)
Sok fellebezésnek helyt adtak, sok "hülye" ötletet kaptam. (Tábla nem jól látható, GPS koordináták nem stimmelnek, rendőrautó szabálytalanul állt...)
Jó agyalást! Z

deetee # 2010.08.07. 00:00

Egyébként ez az egész (békéscsabai, azon belül jaminai) "ügy" azzal kezdődött, hogy a főútvonalról (Orosházi út) való teherforgalom elterés miatt többen is panaszkodtak már, amelyet a Franklin utcára terelnek. Egy önkormányzati dolgozó (aki az utcában lakik) kirakatta a 30-as sebességkorlátozó táblákat, mert őt zavarta a a teherautók és kamionok dübörgése (na de kit nem??). Ezután ahelyett, hogy kijavítanák a több tonna gépek által okozott kátyúkat és egyéb károkat, húzzák halasztják a dolgot és inkább sebességkorlátozásokat vezetnek be (had tegyem hozzá, hogy teljesen indokolatlanul, mert a Madách utca vagy a Tompa utca ennél százszor rosszabb állapotban van, még sincs sebességkorlátozás. Aztán természetesen ha fogy az önkormányzat pénze (mivel most folynak több helyen is a városban a csatornázási műveletek), úgy gondolták, hogy jó lenne "behajtani" a kasszából "kiesett" (azaz ellopott) pénzt az amúgy is már csak kenyeren és vizen élő néptől (hozzátéve: nagyon sokan már évek, évtizedek óta fizetnek ezért a bizonyos építkezésekért!) Tehát önkormányzati megrendelésre a rendőrség kiállítattja a trafipaxait a város több pontjára és "lövöldözik" le az embereket, mint valami fajtiszotgatásnál, gondolván "had rohadjon a férgese".
Összegezve: feljelentés kellene tenni a Békés Megyei Önkormányzat valamint a Közútkezelő Kht ellen az utak állapotát illetően és azok karbantartásának elmulasztása végett. Kérdőre kell vonni minden egyes érintett szervet valamint el kell őket számoltatni!
Nem lenne rossz ha egy "csapatot" hoznánk létre Jaminában és együttesen próbálnánk meg valamit tenni az ügyben! Javaslat?

mohuzi # 2010.08.07. 07:25

Békéscsaba:
a. Minél több ismerősnek szólni, aki érintett, valakinek csak van jogász ismerőse, aki segít, ingyen elmondja a lehetőségeinket és el tudjuk dönteni lépjünk-e.
b. Fábián Ágnes felkeresése - több embernek egyszerre
c. aláírásgyűjtés - jól megfogalmazott panaszlevélhez - és elvinni az önkormányzathoz

Szerintem így az önkormányzati választások előtt a jaminai képviselőink bevonása járna a legnagyobb eredménnyel.

Ön részéről javaslat?

gjessica # 2010.08.07. 09:19

mohuzi köszi! Semmi pozitív! :(

Arra azért kíváncsi vagyok, mi történik etután. A rendőrség postázza újra? És ha 60 nap után lesz már?

mohuzi # 2010.08.07. 21:00

Sajna nem tudom hogy kapod meg, de a 60 nap nem a kézbesíthetetlenség miatt évül el, hanem ha ők elfelejtik postázni. Szóval inkább más kiskaput keress...