Ott a pont. :)
Jogi ismeret tanítása minél hamarabb.
Nézz oda, jobb oldalra a "Fórum - friss" mezőbe, nincs ott. :)
A cím mellett mindig az is ott van, ki indította. ;)
Pedig a címe alapján már azt hittem, ez egy értelmes topic lesz.
Don Corleone a háttérben sokat sejtetően mosolyog.
Én nagyon élesen emlékszem, hogy anyu annak idején, úgy 4-5 éves koromban milyen választ adott erre a kérdésre: "Ha két ember összeveszik, itt döntik el, kinek van igaza."
Ez van Gábor. És tényleg ezt élik meg a cigánygyerekek, amit leírtál. Tényleg azt érzékelik, hogy a börtönbe jutni dicsőség. Talán lehettem 10 éves, amikor édesanyám valami kis "stikli" kapcsán azt mondta nekem, hogy "Kisfiam, becsületed csak egy van, azt ne veszítsd el soha." Úgy látszik ezeknek a cigánygyerekeknek ezt nem mondja az édesanyjuk.
" Mennyire meghatóbb lenne, ha azt a választ adná a kérdésre, hogy "Ne legyél rossz- ne fogjál rosszalkodni- és akkor innen nem fognak a börtönbe vinni."
Sajnos jelenleg az a helyzet, hogy van olyan - jól definiálható népcsoporton belüli -fiatalkori életcél, hogy " ha majd megnövök és én is leszek böriben, akkor ha póterra megyek nekem is csinálnak akkor bulit mint a Lalának a szomszédban"
Dr. Bokros Gábor
ügyvéd
Dr. Bokros Ügyvédi Iroda
8961 Lenti Pf: 51
www.drbokros.hu
Tel/fax: (36 92) 551 270, 551-271
Mobil: (36 30) 3398 000
„feminista mozgalmárként ”
Ja, főként a konyhában a mosogató előtt :)
Én a szőkenős viccek ellen küzdők.
Jó, de te feminista mozgalmárként (túlzok, nehogy komolyan vedd) be tudod bizonyítani, hogy adott feladat elvégzéséhez rendelkezel a szükséges képességekkel, míg Rómeó bíró úr nem, s ennek ellenére (!) ragaszkodna ahhoz (ti. a diszkrimináció-mentességhez), amiről azt sem tudja mit jelent.
„diszkrimináció-mentesség ”
Na, ezt én is szeretném elérni.
...s ha persze Rómeó bíró urat afféle sérelem érné, hogy valaki lenne olyan antiszemitarasszistafasisztanacionalista, hogy kétségbe vonná képességeit a pulpitus betöltésére, nos, akkor majd a TASZ segít.
Na-na!
Még az esélyegyenlőség, meg a diszkrimináció-mentesség (bírom ezt, mert ez nem ugyanaz?) jegyében odáig is eljuthatunk, hogy a többszörösen hátrányos helyzetre való tekintettel eltekint(het)a Kúria ettől a földhözragadt, mucsai, múltba révedő felfogástól, hogy ti. illene olvasni, írni tudni Rómeó bíró úrnak is.
Ugye jogászoknak is meg kell előbb tanulni írni és olvasni?
Igen. Nem kizárt, hogy ennek hatására "Márióka" bíró lesz és ő küldi "bírtinbe" a rosszalkodó bácsikat. Már látom is magam előtt, hogy 40 év múlva- találjunk egy fiktív nevet,pl. Dr. Lakatos Márió- a Kúria frissen beiktatott elnöke arra a kérdésre, hogy mi indította el a bírói pályán e tegnap elhangzott nagymamai intelmet hozza fel.
A nagymama és a sztereotípiák... és mi van, ha az unoka, amikor nagy lesz "itt fogja a bírtinbe kűdeni a csúnyabácsikat" ?!
Ma délben, fél egy körül várom az ügyfelem a Fővárosi Törvényszék előtt. Várakozás közben figyelmes leszek egy családra, akik mellettem várakoznak. A beszélgetésből kiderül, hogy nagymama, anya ás unoka ( kb. hét éves). Unoka kérdése: Mi ez a hely? Nagymama válaszol: "Amikor rosszalkodni fogol, akkor itt visznek a bírtinbe."
Milyen megható, hogy már egy hétéves gyermeknek a helyszínen elmagyarázza a nagymamája, hogy a "Markó" bármelyik épületébe gyanúsítottkénti "behívás" "birtint jelent.
Mennyire meghatóbb lenne, ha azt a választ adná a kérdésre, hogy "Ne legyél rossz- ne fogjál rosszalkodni- és akkor innen nem fognak a börtönbe vinni."
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02