Tisztelt Fórumozók!
Érdeklődöm, hogy új tag felvételénél van-e valakinek tapasztalata a kamara székhely ellenőrzésével kapcsolatban? Ellenőrzik a megjelölt (alaprajz stb.) ingatlant?
Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelt Fórumozók!
Érdeklődöm, hogy új tag felvételénél van-e valakinek tapasztalata a kamara székhely ellenőrzésével kapcsolatban? Ellenőrzik a megjelölt (alaprajz stb.) ingatlant?
Válaszukat előre is köszönöm!
Köszi KBS, annak nagyon tudnék örülni!
Szerintem puszta formaság.
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata kamarai jogtanácsosból ügyvéddé válásban? Az Ütv. alapján a kamarai jogtanácsosként töltött 1 év ügyvédi gyakorlatnak számít, ez feltétele is volt a jogtanácsosok integrálásának. De zökkenőmentesen át is lehet váltani? Csinált már valaki ilyet?
Igen, arra gondoltam, ha esetleg nincs meg. A hozzászólásából csak valószínűsíthető, hogy megvan. :)
Na, jó. De ha már megvan a szakvizsgája, nem válogathat. Jelölt nem lehet csak alkalmazott ügyvéd.
Igen, gondoltam, hogy félreérthető lesz. :) Úgy értettem, hogy pl. 2 év közig gyakorlat után még 1 év ügyvédjelölti gyakorlat, azalatt meg megcsinálja a szakvizsgáját, így a szakvizsga után már nem kell alkalmazott ügyvédként az 1 év gyakorlat, mert megvolt előtte. Ezt amúgy járhatóbb útnak is tartom, mint alkalmazott ügyvédként 1 évet még lehúzni.
? Szakvizsga nélkül ezer év gyakorlattal se lehetsz ügyvéd.
(Vagy szakvizsga nélkül az egy év ügyvédjelölti igazolás.)
A jogi előadót nem úgy kell érteni. Kell az egyéves alkalmazott ügyvédi jogviszony.
Üdvözletem,
amennyiben a közszférából szeretnék váltani, az önálló ügyvédi tevékenységhez szükséges 1 év alkalmazotti ügyvédi jogviszony? Régen ez volt a szabály, de az új tv. nem egyértelmű e tekintetben. Ügyvédi tevékenységnek elfogadja a jogi előadói/bírói múltat is. Köszönöm előre is!
Csak mert nem értem, miért kéne előre berendezkedni és telefonnal, faxszal felszerelni egy lakást amit majd kb 1 hónap múlva kezdhetek el használni. Elvárják hogy még sehol semmi de már béreljek és fizessek egy helyért?
Sziasztok!
Ügyvédi felvétel előtt a felvételi bizottság tényleg kimegy az irodahelyiséget ellenőrizni? Telefont stb.?
A Bükk az két ká.
Èrtem a 3 hónap most szeptembet 30-án telik le a Budapesti Kamarában.Jó akkor oda elmegyek!
Köszönöm mégegyszer!
Egy kérdés!
Mi van akkor ha be vagyok jegyezve a Budapesti Kamarai névjegyzékbe ügyvédjelöltként, most szünetetltetve vagyok mivel nincs állásom és mondjuk Pécsre akarok menni dolgozni mert ott kaptam állást?
Ùjból esküt kell tennem Pécsen és megint fizetni vagy hogy? A neten semmit sem találok erre vonatkozóan?
Tisztelt Fórumozók!
Kizárja valami, hogy az alkalmazott ügyvédet csak részmunkaidőben alkalmazzák? Az ügyvédjelöltekre ugyebár van a MÜK-nek iránymutatása, de az alkalmazott ügyvédre nem találtam ilyesmit. Ha lehetséges, akkor a törvény szövege szerint az egy éves részmunkaidős alkalmazott ügyvédi tevékenység is megfelelő az önálló tevékenységhez?
Köszönettel:
IV
Tisztelt Fórumozók!
Az alábbi kérdésben szeretnék segítséget kérni:
A fiatalembert 2007. júliusában 1 év 4 hónap fogházbüntetésre ítélték 2 évre felfüggesztve, de ehhez előzetes mentesítést kapott. Kérdésem ezek után, hogy kérheti-e a kamaránál az ügyvédjelölti névjegyzékbe való felvételt? Tehát a sárga csíkos borítékban igényelt Hatósági Bizonyítványban szerepel-e a büntetett előélet?
A válaszokat előre is köszönöm!
Egy évet voltam ügyvédjelölt, most a közigazgatásban dolgozom. Ha két évem meglesz a közigazgatásban és szakvizsgázok, lehetek ügyvéd?
A területileg illetékes kamarát kérdezd meg, elvileg kell(ene) lennie erre egy szabályzatuknak. Itt van pl. a pécsieké:
Elnökségi határozat, vagy valami ilyesmi nem foglalkozik ezzel?
Sehol. Az adott kamarát megkérdezheted, de ők sem biztos, hogy adnak előzetes listát.
Tisztelt Fórumozók?
Hol olvashatnám el mik az ügyvédi iroda nyitásának technikai feltételei?
megoldás:
3 évig dolgozol közig. szervnél
nem leszel ügyvédjelölt
megszerzed a jogi szakvizsga oklevelet
elmész alkalmazott ügyvédnek egy évre
egy év után lehetsz önálló egyéni ügyvéd
így nem kell ügyvédiskolába járni
Tisztelt Fórumozók!
A következő kérdésben szeretnék segítséget kérni:
Ha minden jól alakul, most nyáron végzem el az egyetemet. Ügyvéd szeretnék lenni, de úgy terveztem, hogy előtte 1-2 évig dolgoznék egy közig szervnél, hogy az ezen a téren szerzett tudással kezdjem el az ügyvédjelölti munkát (és utána főleg erre a területre orientálódjak). A jogi szakvizsgához 3 év jogi képesítéshez kötött munkaidő szükséges. Az ügyvédekről szóló törvény szerint a kamarába való bejegyzés feltétele (többek közt) legalább 1 év ügyvédjelölti joggyakorlat. Eddig nem is lenne probléma, hiszen 2 év a közig szervnél és utána 1 év ügyvédjelöltként, az pont 3 év, tehát lehet szakvizsgázni és utána már ügyvédként tevékenykedhetnék. NA DE utána a BÜK honlapján olvastam valamiféle kötelező ügyvédjelölti képzésről ("ügyvédiskola"), mely állítólag a szakvizsgára bocsátás feltétele. A szakvizsgára bocsátás feltételét itt úgy értik, hogy mivel tőlük kell beszerezni a ügyvédjelölti idő igazolását, ők ezt nem fogják megadni? Vagy mi más módon akadályozhatnák meg a szakvizsgázást? Ők bocsátanak szakvizsgára? Nem mindenki maga jelentkezik? A problémám azzal van, hogy ha jelentkeznék erre az ügyvédjelölti képzésre, az 3 "képzési idényből" áll, tehát akkor nekem az már 2+3 lenne, ami összesen 5 év, ami elég sok :)
Ha ez tényleg kötelező, nem lehet úgy "megkerülni" a szabályt, hogy akkor leteszem a szakvizsgát, 1 év jelöltködés, és utána kérem az ügyvédként való felvételt? Mert akkor ez így csak 4 év :)
Elnézést, ha kesze-kuszára sikeredett a kérdésem:)
Összefoglalva: Kötelező-e ez az ügyvédiskola, lehetek-e úgy ügyvéd, hogy 2 év egy közig szervnél + 1 év ügyvédjelölti munka utána szakvizsga? Vagy ha nem, akkor érdemesebb.e inkább szakvizsgát megszerezni, és utána ügyvédjelöltködni?
A válaszokat előre is köszönöm!
J.W.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |