Jó Reggelt.
Arról szeretnék érdeklődni hogy egy 17 éves lány aláírása érvényes e az albérleti szerződésben vagyis hogy aláírhatja e?
Köszönöm előre a segítséget.
Jó Reggelt.
Arról szeretnék érdeklődni hogy egy 17 éves lány aláírása érvényes e az albérleti szerződésben vagyis hogy aláírhatja e?
Köszönöm előre a segítséget.
Kedves Zoltanuss!
A szerződésben nincs akadálya, hogy rögzítse, hogy díj nemfizetés esetén nem biztosítja a bérlő számára a vonatkozó közüzemi szolgáltatást. Más kérdés, hogy Ön legalább olyan rosszul jár, ha kikötteti az áramot, gázt, mert a visszakötés egy vagyonba kerül. Üdv:
dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu
Kedves Desire!
Amennyiben a szerződés kifejezetten nem tartalmazta a "nagytakarítást", azzal, hogy kitakarítva adta át a lakást, eleget tett a szerződéses kötelezettségének. A zár annyiból macerásabb, hogy ha már az átadáskor rossz volt, ezt rögzíteni kellett volna a szerződéskor. Ennek hiányában nem tudná bizonyítani, hogy nem a bérleti idő alatt hibásodott meg. Úgyhogy az állás 15:5 az Ön javára, ezt követelheti sikerrel a bérbeadón. Más kérdés, hogy nem biztos, hogy ennyi pénzért érdemes pereskedni. Egy fizetési meghagyást talán még megér, de már az is határeset. Üdv:
dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu
Tisztelt Grád András,
a következő lenne a problémám..Két évig laktam egy albérletben-rendszeresen és rendesen fizettem mindent.
Augusztus.1-től közös megegyezéssel felmondtuk a szerződést,a tulajdonos közölte hogy átadáskor mindent takarítsak ki,mossam le az ablakokat,ajtókat,csempéket-tehát végezzek egy tisztasági nagytakarítást.Én közöltem vele,hogy szerintem ez nem az én dolgom-természetesen kitakarítva -tisztán adom vissza a lakást ami meg is történt.A főbérlő ennek ellenére 15000 FT-ot levont takarításra,5000 FT-ot zárjavításra (ami már a beköltözésemkor is rossz állapotban volt)tehát összesen 20000 Ft-tal rövidítette meg a kauciómat-amit én jogtalannak tartok.A további kommunikációtól elzárkózik,mit lehet tenni??
Desire
T. hozzáértők !
Az albérleti szerződésbe általában beveszem a következőt : a közüzemi szolgáltatások határidőre történő nem fizetése esetén a szolgáltatás megszünik.
Szerencsére még eddig nem került erre sor, de a bérlőim se igen kifogásolták.
Mondjuk egy 'eset ' megtörténtekor mit hogyan reklamálhat a bérlő - nem nálam, hanem úgy általában.
Értem a villanyra és a gázra, a viz szolgáltatás megszüntetése jogszbályilag nem megengedett - habár nem alkotmányos jog, hogy a csapból korlátlanul follyon a víz. Gondolom a folyósó végén levő vizcsap is megteszi ennel az igénynek a kielégítését !
Üdv Z.
T. kakec !
A kérdésedből csak egy dolog/információ nem derül ki. Vajon meddig laktátók azt a lakást ?
Nem mindegy ugyanis 4-5 hónap vagy 2 -3 év.
Egyébként, hogy tisztában légy vele egy átlagméretü lakásnál is csak a festési költség minimun 3 - 4 havi bérleti díj.
Aztán vannak kulturált, vigyázó bérlők és vannak olyanok akik után csak pusztulás marad. Egyébként egy szerződésben nagyon ritkán van erről szó - mármint a festésről.
Ezért legtöbbször a bérbeadó a rövid ott tartózkodást anyagilag szankcionálja - általában a kaució visszatartásával.
Ha nincs a szerződésben ez a kitétel - nyert ügyed van akár 3-4 hónapig, akár több-évig használtad a lakást. Semmiképen nem kell fizetned. Majd a bérbeadó legközelebb elgondolkodik ezten és beépíti a szerződésbe.
Kedves Grád András!
A küldött e mail-je alatti számon (06–30–280–1846) elérem e önt esetleg a holnapi nap folyamán?
Üdvözlettel: László
Kedves Grád András!
Köszönöm a választ.
Üdv.
Kedves Kakec!
Erről a szerződésben szoktak rendelkezni, de ha abban nem szerepel, hogy az átadáskori állapotban vagy kifestve kell visszaadni, akkor nem követelheti a festés árát még bíróságon sem sikerrel. Felújításnak a festés egyébként nem számít. Üdv:
Sziasztok!
A következő problémával fordulok hozzátok. Most jár le az albérleti szerződésünk és a kiköltözés után a tulaj ki akar festeni (mondván mi is tisztán kaptuk akkor a következő is így kapja). Egy eü. festést akar csinálni de ez egyáltalán nem szükséges (de ezt ugye ő dönti el). A kérdésem az lenne h a bérlőkre terhelheti-e ezt a költséget vagy nem? A szerződésben erről pontosan nincs szó. Ez a jellegű festés felújításnak számít-e?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Üdv.
T. Matthiasi!
Köszönöm a választ! Én voltam az albérletben hamarabb, én tartozom felelőséggel a tulajdonosnak, de a bérleti szerződésen mindketten szerepelünk, mert módosítottuk, amikor a lány odajött. Úgy gondolom, hogy a szerződés azért van, hogy ha bármi ilyesmi gond történik, akkor azzal rendezzük a problémát..vagy mégsem ilyen egyszerű?
A fizetési meghagyás nem lehet megoldás erre az ügyre?
T. zsuzso01 -nak !
Hát gázos az ügy az biztos. De egy együtt lakásnál csak megismeri az ember a házas - akarom mondani lakótársát. Vagy nem.
Tisztázni kell : Ki volt az első bérlő ?
Általában az a 'felelős' bérlő, akik ezután jönnek azok az igazi albérlők.
Tehát először tisztázd bérlő vagy albérlő vagy.
Azaz mikor jöttél. Ha csak albérlő vagy akkor a főbérlőd amikor elmegy nyilván a TE jogviszonyod is megszünik - hacsak a tulajjal nem tisztázzátok a szitut.
Három dolog van : 1. ha csak albérlő vagy kifizeted a részed, 2. ha főbérlő akkor kifizeted az albérlőd részét is - valahogy kisajtolod aztán belőle.
3. Vagy ketten . A tulaj és te közösen viselitek a veszteséget. Tehát tisztázni kell - felelős bérlő vagy vagy a klasszikus albérlő
Udvozlet Mindenkinek'
A kerdesem a kovetkezo lenne. Eddig kozos alberletben laktam egy lannyal, mind a ketten szerepeltunk a lakasberleti szerzodesen. A lany 06.30-val felmondta a szerzodest, a felmondasi idot tolti. A felmondasi ido alatt sem rezsit, sem alberleti dijat nem fizetett, amit elorelathatolag nem is fog. En fizettem ki helyette. Hogyan induljak el, hogy a rea eso reszt visszakapjam tole? Mit lehet ilyen esetben tenni? Kauciot nem fizetett, a felmondast irasban nyujtotta be. Ezek a papirok elegendoek, hogy vmilyen uton elinduljak?
koszonom elore is a segitseget'
aha, annak - diszkriminációnak. Na és akkor mi van? Nem tiltott...
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
Általában ezen óhajukat, szokásukat nem az elején tárják fel az érdeklődők, hanem a tárgyalás egy viszonylag előre haladottabb stádiumában !
Üdv. az Érdeklődőknek ill. a Hozzáértőknek !
A következő kérdésem lenne : az albérleti szerződésbe ha beleveszem, hogy a dohányzás ill. az állattartás az általam kiadandó lakásban nem lehetséges, azaz tilos , az diszkrinációnak minősül vagy sem ? Egy érdeklődő nagy sértődötten ezt állította !
Jelen pillanatban NINCS érvényes bérleti szerződésünk, csak ami lejárt (igen régen)
Felmutatták a bérleti szerződést.
Köszönöm!
Vissza olvastam, de sajnos, ami engem a legjobban érdekelt volna, arról nincs szó. Vagyis a kérdés felvetődik, de nincs rá válasz! :(
TEhát, az érdeklene, hogy ha a cégével valami gubanc van, aminek a telphelye az én lakásom, akkor lehet e nekem valamilyen próblémám?
Érdekes egyébként, hogy tőlünk semmit nem kértek, hogy a céget be tudják oda jelentni!? Ez hogy van? Ennyi erővel bárki bárhova bejelenthet bárilyen céget illetve magábszemélyt!
Még egyszer köszi!
Gszil
Én úgy tudom, hogy ha nem fizetik be az áramdíj számláját, akkor azt előbb-utóbb a tulajdonoson fogja behajtani a szolgáltató. Arról már nem is beszélve, hogy a tulajdonos mérőjét szerelik majd le...
Az elszámolhatóság feltétele az, hogy számla legyen róla.
Ez történhet úgy is, hogy te a bérleti díj mellett a rezsiről is számlát adsz... (Ebben az esetben max. az ÁFÁ-t nem tudják levonni, ha te nem adsz ÁFÁ-s számlát, csak anélkülit, de nem hinném, hogy ez olyan jelentős tétel)
Nincs két egyforma tartalmú/szövegű bérleti szerződés, valamint "százféle" tényezőre is oda kell figyelni a megszövegezéskor. (Talán olvassad vissza ezen topicot - és a címben közel hasonlóakat, mert mások esetéből és a kapott válaszokból sokat lehet tanulni, hasznosítani.)
Mint cégtől magasabb összegű bérleti szerződést kérhetsz mint magánembertől - úgyis leírja az adóalapból.
Az egyes közműórákat-, tévé és internet-, telefon- és a kommunális adó irasd le a nevedről, így a mindenkori számlát "a" cég fizeti majd úgyszintén. (Az esetleges nemfizetés esetén ezen vállalatok nem téged zargat majd - és később sem.)
Mondjuk negyedévente egy alkalommal rövid időre látogatást teszel a házba - előzetes időpontegyeztetés után, és tulajdonosi szemmel ellenőrzöd van-e valami javítani való.
Külön írom mível kérdezted: egy kisgyermekes bérlőt esetlegesen kirakni csak bírósági eljárás alapján...
Aztán felvetődik a saját szja fizetési kötelezettséged!...
"Lisa"
laikus hozzászóló
Jó Napot Kívánok!
Nekem a következő kérdésem/problémám lenne:
van egy házunk, ami ki van adva albérlőknek. Már 2 éve laknak nálunk, soha semmilyen probléma nem volt velük. Ideiglenesen be vannak jelentkezve a házunkba. Most alaptottak egy céget, aminek a mi házunk a telephelye... Valamint szeretnék, hogy a számlák az Ő nevükre kerüljenek, mert így tudják csak elszámolni...Sajnos jelen pillanatban nincs semmilyen szerződésünk, most szeretnénk újra hosszabítani. Csak azt szeretném megtudni, hogy mire figyeljünk oda, mi az amit semmi képpen ne engedjünk , ne menjünk bele? Megbízok bennük, de ez már kicsit kételyeket kelltett bennem! Valamilyen hátrányom adódhat ebből esetleg, hogy a céget oda jelentette be? Valamint, hogy most már a 2. gyerekük fog megszületni, és hallotunk olyat, hogy ilyenkor kicsit nehezebb "őket kirakni" . Ez valóban így van?
Segítségét, válaszát előre is köszönöm!
GSzil
Kedves Lisa!
Köszönöm...
Ajánlott-tértivevényes levélben felmondani a bérleti szerződést 30 nap határidővel, saját okból a lakás szükségessége indoklással. (Ennél rövidebb idővel senkit sem lehet kitenni hiszen másik megfelelő lakhatás után kell néznie.) A novemberig visszamaradó 3 hónapot elbuktad...
"Lisa"
laikus hozzászóló
Köszönöm a válaszokat!
A problémám az, hogy a bérlőnek a lehető legrövidebb időn belül azért kellene elmennie,mert én és a fiam /1 éves/költöznénk vissza.
Én sem így terveztem,ezért is kötöttem határozott idejű szerződést...
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |