Albérleti szerződés


monalisa1 # 2014.01.20. 10:13

Mikiackó

Ha te engedményezed a bérlőnek, hogy még egy évet maradhat a csökkentett díj ellenére, ezen döntésedben az ügyvéd ne tántorítson el. Készüljön új szerződés melynek költsége a bérlőt terheli.

----
  • laikus hozzászóló
Zöldövezeti11 # 2014.01.20. 17:13

Mikiackó !

Ez a jószívűség még visszaüthet !

Gergely32 # 2014.01.21. 17:04

Tisztelt ügyvéd úr hölgy!
érdeklődni szeretnék Hogy abban az esetben ha bizonyítást nyer albérlőim lopják az áramot es a villanyóra az én nevemen van,a Szolgáltató kivel fizetteti meg a kárt ha én jelentembe a lopást mint tulajdonos.Az alberlokkel 6hónapos szerződést közöttünk. Válaszát előre is köszönöm.

Mikiackó # 2014.01.22. 08:31

Kedves monalisa1!
Miért készítenénk új szerződést, hiszen nem engedünk a bérből, minden marad a régiben, csak egy évig a kevesebb bért kiegészítjük a kaucióból, amit később kötelesek újra feltölteni. Nem elég ezt külön írásba fektetni és minkét féllel aláíratni? Így az eredeti szerződés érvényben marad és egy év múlva azonnali hatállyal felmondhatunk nekik, ha nem tudnának fizetni, így áll a szerződésben.

Kedves Zöldövezeti 11!
Te mit tennél a helyemben? Ha valaki hirtelen elveszti a munkáját és még a lakásból is mennie kell, nem egy könnyű élethelyzet. Tudom, hogy ez nem az én problémám, mégis, amíg úgy érzem, hogy ők is azon vannak, hogy minél hamarabb megoldjuk ezt a helyzetet, addig én is kooperatív vagyok. Persze lehet, hogy megbánom, majd jövőre kiderül. Milyen jó lenne ilyenkor gondolatolvasónak lenni!!!

Köszönöm a válaszokat!

Zöldövezeti11 # 2014.01.27. 18:30

albika93 !

és a leányok apja mit szól ehhez ?
Van albérlet, sőt bérlet is bőven. Javallat : a jelenleginél kisebbe kell menni !

Anygma # 2014.01.27. 18:44

Tiszteletem, egyedülálló anyuka vagyok két gyermekem nevelem családiházamban, ahová bizonyos ok miatt albérlőként szerzősssel befogadtam magunk mellé és mint életközösség éltünk együtt akkori és még mostani társammal és három kiskorú gyermekével, Kapcsolatunk megromlott ők több izben is elköltöztek vidéki házukba nyari szünidő alatt.Kérdésem az volna hogy ezzel hogy hol el hol vissza költöztek és csak és kizárólag a rezsi felét fizették ki megszünhetett a szerződés?

qrta6 # 2015.03.01. 14:57

Üdvozletem. Erdekes kerdessel fordulok hozzatok. Alberletben lakom lassan ket eve. Szerzodest irtunk mikor koltoztem,hatarozatlan idore. A problema az hogy a tulaj hozta a papirokat en alairtam,stb. Nah de a napokban olvastam a szerzodest amiben a tulaj neve es cime szerepel,de viszont nincs anja neve es szemelyi igazolvany szam sem. Megkerestem a tulajt a problemammal hogy szerintem nem biztos hogy jo hogy csak a neve es cime van rajta,erre ő azt valaszolta hogy nem akar masikat irni,jo lesz az ugy. Kozben kiderult hogy feketen adja ki a lakast,ennek nem tudom van e koze hozza csak azert irom le hogy ez is lehet ok hogy nem ir masik szerzodest. Nah vegulis arra lennek kivancsi hogy igy ervenyes e a szerzodesem,alairas van rajta,vagy mit tudok tenni hogy ha gondol egyet ne tudjon kitenni egyik naprol a masikra ? Koszonom elore is a valaszokat. Udv.

SolnesM # 2015.03.01. 17:05

qrta6 !
hát ha kettő éve ott laksz, akkor ezen mit problémázol ?
A lakbér és az érte adott bérlemény egálban van é ? Erre a kérdésre kell neked magadnak a választ megadni és eldönteni a folytatást. Mit érdekel téged az anyja neve ? Elvégre te laksz az ő ingatlanjában a nagyobb rizikót ő vállalja. Az meg hogy feketén miért firtatod. az az adó hatóság és az ő dolga.
Viszont semmi sem tart örökké, így rákérdezhetsz, hogy meddig szándékozik kiadni a lakását. ha nincs a szerződésben a felmondási idő akkor azt útólag beleírhatjátok. nem megbeszélt dolgoknál egyébként egyesek szerint 3 hónap-, de mint írtam tisztázni kell.
mit tudok tenni hogy ha gondol egyet ne tudjon kitenni egyik naprol a masikra ?
A jó bérlőt nem szokták az egyik napról a másikra kitenni, de ha úgy adódik - hát nem mész.

szandika10 # 2015.03.02. 07:45

Üdvözlök mindenkit!Lenne egy nagyon fontos kérdésem!Tavaly költöztünk be az albérletbe aminek a bérleti dija 40000ft volt.Szeptemberben a főbérlő megemelte 50000ft-ra mondván hogy neki adóznia kell.Mondanom se kell hogy a mai napig nem adózik.A bérleti szerződésünk decemberben lejárt.A tulaj azt mondta majd ir másikat ami a mai napig nem történt meg.Semmivel nem vagyunk elmaradva amit sajnos nem tudok bizonyitani mert számlát soha sem láttam csak e-mailbe küldta hogy mennyit kell fizetnem.Tegnap kaptam tőle egy e-mailt hogy március 15-ig hagyjam el a lakást mert különben feljelent a biroságon rosszhiszemű jogcimnélküli lakáshasználoként.Tartozkodási helyként ez a lakcim van benne a kártyámban és a 2 gyereknek is." gyerekkel csak ugy kénye kedvére akkor tesz ki amikor akar?A kaukciot is a megemelt albérleti dij után kérte.Mit tehetek ez ügyben?Kifelejtettem hogy tavaly májusban jöttünk ide és csak szeptembertől volt bérleti szerződésünk!Előre is köszönöm a segitséget

szandika10 # 2015.03.02. 07:50

Üdvözlök mindenkit!Lenne egy nagyon fontos kérdésem!Tavaly költöztünk be az albérletbe aminek a bérleti dija 40000ft volt.Szeptemberben a főbérlő megemelte 50000ft-ra mondván hogy neki adóznia kell.Mondanom se kell hogy a mai napig nem adózik.A bérleti szerződésünk decemberben lejárt.A tulaj azt mondta majd ir másikat ami a mai napig nem történt meg.Semmivel nem vagyunk elmaradva amit sajnos nem tudok bizonyitani mert számlát soha sem láttam csak e-mailbe küldta hogy mennyit kell fizetnem.Tegnap kaptam tőle egy e-mailt hogy március 15-ig hagyjam el a lakást mert különben feljelent a biroságon rosszhiszemű jogcimnélküli lakáshasználoként.Tartozkodási helyként ez a lakcim van benne a kártyámban és a 2 gyereknek is." gyerekkel csak ugy kénye kedvére akkor tesz ki amikor akar?A kaukciot is a megemelt albérleti dij után kérte.Mit tehetek ez ügyben?Kifelejtettem hogy tavaly májusban jöttünk ide és csak szeptembertől volt bérleti szerződésünk!Előre is köszönöm a segitséget

Asuve # 2015.03.03. 21:13

Tisztelt Mindenki!

Lakáskiürítési pert indítottam a bérlő ellen, mert nem fizet. Már az első tárgyaláson túl vagyunk, amin persze nem jelent meg. A határozat, hogy 15 napon belül költözzön és fizesse meg a tartozást és perköltséget.
Idén még semmit nem fizetett kb 330000.-Ft a tartozása.
Már most alkudozik, hogy ennyit nem tud egyszerre fizetni, találjunk ki valami korrekt megegyezést.

Mit kéne tennem?
Bankszámlája nincs, kocsi nem az ő nevén
van.Dolgozik egy Kft-nél, ahova nincs bejelentve, tudom, hogy hol.Minden beszélgetést telefonon rögzítettem, ahol állandóan emlegeti, hogy dolgozik.
...ha írnánk tartozás elismerést, akkor a végrehajtás ellen teszek, bár mit lehetne behajtani nem tudom, mert minden az apja nevén van. Ez egy 60 éves, rafinált,csaló,akinek az aláírása sem számít, folyamatosan hazudozik, hiteget.
Hogyan tudom behajtani a tartozást?
Kérnék segítséget.

Tanzman # 2015.03.14. 08:58

Albérlet ügyben tud valaki segíteni ? Aki jártas ebben ! Családi házat ha több fő részére kiadok, és az ebből befolyó jövedelmem havi 180.ezer Ft. Akkor milyen kötelezettségeim vannak ? Adózás, Lakcímbejelentés, Közüzemi szolgáltatások tekintetében . Válaszokat előre is köszönöm !

kissbea75 # 2015.04.19. 10:12

Én tavaly november 01-vel adtam ki a lakásomat albérletbe. Az első havi bérleti díjat kifizették, de azóta semmit nem hajlandók fizetni, és egyszerűen nem engednek be a lakásba, a rácskulcs el van véve, és a bejárati ajtó zárja is le van cserélve!!!!! Küldtünk nekik egy felmondó levelet, amelyben az állt, hogy március 15-vel legyenek szívesek elhagyni a lakást, ezt átvették, de a lakást nem hajlandóak elhagyni! Mindenfélét kitalálnak, hogy most éppen miért nem mennek el! Az a baj, hogy mostmár az én türelmem is nagyon kezd elfogyni, mert úgy érzem, hogy tehetetlenek vagyunk, ők az urak a lakásunkban! Folyamatosan a gyerekkel jönnek, őt használják védőpajzsként, hogy a gyerek miatt nem tud hová menni. Ja, és még azt is mondta, hogy elvesztette a munkáját, és ezért nem tud fizetni. Én ezekután már azt sem hiszem el, hogy egyáltalán volt munkahelye. Arról nem is beszélve, hogy a szerződéskor meg volt adva egy telefonszám, amit lecserélt úgy, hogy nekünk erről nem szólt semmit! A mi telefonszámunkat viszont kiadogatta boldog-boldogtalannak, és olyan emberek zaklattak minket, akikről azt sem tudtuk, hogy kicsodák! Előre is köszönöm a segítséget: Kissné Belházy Beáta

pappcs # 2015.04.22. 19:45

Ingatlankiürítési per. Minden más jogszerűtlen és adott esetben akár végrehajtandó szabdságvesztés is jár érte.

Telefonszámot meg mindenki akkor cserél amikor akar. Nem köteles megadni. )Én is kikapcsolnám örökre a telefonszámomat, ha napi 2-3 "mikor már? mikor már? de mégis mikor?" jellegű hívásokat kapnék...

tokry # 2015.04.23. 07:08

Tisztelt Fórumozók!

Kiadtam a lakásom. Már az első hónapban is nehezen érzkezett. A jelenlegi nem lett kifizetve. A hölgy elérhetetlen. Nem reagál e-mailre,telefonja ki van kapcsolva. Illetve azzal szembesültünk,hogy az egyik szobát kiadta albérletbe.
A szeződésünk ahátorzatlan idejű. Benne van hogy az ingatlant nem adhatja ki ,mást nem engedhet be stb.
Milyen lehetőségeim vannak?

Köszönöm.

Kriszta

ius latratus # 2015.04.23. 11:34

Csak picit olvastál volna vissza!

Zöldövezeti11 # 2015.04.23. 17:04

tokry !

Fel kell mondani.

Egyszer , kétszer háromszor.
És egytetemes kártérítést követelni.

Szofisztikált # 2015.04.24. 10:52

sziasztok!

Segítsetek kérlek. 2013 nyarán kötöttünk egy 1 éves határozott időre szóló albérleti szerződést. Akkor nem készült sem fénykép, sem melléklet a lakásbanlévő bútorok állapotáról és mértékéről. 2014 nyarán lejárt a szerződés, akkor szóban megállapodtunk, hogy továbbra is a lakásban maradunk.
2015 februárban én elköltöztem onnan, a lakótársam ottmarad, ő most költözik.
A tulajdonostó viszont folyamatosan kapom a leveleket, hogy mi lett megrongálva, és azért ő mennyi pénzt szeretne kérni.

Egyrészt nem rongáltunk semmit, mindent időben fizettünk, csak azt nem tudom, hogy ő követelhet e rajtunk bármi is.
Tudnátok segíteni?

köszönöm!

MajorDomus # 2015.04.24. 22:17

Kérhet bármennyit, az nem jelent semmit.

Ha gondja van, pereljen és bizonyitson!

Hajtsâtok el!

istivarga # 2015.05.01. 15:29

Tisztelt Fórumozók!

Szeretném megkérdezni, hogy ha helyiségbérleti szerződést kötöttem egy bérlővel 1 év határozott időre de ő 4 hónap után szóban felmondta a szerződést ( a szerződés szerint csak írásban lehet) akkor jár-e nekem a hátralévő 8 hónapra a bérleti díj akkor ha a bérlő maga helyett hozott egy másik bérlőt akivel ugyanolyan kondíciókkal szerződést kötöttem.

A volt bérlőm ráadásul a még hátralévő bérleti idejének (8 hónap) bérleti díját elkérte az új bérlőtől azzal, hogy így rendezi a velem szembeni tartozását később pedig megtartotta magának ezt a pénzt bérleti jog átadás árának feltüntetve ( holott ez csak az én engedélyemmel tehette volna)

Mi ilyenkor a teendő? Jogosan követelem a régi bérlőtől a 8 hónapra járó bérleti díjat?

Köszönettel István

Csuklósbusz # 2015.08.15. 12:42

Ha én kibérelek egy házat akkor én továbbadhatom azt albérletbe?

Az én szerződésem semmit nem tartalmaz erről, azt sem hogy igen azt sem hogy nem.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.08.15. 13:01

Akkor igen.

Csuklósbusz # 2015.08.15. 13:04

De viszont hogyha az albérlőim pl nem akarnak kimenni vagy kárt okoznak akkor a tulaj azt csak és kizárólag rajtam perelhetné le? Én meg új perrel a tényleges károkozón?

Kovács_Béla_Sándor # 2015.08.15. 15:47

Úgy van.

SolnesM # 2015.08.15. 16:37

Egy másik fórumon/bloggon vita kerekedett az etikátlan ingatlanosokról. Hogy felverik az eladandó ingatlanok árait amit rájuk bíznak eladásra. Ráadásul egy ingatlanos rúgozik ezen a témán , tehát hogy egyes kollégái milyen etikátlanok.
Mármint, hogy egyes ajánlatokat amiket ők komolytalannal ítéltek azokat nem jelzik a megbízó tulajnak. Előfordulhat.

Nos itt keveredtem vitába egy kissé öntudatos ingatlanossal, mivel az próbáltam írni /mondani, hogy az eladó személye előbb útóbb csak kiderül, ha úgy nézki hogy ezt valamiért titkolja az ingatlanos, akkor azért direktben rövid időn belül megszerezhető az ingatlanos személye /cime. Főleg ha bent lakik a lakásban.
nos itt jött az ingatlanos a nagy mellénnyel, hogy van egy bizonyos un. látogatói nyilatkozat amiben az érdeklődő számára vannak tiltások - így pl. az eladóval való közvetlen kontakt, meg egyebek. Kérem mi van ha én nem írom alá ezt a nyilatkozatot ? Rendőrrel vitet el ? Meg mondta azt is , hogy ő bizony személyit és lakcímkártyát kér. A bankszámla kívonatot öntudatában elfelejtette nyilván.
A szegény ördögöknek, akik nem tudják igazolni az anyagi helyzetüket, meg sem mutatja az eladandó lakásokat. Nyilván nála ez működik, kérdés mennyire hatásos/ gazdaságos.
Persze potyára mutogatni az néha nagyon idegesítő tud lenni.