Közös képviselő felelősségre vonása és egyéb problémák!


osmi # 2019.04.14. 14:31

Akkor passz, a rendőrségtől ne várj sokat...

lohengreen # 2019.04.14. 10:39

osmi

Áh! Az egy adminisztrátor. Semmilyen döntési jogköre sincs.
Beszéltem a jogi osztállyal, azt mondták, semmit sem tehetnek.

MajorDomus # 2019.04.13. 18:44

Szerintem dugjuk vissza dugót....
(ne follyon tovább a hülyeség)

osmi # 2019.04.13. 16:32

A pályázatokat elbíráló egységre gondoltam.

Szomorú örökös # 2019.04.13. 10:38

lohengreen

kettészakadt a ház és mi, a tisztességesek vagyunk kisebbségben.

Ez csakis nézőpont kérdése, hogy ki a tisztességes és ki nem. Az ő szemükben lehet épp ez a kisebbség az, aki nem tisztességes - főleg hogy ahogy leírtad, a ház fejlesztésére adtak be pályázatot, ami nagy valószínűséggel értéknövelő tényező is lesz. Ráadásul aki ezzel szemben megy és még mellé határozat vagy ítélet nélkül bűnözőnek kiált ki bárkit is, az egyáltalán nem biztos, hogy a tisztességes kategória.

lohengreen # 2019.04.13. 09:20

osmi

Az önkormányzat azt fogja válaszolni, hogy nem illetékesek beleszólni a társasházak belügyébe.
:(

lohengreen # 2019.04.13. 09:18

wers

Bocs, annyi logikai hibát látok az érvelésedben, hogy
amennyiben a társasházban mindig a többség dönt a közös képviselő sorsáról, akkor hiába várom ki az eljárás végét. Ha nem kapnak letöltendőt - márpedig azt kötve hiszem - továbbra is rá fognak szavazni a cinkosaik. Ráadásul, ez már érzelmi kérdés lett, kettészakadt a ház és mi, a tisztességesek vagyunk kisebbségben.

Lesz egy ház B-n, ahol köztörvényes bűnöző esz a közös képviselője?

MajorDomus # 2019.04.12. 19:22

meg a jogszabályok.....

Szomorú örökös # 2019.04.12. 19:10

MajorDomus

úgysem tudjuk meggyőzni.

Ez így van!

Mindig három oldala van a történetnek, a Tiéd, az Övék és az Igazság.

MajorDomus # 2019.04.12. 18:50

Szerintem tegyünk pontot a kérdésre!
úgysem tudjuk meggyőzni.

osmi # 2019.04.12. 17:10

Kedves lohengreen!
Esetleg tájékoztathatnátok az Önkormányzat illetékes szervét.

Szomorú örökös # 2019.04.12. 16:42

lohengreen

drbjozsef már leírta neked, én is egyetértek vele:

nem lehet a tulajdonostársak szavazati jogát önkényesen korlátozni

Mi alapján korlátoznád a szavazati jogukat? Rájuk olvasod, hogy bűnös gazemberek és ennyi? Van róla hiteles határozatod bíróságtól vagy rendőrségtől? Ja nincs? Hát akkor bizony ez felejtős. Sőt úgy hívnák, hogy nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás és simán megáll a magánvád. Utána már viszont neked lesz papírod arról, hogy bűnös vagy...és ahhoz még csak nyomozni sem kell a rendőrségnél, közvetlenül indíthatják az eljárást a bíróságon. Még tanú is lesz hozzá bőséggel, aki ellened fog vallani.

Szomorú örökös # 2019.04.12. 16:34

lohengreen

No tisztázzunk azért valamit! Én soha nem fogok egy olyan történetre bármit is írni - ezt más se fogja megtenni - amíg csakis a te verziódat ismeri. Egy éremnek két oldala van, te azt állítod, hogy ők bűnösök, a rendőrség meg még semmit nem állított róluk, márpedig erre egyedül nekik van joguk bármit is megállapítani, még ha te ezt képtelen is vagy elfogadni. Egyébként meg szerintem érdemes lenne a lakótársaiddal is beszélgetni, lehet szaftos sztorikat hallanánk rólad is. Viszont ahogy írtam, ha sokáig vádaskodsz, akkor előbb-utóbb utánad fognak nyomozni. Nem hiszem, hogy ezt szeretnéd.

Csak halkan emlékeztetnélek Szegeden a Szabó Bálint kontra Botka László történetre, ahol előbbi addig-addig vádaskodott alaptalanul az utóbbival szemben, hogy utóbbi személy beleunt és megtette a szükséges lépéseket. Előbbi személy meg most bukik meg szépen lassan adagolva és ha minden így halad tovább, akkor megfelelő helyére is kerül a srác. ;-)

Egyelőre viszont egyfolytában folyamatosan megerősíted, hogy a híres mondásban te vagy a galamb.

Hülyével vitatkozni, olyan mint egy galambbal sakkozni: ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ő nyert.

wers # 2019.04.12. 15:41

Másrészt, mi betartjuk a szabályokat, lásd, szabályosan leszavaztuk az indítványukat, mire ők meghamisították a jegyzőkönyvet, sőt, pályáztak is vele!

Ismétlem, várd ki az eljárás végét. Nem tehetsz mást.

lohengreen # 2019.04.12. 15:40

Szomorú örökös

Öreg, te egy troll vagy.
Nem érdekel amiket írsz, ez volt az utolsó hozzádszólásom.
Off

wers # 2019.04.12. 15:39

Én azért eléggé kételkedek.

Nem vagy egyedül, csak legalább addig pihizzen, és ne akarjon a fórumon egy teljes peres eljárást lehajtani. Ez az első szint. Tovább vagy fel, vagy le, vagy megállj.

lohengreen # 2019.04.12. 15:38

wers

Igen, ez lenne a valóban szabályos megoldás, de az akár még éveket vehet igénybe.

Másrészt, mi betartjuk a szabályokat, lásd, szabályosan leszavaztuk az indítványukat, mire ők meghamisították a jegyzőkönyvet, sőt, pályáztak is vele!
Ez nem jelent számunkra jogbiztonságot évekig, amíg a rendőrség lezárja a nyomozást. Valamit tennünk kell.

A megoldást próbálom a segítségetekkel kitalálni.

Szomorú örökös # 2019.04.12. 15:20

lohengreen

Az nem járható, ha felvetetem a napirendi pontok közé azt, hogy a tevőlegesen vagy hallgatólagosan közreműködők szavazati joga felfüggesztésre kerüljön?

Szerintem te fordítva ülsz a lovon. Gondolj csak bele, milyen lenne mondjuk egy parlamenti választás, ha az összes ellenzéki szavazó szavazati jogát felfüggesztenék csak azért, hogy tutira a kormánypárt nyerje a választást - ráadásul abszolút többséggel. Hidd el, kb. ezt a javaslatot vetetted most fel kicsiben a házatokkal kapcsolatban. Egyszóval nem teheted meg! :-D

már bocs, de te ki vagy és miért fenyegetsz kizárással?

Hehe, és még te állítod, hogy mások csakis személyeskednek veled? Pedig csak simán a hozzászólásod törlését jelezte előre a tisztelt fórumtárs, amit meg is tesz az admin, ha jelentik neki. Ne feledd, kulturált hangnemű választ kaptál mindig, csak hát nem a te szád íze szerint voltak, ezért egyből elkezdtél személyeskedni meg támadni minden válaszadót - megjegyzem közülük egyetlen közös képviselő van, aki lehet kicsit jobban ért nálad a témához, de őt is elküldted melegebb éghajlatra. Ezek után úgy őszintén mit vársz?

De akkor még egyszer: amíg nincs rendőrség részéről vádemelés, nincs bírósági határozat, addig neked sincs semmilyen jogod bárkit is - sem a közös képviselőtöket, sem pedig a lakótársaidat - bűnözőnek nevezni, mert az szimpla rágalmazás és simán fel is jelenthetnek érte - és még meg is fog állni simán a vád. Szóval vedd szerényebbre a stílust vagy inkább egyáltalán ne túráztass itt senkit, mert más választ úgyse fogsz kapni.

P.S.: Veled valóban olyan, mint ha egy galambbal vitatkoznánk itt. :-D

oligaliga # 2019.04.12. 15:03

Én azért eléggé kételkedek.

wers # 2019.04.12. 14:34

lohengreen, röviden, meg kell várnod ezzel rendőrségi nyomozás végét. Addig sajnos tehetetlen vagy. Sajnos. Senki sem kételkedik, hogy igazad van, de az eljárást szabály szerűen kell végig vinni.

wers # 2019.04.12. 14:32

Melyik részét nem érted?

Van róla bírósági végzésed? Ha nincs, akkor jogilag nem létezik ilyen addig.

Olyan szépen és türelemmel oktat drbjozsef.

A tevőlegesen ÉS hallgatólagosan közreműködők” Még nincsenek ilyen személyek

Szerintem, hétköznapi ember, aki tisztában a napi eseményekkel, tudja, hogy nyomoznak utána, nem fog bírósági végzést kérni.

Szerintem nagyon nem értetted meg, ami válaszokat kaptál. Nagyon nem. Olvasd végig újra.

Én Victor Hugo gyönyörű regényében olvastam olyant, hogy magát jelenti fel, és kéri, hogy a bíróság ítélje el, de ez nem jellemző.

lohengreen # 2019.04.12. 14:14

drbjozsef

Bocs, rosszul írtam. A tevőlegesen ÉS hallgatólagosan közreműködők szavazati joga kerülne felfüggesztésre. Tehát, mindenkié, aki érdekelt az eltussolásban.

Szerintem, hétköznapi ember, aki tisztában a napi eseményekkel, tudja, hogy nyomoznak utána, nem fog bírósági végzést kérni. Azt sem tudják, mi az a jog, mint az egészből kiderül.

"Ad2: Ha lehetne is ilyet javasolni - mint ahogy nem lehet a tulajdonostársak szavazati jogát önkényesen korlátozni -, akkor meg kellene ezt az indítványodat szavaznia a közgyűlésnek."
Csakhogy az érintettek nem szavazhatnak! És ez a lényeg!

drbjozsef # 2019.04.12. 11:39

Az nem járható, ha felvetetem a napirendi pontok közé azt, hogy a tevőlegesen vagy hallgatólagosan közreműködők szavazati joga felfüggesztésre kerüljön?

Bármit javasolhatsz.
Ad1: tevőlegesen vagy hallgatólagosan közreműködők? Van róla bírósági végzésed? Ha nincs, akkor jogilag nem létezik ilyen addig.
Ad2: Ha lehetne is ilyet javasolni - mint ahogy nem lehet a tulajdonostársak szavazati jogát önkényesen korlátozni -, akkor meg kellene ezt az indítványodat szavaznia a közgyűlésnek. Szerinted?

oligaliga # 2019.04.12. 10:56

Na jó. galambbal nem vitatkozom.

lohengreen # 2019.04.12. 10:52

oligaliga - úgy vélem, önkritikát kéne gyakorolnod. Kettő hozzászólásból kettő személyes jellegű, a téma nem is érdekel, nem is foglalkozol vele.

A tiszteletlenséget visszautasítom. Egyik levelem sem tiszteletlen, sőt!

Szerintem, nem engem kellene innen kizárni...