Az alapszabály megtámadása sokkal költségesebb lesz mint amit a szövetkezet kér tőled.
Milyen időtartamra adtad ki a lakást?
Az alapszabály megtámadása sokkal költségesebb lesz mint amit a szövetkezet kér tőled.
Milyen időtartamra adtad ki a lakást?
Köszönöm a "segítőkész" és "kimerítő" választ MajorDomus. A kérdés az ötszörös szorzóra és a +60%-ra vonatkozott és nem arra, hogy ki és milyen jogon lakik a lakásomban...
Még mindig elküldheted
a 2,, ismerőst,,!
Szeretnék az alábbi kérdésben segítséget kérni:
Lakástulajdonos vagyok egy angyalföldi társasházban. A lakásom használatát ideiglenesen átengedtem két ismerősnek. A ház szövetkezetének tisztességesen be is jelentettem a két új lakó nevét, akik ezután meg is küldték nekem az újrakalkulált közös költséget ÖT főre vonatkozóan. Ötszörös szorzóval számolva a víz átalányt, a szemét díját, valamint a felújítási és üzemben tartási költséget +60%-kal megtoldva. A ház Alapszabályára hivatkoznak (aminek utána is néztem, valóban tartalmazza sajnos), hogy ha nem lakik a lakásban a tulajdonos, vagy közeli hozzátartozója, akkor ez így van és kész, fogadjam el. Sok kiadott lakásban előfordult az ő állításuk szerint, hogy több fő lakott a lakásban, mint amennyit bejelentettek, így ezzel védik ki a többlet költséget. Úgy érzem, hogy én tisztességesen és pontosan bejelentettem a lakásban lakók számát, s a korábbi rossz tapasztalataikra és csalókra hivatkozva engem is hátrányosan megkölönböztetnek, engem is egy olyan kalap alá vesznek, amibe nem tartozok. Ezzel az ötszörös szorzóval és +60 %-kal meglehetősen sok pénzt kivesznek a zsebemből, s úgy érzem hogy teljességgel jogtalanul. Érdeklődnék, hogy ez valóban megtehető-e a szövetkezet részéről, s ha nem, lenne-e értelme megtámadni a ház alapszabályában foglaltakat?
Előre is köszönöm a válaszokat, nagyon el vagyok keseredve...
Tisztelt MajorDomus!
Írhatok privátban Önnek?
Tisztelt MajorDomus!
„Itt valami félreértés van!”
Itt valami egész más van :-s Alapszabályban van rögzítve a szövetkezet elővásárlási joga. (Ha jól emlékszem a LszTv lehetőségként érinti) Előterjesztésre került határozati javaslatként, a hogy a szövetkezet vásárolhasson lakásokat. Szubjektív vélemény, hogy ezzel és a lemondó nyilatkozat kiadásának személyhez kötésével biztosítva lesz az élethosszig tartó megbízatása.
Vízóracserénél úgy érzékeltem, hogy Ön mintha némi rosszindulatot vélt volna a "természetesen nem a Vízművek által minősített céget választja" megjegyzésemre vonatkozóan. Nos, nem azon cégek közül választott, és ezért kb. 7.000 Ft-tal többe
kerül a vízóracsere.
Itt valami félreértés van!
a szövetkezetnek nincs elővásárlási joga a tag lakására! Miért kell lemondó nyilatkozat?
Tisztelt MajorDomus!
Jól értem, joga van vevő személyes adatait is kérni a lemondó nyilatkozathoz?
Továbbá: eladó lakásra jelentkezett vevő, tulajdonos kéri a lemondó nyilatkozatot az elővásárlási jogról. Minden jogkörrel felruházott (:-s) lakásszövetkezet képviselője azt mondja, 30 nap. 29. napon közli, hogy az adott vételárnál magasabbat kínáló vételi szándékkal rendelkező személy van, tehát nem adja ki (meg) a lemondó nyilatkozatot. Apró szépséghiba, hogy a magasabb összeget ajánló vevőjelölt ingatlanirodánál jelentkezett vételi szándékkal, azaz az ingatlanközvetítőn keresztül folyik az értékesítés. Tehát amit nyerünk a réven veszik a vámon, vagy fordítva, nem kizárható az ingatlaniroda és a lakásszövetkezet közötti kapcsolat.
Tehát a saját tulajdonú ingatlanomat nem adhatom annak és annyiért, akinek és amennyiért szeretném. :-s
Tisztelt MajorDomus!
A "Nem!" válasz az nekem szólt? (Ügyvezető munkaköri leírásához betekintés kéréssel kapcsolatban?)
Ha ez így van, meglepő, mert az igazgatóság elnökének és akinek kiadta a könyvelést, a közös költségünk 43 %-a az ő bérük!
Nem!
koboldocska
joga van.ennék alapján dönt
Tisztelt MajorDomus!
Ezt a választ kaptam Öntől: "Gyakorlatilag a melót kiadta egy kezelőnek,hogy mi a neve az tökmindegy"
Az igazgatóságtól munkaköri leírást vagy nem is tudom minek nevezzem, nem is kérhetek betekintésre, hogy milyen feladatok elvégzésével van megbízva az ügyvezetőnk?
Lakásszövetkezetnek az elővásárlási jog lemondásra vonatkozó nyilatkozatához joga van- e kérni a leendő vevő személyes adatait, az ingatlan vételárát?
Tisztelt MajorDomus!
A választ köszönöm szépen.
A Cégbíróság tudom nem foglalkozik könyvelési ügyekkel, csak arra gondoltam, ha bekerül hozzájuk egy Alapszabály módosítás,tüzetesen átolvassák.....
Az Lsztv-ben nincs ügyvezető tisztség.....
Felügyelő bizottság? hagyjuk....
Gyakorlatilag a melót kiadta egy kezelőnek,hogy mi a neve az tökmindegy,ha a közgyűlés elfogadta az elszámolást.
a cégbiróságnak nem feladata könyvelési ügyekkel foglalkozni,a Felügyelő bizottságnak annál inkább a belső struktura ellenőrzése!
fordulj hozzájuk!
Tisztelt MajorDomus!
Létezhet valami megoldás, hogy megoldódjon az ügyvezető (aki könyvel) „fogalom/tisztség” tisztázása a lakásszövetkezetnél, amelyben tulajdonom van, (2006. szept. óta)?
Az 5 fős igazgatóságot, 3 fős felügyelő bizottság számára természetes ez az állapot, a közgyűlésre járók mindenre igennel szavaznak. Én viszont nem értem.
2008-ban közös képviselő volt az elnevezése, 2009-ben megjelent az ügyvezető megnevezés.
Az igazgatóság elnöke és ügyvezető díjazására a felügyelő bizottság elnöke tesz javaslatot a beszámoló közgyűléseken. A 2016-os tervben elnök, számviteli szolgáltatás megnevezéssel van betervezve kiadás, míg az előző évi beszámolóban elnök, társasház-kezelés „jogcímen” van kifizetve.
A cégbíróság sem figyelt fel, hogy milyen megnevezés az ügyvezető?
Alapszabályunkból: „Az ügyvezető. Az igazgatóság elnöke az operatív teendők ellátása céljából ügyvezetőt nevezhet ki, aki konkrét feladatait az igazgatóság elnökétől kapja, tevékenységéért az igazgatóság elnökének felelős…. Tevékenységét – az igazgatóság döntése alapján – munkaviszonyban, vagy megbízás alapján látja el… Az ügyvezetőnek legalább középfokú végzettséggel kell rendelkeznie.”
A faliújságon olvasható. Elérhetőségek: XY elnök, műszaki ügyekben kereshető + telefonszám.
XY ügyvezető, befizetésekkel, tartozásokkal kapcsolatos ügyekben kereshető + telefonszám (visszahívás nélkül) + személyes elérhetőség, város, utca házszám (egyeztetés után) és mely napokon hány órától, hány óráig.
Dehogy!
a szövetkezet alkalmazottja!
azért könyvelői szakképesités javallott!
Tisztelt MajorDomus!
A könyvelőnek társasházkezelői végzettséggel kell rendelkezni?
Abban nem is fogod!
az könyvel,akit a szövetkezet alkalmaz könyvelőnek!
Tisztelt MajorDomus! Nem találom a 2004.évi CXV.tv-ben a lakásszövetkezetekről, milyen elnevezéssel és ki könyvel? (közüzemi számlák kiegyenlítése, befizetési csekkek elkészítése a tulajdonosok részére, üzemeltetési számláról átutalás a felújítási alap, LTP számlára, mérleg elkészítése, továbbítása a cégbíróságnak)
Ugyanigy :a 17 tulaj helyett aláirja!
Köszi. És a jelenléti íven hogy néz ki a dolog?
Feltartja mind a,100 kezét!
viccen kivül:ha van 17 meghatalmazása,akkor szemét a közgyűlés előtt átadja a levezető elnöknek,aki megállapitja a közgyűlés határozatképességét,ezen belűl azt hogy Gipsz Jakab 17 meghatalmazással 8.4% tulajdoni hányadot képvisel.ezt követően minden szavazásnál ezt veszi figyelembe.
Na és az hogyan szavaz, amikor a kgy. levezető azt mondja, hogy „kézfeltartással szavazzunk” ? Vagy bemondja egyesével, hogy a meghatalmazóknak mi a szavazata?
Akár százat is!
„A lakásszövetkezet tagját a közgyűlésen írásbeli meghatalmazás alapján lehet képviselni.”
Hány tagot képviselhetek meghatalmazással, ha az alapszabály nem rendelkezik róla?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |