Milyen esetben ítéli meg a bíróság a lakáshasználati jogot? Egy másik topicban olvastam, hogy csak akkor ha az anya nem tudja másként megoldani a lakhatást. Elég ha azt mondja , vagy bízonyítaní is kell neki? Elnézést a fura kérdésekért, de tartok töle , hogy esetemben pusztán csak kiszúrásról van szó.
Eladhatom-e a saját ingatlanom, ha....
Elvileg a lakáshasználatot a gyermek(ek) lakhatásának biztosítására kötötte ki a bíróság!
A gyerek érdeke mindenek felett!
A lakáshasználati jogot úgy váltsd meg, hogy kikötöd: Az átadott pénzből biztosítja a gyemekek végleges és megnyugtató elhelyezését, lakhatását!
Természetesen ügyvédi letét!!!
Vagy ami a legmegyugtatóbb lehet, cserelakás felajánlása, akár önkormányzati.
Vagy ha a gyermekem nevére írattam volna a lakást , úgy hogy én vagyok a haszonélvező. A bíróság ilyenkor is odaítéli a lakáshasználati jogot, vagy a haszonélvezeti jog ennél erősebb? Válaszukat elöre is köszönöm.
Még egy kérdés. A lakást házasságkötés elött vettem, teljesen egyedül, úgy tudom így az különvagyonnak minösűl. Jogos-e ilyenkor a lakáshasználat ellenérték nélküli odaítélése? Kérheti-e a volt feleségem tölem hogy ,váltsam meg a lakáshasználati jogot ha vissza szeretném kapni a lakásomat?
köszönöm.
Miután a gyermek önálló lett, akkor a szülő lakáshasználati joga "megszűnik".
Azt a gyermekek neveléséhez kapta!
Fizetnie kell az összes fenntartással járó költséget, mint bennlakó. (Közös ktg., víz, villany...)
Jó estét mindenkinek. A segítségeteket szeretném kérni. Válás után a lakást , ami 1/1 részben az én tulajdonom , el szeretném adni, de a bíróság a lakáshasználati jogot a feleségemnek ítélte. {természetesen a gyerek miatt}. Azt szeretném megtudni, ha nem adhatom el, akkor milyen jogaim vannak nekem , mint tulajdonosnak? Meddig jár a volt feleségnek a lakáshasználat? kell-e fizetnie neki hazsnálati díjjat? Válaszukat előre is köszönöm.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02