Szmsz - ben lehet, de nem célszerű.
Nehezen tudtok rajta változtatni.
Közgyűlési határozat!
Szmsz - ben lehet, de nem célszerű.
Nehezen tudtok rajta változtatni.
Közgyűlési határozat!
Azt szeretném tudni hol kell szabályozni a távfűtés költségmegosztását, Alapítóban-e vagy az szmszben?
A szerződések a távhőtörvény alapján lettek megkötve.
Ez nem hatalom hanem megállapodás kérdése.
Tisztelt MD!
Egyáltalán nem vagyok meglepve, miért nem arra, gondoltam, hogy ismét a terelés útjára lép. Az idézet nem a FŐTÁV közleménye, hanem honlapján a jogszabályi háttér alcímen vannak felsorolva a
Jogszabályok
A távhőszolgáltatásra vonatkozó jogszabályok
1.) 2005. évi XVIII. törvény a távhőszolgáltatásról
2005. évi XVIII. törvény
Korábbi hatályos időállapotok (egységes szerkezetben a törvény végrehajtására kiadott 157/2005. (VIII.15.) Korm. rendelettel):
Az meg magáért beszél, hogy Önnek x db háza van, x db szerződése van, stb. Álláspontom szerint Ön kezel x db házat, x db ház nevében aláírt szerződése van. De hát, kinek Isten hatalmat adott... :-s
A főtáv közleménye talán még nem törvényi erejű.
Éppen a A távhőtörvény teszi lehetővé hogy egyedi elszámolások köttessenek, persze a visszaélések kizárásával.
Csak megjegyzem, hogy nekem 27 db ilyen szerződésem van, tehát nem elméletben vitatkozom.
Tisztelt MD!
Azt már tapasztaltuk, hogy az Alapszabály felülírja a törvényt, de hogy a ház és a költségosztót leolvasó/értékelő cég közötti szerződés meg a törvényt/kormányrendeletet írja felül ez az újdonság erejével hat. :-s
Nem!
A társasház, és a költségmegosztó Szakcég közötti Elszámolási Szerződés a mérvadó!
Tisztelt Sana!
http://www.fotav.hu/…atkozzetetel
(3) Az épületrészre jutó fűtési díjmegosztási arányt a felhasználási hely fajlagos fűtési
hőfelhasználásának a 2,5-szerese és az épületrész fűtött légtérfogatának szorzatából számított
hőmennyiség figyelembevételével kell meghatározni, ha:
1. a díjfizető nem tette lehetővé a fűtési költségmegosztók
2. a díjfizető a fűtési költségmegosztót önkényesen leszerelte, vagy
3. a fűtési költségmegosztók leolvasása, vagy ellenőrzése alkalmával megállapítható, hogy az
épületrész bármely fűtési költségmegosztója vagy az azokon elhelyezett plomba sérült.
(4) A fűtési költségmegosztó meghibásodása esetén - a leolvasás adatainak rögzítése során
Attól függ, mi van a társasház szerződésében!
De ez a max szorzó, kérdés persze, hogy mekkora volt a strang átlagfogyasztása.
Lehet hülyén hangzik de örülnék ha ennyivel megusznàm. Tavaly +50000ft fizettem rà. Igaz ment is 9-en. Ahhoz képest nem sok az 64000ft. :-) Köszi az infót!!!!!
ui: remélem igazad lesz és nem 6 jegyű lesz a bünti.
Na, kezdjük az alapoknál!
10 emeletes házban egymás felett van 11 db lakás.
Ezek képeznek egy strangot. Ebből az egyik a tiéd.
Meg történik a leolvasás, a 10 (egyforma lm3) lakâs átlagfogyasztása az elmúlt fűtési szezonban 9 gj(gigajoule)
Miután a te lakásod fogyasztása nem állapítható meg, ezért a strang átlagfogyasztásának 3x-osa kerül kiszamlázásra..
Azaz 27 gigajoule, ami Pesten (3. 563ft/gj)
96.201 Ft, míg a többieknek 32.067 Ft.
Azaz kreatív szerelésed 64.134 Ft-ba került.
Strangnak egy, egy nagyobb vezetéket szoktunk nevezni. Ezek általában a központi nagy vezetékről leágazó olyan közepes vezeték, amely több lakás ellátását szolgálja.
Pl.: egymás feletti lakások ellátására szolgáló vezeték.
Ajanlott honlapok témában: www.adminworld.hu
www.thazak.hu
www.tarsashaziblog.com
És àtlagfogyasztàsnak mit értünk? Havi vagy évi? Ha az utobbi akkor elég komoly lenne a büntetés.
Köszönöm a vàlaszaidat.
Mi az a strang?
Nem fűtés mérő, mert nem mérőműszer, hanem arányszámot mutat meg.
A szerződés szegés,, dija, , általában a strang átlagfogyasztásának háromszoros szorzója.
Üdv.
Panelba leszereltem a fűtésmérőt. ( màr bànom )Hamarosan jönnek ellenőrizni ( valószinüleg észreveszik )
Milyen következményei lehetnek. Anyagi biztos. De tudja valaki hogy mennyire szàmitsak?
Tudja valaki, hogy a költségmegosztót a radiátorra hova kell felszerelni? Van erre szabvány , törvény, egyéb jogszabály, kinek kell ellenőrizni, ha nem jó helyen van felszerelve?
Üdv!
Hát, nálunk nem éppen a jogszabályban, már ha van ilyen kezelik a fűtésleolvasást. Először is 2004-ben úgy határozott a közgyűlés, hogy akkor vágunk bele, a fűtéskorszerűsítésbe,ha pályázunk, és sikerül. Nem volt pályázat, a költségmegosztók mégis fel lettel szerelve, ismételve önmagam 2004-be 127 ezer forintért. Ez csak a mérő, és a felszerelése. Soha nem kaptunk számlát, sőt hitelesítési bizonylatot sem. Techem.
Nekem problémáim vannak a korrekciós számokkal is, hiszen nem Kansasban élünk, ahol a forgószél felkapja Dorothy házát. A kk. változatatja a korrekciós számokat, már nem a 100%-ból az osztatlan közös- saját tulajdon, hanem a ház-lakás elhelyezkedésére vonatkozókat.! Van olyan lakás, ahol 4, de van ahol 6 mérőműszer alapján számolják ki a fogyasztást.
Nem hiszem el, hogy főtávnak ez nem tűnik fel.
Mit tudunk tenni ilyen helyzetben?
vilma01
A szóban tudtak róla semmit nem jelent. (Legalábbis a bíróság előtt!) Írásban kell bejelenteni. A 24.000.-Ft.-ot szerződés alapján vetették ki, mivel nem volt hivatalos bejelentés.
Köszönöm! A 104/2011.(VI.29.) Korm.rendelet 2005.évi XVII.törvény 157/2005.VII.15.) Korm.rendelet módosításárról szóló rendelet 17/E § (1) és(3) alapján számolták ki. De azt mondják nem volt bejelentve a távhőnél, ami igaz, de szóban tudtak róla, és a közösképviselővel is meg volt beszélve, írtunk is róla papírt, de azt nem ismerik el az irodában, mivel nem hivatalos.Az előző évi leolvasásoknál is meg volt jelenítve , h leszerelt állapotban van a radiátor.Ha nem tudtak volna róla, akkor honnan számlázták ki ezt???
Én már 2009-ben leszereltettem, a hatályba lépés 2011 -ben volt, ha gyorshajtok 2009 -ben, megbüntethetnek 2012-ben érte?? Ha felszólítottak volna, h szereljem vissza, akkor jogos lenne, különben felettem alattam sem fűtenek, nulla volt az óraállásuk.Ha most ezt befizetem, jövőre ugyanígy megtehetik ha nem szerelem vissza??
Tisztelettel: Vilma
Kedves vilma01!
Szólítsa fel az ütk.-t tértivevényes levében, hogy közölje a 24.000 ÍFt előírás jogalapját (milyen kgy határozat, törvény alapján számolták?)
http://levaltas.5mp.eu/web.php?… 2014 okt. látogató > mint 17500
{autodidakta}
Az ütk ne legyen LEVEZETÖ ELNÖK és JKV. VEZETÖ
Bocsánat hogy beleszólok de nekem szakmába vág.
A költség megosztó nem fogyasztás mérő!
Ha leszereled a radiátort, az adott alapterület után utánna becsléssel állapítják meg a díjat! Hogy eddig sem használtad a radiátort, az azért van, mert a szomszédos helyiségek és a helyiségen átmenő fűtéscső fűtötte fel azt a helyiséget. És lehet hogy éppen a szomszédodnak kellett jobban fűteni emiatt.
vilma01
Be kell hivatalosan jelentened a konyhai radiátor leszerelését.
Tisztelt Fórumozók!!
Segítséget szeretnék kérni abban, h most jött meg az elszámolás a távhőszolgáltatótól (panellakás)és megdöbbenve vettem észre, h ráfizetésem van 24000Ft.Ami abból adódik elvileg, h a konyhába helyszűke miatt leszereltettem a radiátort, amit amúgy sem nyitottam ki sosem.Hivatkoznak a 2011 es törvényre miszerint ezt "büntetésből" kaptam és így, holott ezt már 2007-ben leszereltettem és csonkoltam is a csövet, helyszűke miatt,akkor senkit sem zavart, a távhő is tudott róla, a leolvasó cég is.Kérdezem én, miért csak én vagyok a felelős azért, mert leszereltem a radiátort, arról h változott a törvény a távhőnek kellett volna tájékoztatnia, vagyis így a bünti megfeleződik , igazság szerint!! Mit tehetnék ez ügyben???
Köszönöm szives válaszukat!
Kérem a károsultakat, csatlakozzanak a Költségmegosztó károsulatkhoz a következő oldalon:
www.koltsegmegosztokarosultak.info
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |