Költségmegosztó leszerelése

Andi2 (törölt felhasználó) # 2011.03.17. 16:39

senkióbuda, talán mert a költségmegosztó a panelfelújításnak csak egy része, és önmagában az nem megoldás mindenre. Az épület összfogyasztását lehet vele csökkenteni, az hogy az miként van szétosztva, arról dönthettek ti, javasoljátok a szorzó számok bevezetését a szövetkezetnek, ha magától nem teszi. Írjátok le a panaszotokat, valszeg nem egyedül vagy hanem az összes északi végfalon, pince fölötti is, tessék felemelni a valagadat és felkeresni őket. Attól hogy ilyen fórumokon hülyítitek egymást, meg egyesületbe tömörültök, sírtok a sajtónak, fűnek fának, nem születik megoldás a problémára, mert mindenki tud róla, csak az nem akinek meg kellene oldni.

senkiobuda (törölt felhasználó) # 2011.03.17. 14:15

Kedves Lionking! Költségosztó károsultjai csoport alakítását tervezik az érintettek, talán nem zárnak ki: index.hu-n olvastam. Kérdésed olvasása után borítékoltam a válaszokat. Mi távfűtéses lakásban lakunk, leolvasás még nem volt, de akiknél előbb megvalósult a "fűtéskorszerűsítés" panelprogram, 60-80.000 Ft éves leolvasás utáni számlát kaptak. Gondolom, most ismét meg leszek dorgálva a hivatásos válaszadóktól. Szememre hányták, hogy önzetlenül, ingyen segítenek. Ne pazarolják rám drága idejüket. Nálunk még szorzószám sincs a halmozottan hátrányos, és a kedvező helyzetű lakásokra sem. Ez a porhintés: ha máshogy nem megy az "uralkodás" a vezetésnek, akkor egymásnak ugrasztják a különféle adottságú lakásban lakókat, Ld.: a többiek fizettek helyetted! Mindent bele, hátha lesz megoldás!

MajorDomus # 2011.03.16. 23:31

Nem a koltsegosztok miatt nott meg a számlás, hanem azert mert a földszinten, szélső lakásként kb. 40 %~al tobb a fogyasztásod mint a legfelso szintén, csak az atalany miatt eddig ezt a tobbiek fizettek helyetted.

ragyasdezso # 2011.03.15. 18:11

Nem teheted meg. A leszerelés esetén átalányt számolnak, ami akár 50%-kal is megnövelheti a most sem kevés számla összegét.

Lionking # 2011.03.15. 17:27

Tisztelt Hozzáértők!
Egy budapesti társasházban lakom, amely házközponti fűtéssel rendelkezik, és minden radiátoron költségmegosztók vannak felszerelve. Tehát nem távfűtés, hanem házközponti fűtés, egyedi méréssel. A lakásunk egy fölszinti lakás, amely alatt pince van, melette pedig csak egy lakás. A költségmegosztók felszerelése után az amúgy 41nm-es lakásunk fűtésszámlája hihetetlen mértékben megugrott. A teljes fűtési szezonra számolva 237eze forint. Havonta 40ezer forint körüli összegeket fizetünk a fűtésre. Az lenne a kérdésem, hogy megtehetem-e azt, hogy leszereltetem a költségmegosztókat, és visszatérek a korábbi, átalánydíjas fizetésre?

Az mégiscsak tűlzás, hogy a ház legtetején lakónak a korrekciós szorzója 1.50% , míg nekem 6.50% , pedig a legfelső szinten csak egy pnethouse lakás található, amelynek szintén egyik oldalról sincsen szomszédja, csak alulról.