Közben megtaláltam a választ, és hátha ehhez hasonló ügyben valakinek hasznos lesz az információ valamikor. Szóval az Országos Tűzvédelmi Szabályzat 5-ös mellékeletének I/6-os fejezete (ÉPÍTMÉNYEK TŰZVÉDELMI KÖVETELMÉNYEI - ÉPÍTMÉNYEK TŰZVÉDELME - I/6. fejezet - Tűztávolság) tartalmazza a vonatkozó előírásokat (73. oldal).
Ennyi szalmát építménytől legalább (annak tűzállósági fokozatának függvényében) 20, 30 vagy 40 méter távolságot tartva lehet tárolni (maximum 10x30x8 méter tárolási egységben).
Szalmabálák belterületen
"alulról szagolni az ibolyát. igen jó pozíció."
voltam már ilyen helyzetben! (egy hölggyel). A feleségem nem osztotta a véleményemet.
alulról szagolni az ibolyát. igen jó pozíció.
Világos,hogy nem akar ellenségeskedni!
Marad a helyi tűzvédelmi előírások megismerése, valamint a Jegyző intézkedése. Ha a kérelmét beadja
rossz esetben elutasítják. Akkor viszont egy esetleges kár esetén igen jó pozicióban lesz.
websas
A rokon nincs abban a helyzetben, hogy az interneten kérdést tudna feltenni, ugyanakkor egyfelől aggódik a biztonsága miatt, másfelől a száraz kerti hulladékot, amit egyébként bizonyos napokon és időben szabályosan el lehetne égetni, ebben a helyzetben kénytelen tárolni illetve a szeméttel együtt elszállítatni. Viszont mindaddig nem szeretne semmit sem lépni helyileg az ügyben, amíg nem biztos abban, hogy helyes az az elgondolása, miszerint a rendkívül tűzveszélyes bálákat nem lehetne ebben a mennyiségben így tárolni. Őszintén szólva én sem szívesen aludnék húsz méterre 300 szalmabálától.
Most akkor miért nem a rokon kérdez?
kinek van vele gondja?
websas
Rokonok belterületen fekvő háza melletti szintén belterületi üres telken annak tulajdonosa mintegy 300 szalmabálát helyezett el, a rokonok telkétől olyan három, a rokonok házától kb. 20 méter távolságra (kb harminc oszlop van 4+3+2+1 módon egymásra pakolt bálákból, olyan 4-5 méter magas, ugyanolyan széles, 30 méter hosszú nyeregtető formát kell elképzelni).
Ez szabályos-e, és ha nem, kihez lehet ez ügyben fordulni?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02