Szalmabálák belterületen

gerilege # 2010.08.25. 14:56

Közben megtaláltam a választ, és hátha ehhez hasonló ügyben valakinek hasznos lesz az információ valamikor. Szóval az Országos Tűzvédelmi Szabályzat 5-ös mellékeletének I/6-os fejezete (ÉPÍTMÉNYEK TŰZVÉDELMI KÖVETELMÉNYEI - ÉPÍTMÉNYEK TŰZVÉDELME - I/6. fejezet - Tűztávolság) tartalmazza a vonatkozó előírásokat (73. oldal).
Ennyi szalmát építménytől legalább (annak tűzállósági fokozatának függvényében) 20, 30 vagy 40 méter távolságot tartva lehet tárolni (maximum 10x30x8 méter tárolási egységben).

websas # 2010.08.23. 12:38

"alulról szagolni az ibolyát. igen jó pozíció."
voltam már ilyen helyzetben! (egy hölggyel). A feleségem nem osztotta a véleményemet.

cat981 # 2010.08.23. 12:20

alulról szagolni az ibolyát. igen jó pozíció.

websas # 2010.08.23. 12:16

Világos,hogy nem akar ellenségeskedni!

Marad a helyi tűzvédelmi előírások megismerése, valamint a Jegyző intézkedése. Ha a kérelmét beadja
rossz esetben elutasítják. Akkor viszont egy esetleges kár esetén igen jó pozicióban lesz.

websas

gerilege # 2010.08.23. 11:45

A rokon nincs abban a helyzetben, hogy az interneten kérdést tudna feltenni, ugyanakkor egyfelől aggódik a biztonsága miatt, másfelől a száraz kerti hulladékot, amit egyébként bizonyos napokon és időben szabályosan el lehetne égetni, ebben a helyzetben kénytelen tárolni illetve a szeméttel együtt elszállítatni. Viszont mindaddig nem szeretne semmit sem lépni helyileg az ügyben, amíg nem biztos abban, hogy helyes az az elgondolása, miszerint a rendkívül tűzveszélyes bálákat nem lehetne ebben a mennyiségben így tárolni. Őszintén szólva én sem szívesen aludnék húsz méterre 300 szalmabálától.

websas # 2010.08.23. 11:14

Most akkor miért nem a rokon kérdez?
kinek van vele gondja?

websas

gerilege # 2010.08.23. 10:30

Rokonok belterületen fekvő háza melletti szintén belterületi üres telken annak tulajdonosa mintegy 300 szalmabálát helyezett el, a rokonok telkétől olyan három, a rokonok házától kb. 20 méter távolságra (kb harminc oszlop van 4+3+2+1 módon egymásra pakolt bálákból, olyan 4-5 méter magas, ugyanolyan széles, 30 méter hosszú nyeregtető formát kell elképzelni).
Ez szabályos-e, és ha nem, kihez lehet ez ügyben fordulni?