albérlet felmondása


drbjozsef # 2018.06.04. 06:44

wers,

a takarneten nem látja az ügyintéző a széljegyet? Ne már. Akkor milyen tulajdoni lapot vigyek ÉN? Ugyanilyet tudok, ugyanaz a rendszer. A vevőt nem jegyzik be 3 napon belül, amin belül be kellene jelentkeznem.

wers # 2018.06.04. 06:03

de abban igaza van a hivatalnak, hogy a szerződés csak a szándékot jelzi, de nem minden esetben igazolja az ingatlan kifizetését, birtokba vételét.

Nem, nincs igaza. A lényeg, hogy valóban ott lakik-e a bejelentkező. A szerződésből pedig kiderül, hogy mikor veszi birtokba.Ha nem derül ki, rossz volt az ügyvéd. A hivatalnak semmiköze hozzá, mikor és hogy lesz a vételár kifizetve.

wers # 2018.06.04. 05:59

Bizony!
a bérlőmet visszaküldték a szerződésével meg a bejelentőlapjával, hogy a haszonélvezővel is irassa alá a bejelentőlapot!

Ez igaz. Haszonélvező.

Ha kérnek tulajdoni lapot, meg kell mondani, hogy neked azt nem kell benyújtanod, egyéként meg micike ott ül a számítógép előtt, nosza kérje le magának a nyilvántartásból, ha érdekli belőle valami.

Ne az a gond, hanem az, hogy még a régi tulajt látja. De szabad a szemellenzőt levenni, ott a szerződés. Hihetetlen, ha ez gondot okoz.

Szomorú örökös, úgy tűnik, te ki tudod fogni magadnak az ebihalat süllő helyett :))

Szomorú örökös # 2018.06.04. 05:51

drbjozsef

Elvileg elég kellene, hogy legyen, logikusan én is így gondolnám, de abban igaza van a hivatalnak, hogy a szerződés csak a szándékot jelzi, de nem minden esetben igazolja az ingatlan kifizetését, birtokba vételét. Ezért kéri nem véletlenül mellé a birtokba adási jegyzőkönyvet.

Mint írtam, volt már erről több vita is és valaki innen egy másik fórumon feldobta a kérdést, amire meg is kapta a választ, ami engem igazolt. A változás a közeli múltban történt.

drbjozsef # 2018.06.04. 04:56

sz.ö.,

ha megvásároltad a lakást, elvileg elég kellene legyen az adásvételid. Ha kérnek tulajdoni lapot, meg kell mondani, hogy neked azt nem kell benyújtanod, egyéként meg micike ott ül a számítógép előtt, nosza kérje le magának a nyilvántartásból, ha érdekli belőle valami.

drbjozsef # 2018.06.04. 04:28

Szomorú örökös,

Ha ezt fejből írtad, akkor rosszul tudod. Ha nem fejből írtad, akkor tehettél volna forrást, vagy linket is. Mindenesetre akárhonnan is van, ők is rosszul tudják.

kormanyablak.hu :

Lakóhely címének, megváltoztatásának bejelentése és nyilvántartásba vétele, valamint a személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolvány kiadása (lakcímbejelentés)

Milyen iratok szükségesek?
Kitöltött lakcímbejelentő lap, melyet a szállásadónak és a bejelentésre kötelezettnek saját kezűleg alá kell írnia (nincs szükség a szállásadó általi hozzájárulásra, ha a bejelentkező olyan érvényes teljes bizonyító erejű magánokirattal, vagy közokirattal rendelkezik, amely a lakás használatára feljogosítja, vagy ha a szállásadó a lakcímbejelentéshez az elektronikus azonosítást követően elektronikus kapcsolattartás útján előzetesen hozzájárult). Korábbi lakcímigazolvány, amennyiben rendelkezik vele. Amennyiben meghatalmazott jár el, a fentieken kívül a meghatalmazott személyazonosságot igazoló hatósági igazolványa, lakcímigazolványa, meghatalmazás az ügyintézésre vonatkozóan, valamint a kérelmező által kitöltött és saját kezűleg aláírt lakcímbejelentő lap.

Kedvedért : http://kormanyablak.hu/…6/OKMIR00001

Szomorú örökös # 2018.06.04. 04:03

nonolet

Mondom: vannak szabályai! ennek is. Nézd meg őket...

Megnéztem:

Több okból is sor kerülhet lakcímváltoztatásra. Az egyik legjellemzőbb eset az, amikor eladjuk a lakásunkat, és egy másik ingatlant vásárolunk. Ilyenkor a kiköltözés vagy beköltözés után 3 nappal kötelesek vagyunk bejelenteni a lakcímváltozást. Szükségünk lesz egy teljes bizonyító erejű magánokiratra vagy közokiratra, amely felhatalmaz a lakás használatára. (Az ügyvéd által ellenjegyzett adásvételi szerződés, birtokba adási jegyzőkönyv, a vásárlás tényét már széljegyzetben követő tulajdoni lap) Továbbá egy új típusú, kitöltött lakcímbejelentő lappal kell befáradnunk egy közeli kormányablakba, vagy az új lakóhely szerinti okmányirodába, járási hivatalba. Itt személyazonosságunkat igazoló irat ellenőrzése után átveszik a kérelmünket, és kiállítják az új lakcímkártyát.

Én pontosan 3 napon belül szerettem volna átjelentkezni az új címemre, de ezek szerint tehát akkor szépen kiderül, hogy a három kiemelt dologból éppen kettő édeskevés önmagában, ez a széljegyzet a tulajdoni lapon vagy az adásvételi szerződés, utóbbi mellé követelik - teljesen jogosan - a birtokbaadási jegyzőkönyvet. Csak halkan megjegyzem, hogy mint ha pontosan itt nem is olyan régen kiderült volna, hogy bizony ezt a kormányhivatal teljes joggal kéri, olvasd vissza! ;-)

drbjozsef # 2018.06.04. 04:03

pennydreadful,

reméljük, nem a Ptk. alapján............

nonolet # 2018.06.03. 21:11

Mesélj majd az ügvvédes részről is...

pennydreadful # 2018.06.03. 21:01

@nonolet: Az már megtörtént, az az egy a négyből, aki képben volt a ptk-val már intézett ellene feljelentést helyben.

nonolet # 2018.06.03. 20:19

pennydreadful

Közöld vele, hogy nem csak zsaruhívás lesz,
hanem feljelentés is, ha nem nyugszik...

nonolet # 2018.06.03. 20:17

Zöldövezeti11

Ez is a dolguk... az ilyen marhák kordában kordában tartása.

"Szolgálunk és védünk!"

nonolet # 2018.06.03. 20:14

Szomorú okostojás és fő nem gondolkodó

Mondom: vannak szabályai! ennek is.
Nézd meg őket...

pennydreadful # 2018.06.03. 18:49

Ők mondták, hogy valahányszor feltűnik, legyenek hívva. Ki kellett még délután harmadszorra is hívni őket - akkor már jöttek mind a négyen- , mert a tulaj eldöntötte, hogy mindegy mit mondtak neki, ami a kezében elfér, azt ő elkezdi elvinni azokból a cuccokból, amikkel kiadta nekünk a lakást. Már nagyon be voltak rá dühödve, hogy ilyen debil, hogy már harmadszorra magyarázzák el neki, hogy mit nem csinálhat, mégse ér semmit.
Úgy búcsúztak el, hogy holnap amint ideállít az ügyvéd a birtokba adásra, riasszuk őket és szóljunk a közös képviselőnek is, hogy jöjjön ide.

Zöldövezeti11 # 2018.06.03. 13:32

Ennyire ráérnek ezek a zsarúk ??

pennydreadful # 2018.06.03. 10:40

No, ma lekapcsolta a jóember az áramot a lakásban, kihívtuk rá a rendőrséget, felszólították, hogy kapcsolja vissza, és szerelje vissza a zárat, stb. Mikor elmentek, kategorikusan kijelentette nekünk ordítozva, hogy nem szerel vissza zárat, mert ez az ő lakása, ahová akkor jön be, amikor akar, és ahol azt csinál, amit akar. Kihívtam megint a rendőrséget, a párosból az egyikük végre azokat a dolgokat mondta, mint amit ti is írtatok - az előző páros és az ő társa nem igazán volt tisztában a törvényekkel, homlokegyenest mást mondtak- és szólt, hogy amint beállít legközelebb aludni, mindenképp szóljunk akkor is, ha nem balhézik, és akkor elviszik.

Szóval, négy rendőrre volt hozzá szükség, de úgy néz ki, rendben lesz a dolog.
Még egyszer köszönöm nektek!

Szomorú örökös # 2018.06.03. 10:23

nonolet

Az ugye MÁS eset, más a módja is.

Na idefigyelj te okostóbiás (szándékosan csupa kisbetűvel) én már ott laktam egy hete, a ház ki volt fizetve az ügyvéd előtt, mégsem engedtek bejelentkezni. Pedig te (is) folyamatosan azt harsogod, hogy a határidőn belül be kell jelenteni a hatóságok felé, hogy hol tartózkodsz. Na de hát csak a NAGY fórumozót kell ez ügyben idéznem:

De ugye ennek a felismeréshez gondolkodni is kéne írás előtt.” :-D

nonolet # 2018.06.03. 10:14

drbjozsef

Sőt szokta tudni az ügyintéző is
csak UTASÍTÁSA van a főnökétől,
hogy
legyen tudatlan az ügyben...

Aztán ha mégse bírja lepattintani az ügyfelet az hátránynal jár.

Mocskos balkáni-kaffkai világ a hiavatali világ belülről is!

(van a családban kormányablakos)

nonolet # 2018.06.03. 10:11

Szomorú

"Engem adásvételi szerződéssel nem engedtek bejelentkezni"

Az ugye MÁS eset, más a módja is.

De ugye ennek a felismeréshez gondolkodni is kéne írás előtt.

drbjozsef # 2018.06.03. 08:24

Attól még igaza van. Teljes bizonyító erejű magánokirat helyettesíti a szállásadó aláírását. Ismerni kellene a jogokat, és ha nem megy, ismertetni a kormányablak ügyintézőjével is. Szokott lenni ott egy hozzáértő is, csak ki kell hívni a backofficeból.

MajorDomus # 2018.06.02. 22:10

Bizony!
a bérlőmet visszaküldték a szerződésével meg a bejelentőlapjával, hogy a haszonélvezővel is irassa alá a bejelentőlapot!

Szomorú örökös # 2018.06.02. 19:23

nonolet

A szerződést bemutatva tudsz az okmányirodában bejelentkezni.

Ne becsüld alá a kormányablakot! Engem adásvételi szerződéssel nem engedtek bejelentkezni, pedig én itt tulajdonos lettem ugyebár. Birtokba adási jegyzőkönyv vagy tulajdoni lap kellett hozzá... :-O

pennydreadful # 2018.06.02. 18:55

@GubElek: Igen, az valóban nincs. Akartam vele köttetni, de nem engedte, mert tartozik egy csomó pénzzel a tömbnek...

pennydreadful # 2018.06.02. 18:54

@MajorDomus:
Tele van a lakás a holmijainkkal, volt itt környezettanulmányozáson az önkormányzat, amikor hozzájuk fordultam, hogy csak így ki akar minket penderíteni, a közös képviselő és hivatalos személy szomszédok is tudják, és van hangfelvételem is, ami igazolja, itt lakunk és minden hónapban fizetünk, vagyis nem szívességi lakhatás.

GubElek # 2018.06.02. 17:38

De írásos szerződés sincs.
...bérleti szerződést nem volt hajlandó köttetni a tulaj csak szóban,...