Lakások összenyitása


Majordomus # 2024.09.01. 18:41

Itt a szabály.

  1. a lakásában tervezett építkezésről értesíteni a közös képviselőt vagy az intézőbizottság elnökét.

21. § *  (1) Az építtető tulajdonostárs a közgyűlés hozzájáruló nyilatkozatának beszerzése nélkül jogosult a lakásában tervezett olyan építkezés elvégzésére, amely miatt az alapító okiratot nem kell módosítani és amely nem érinti az 1. § (2) bekezdésében meghatározott közös tulajdont.

(2) Ha az építtető tulajdonostárs lakásában végzett építési munka olyan lakásmegosztást vagy lakásösszevonást eredményez, amelynek alapján a többi tulajdonostárs alapító okiratban meghatározott tulajdoni hányada változatlan marad, a közgyűlés az összes tulajdoni hányad szerinti legalább egyszerű szavazattöbbségű határozatával az alapító okiratot módosíthatja.

drbjozsef # 2024.09.01. 18:36

takizs,

Kötelező így is a közgyűlés hozzájáruló nyilatkozata, annyi könnyebbséggel, hogy ha ez az AO-t nem érinti, akkor elég a közgyűlés egyszerű többségű szavazattöbbsége. (NEM az összes tulajdoni hányad szerint ráadásul, hanem simán a jelenlévőké)

Nem, ezt nem tudod kikerülni.

Tht. 20.§(1) és 28.§(1) "i" pont.

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?…

takizs # 2024.09.01. 17:38

Tisztelt Szakértők!
Két lakást szeretnénk összenyitni, ami egy tartószerkezeti falon egy ajtónyílás kialakítását jelentené. (természetesen készül statikus szakvélemény)
A lakások maradnak külön albetéten, tehát az alapító okiraton nem tervezünk változtatni.
Ebben az esetben is szükséges a közgyűlés összehívása és a szavazattöbbség vagy van más lehetőség?
Köszönöm