„Mást meg nem ért itt a nép,
Csak túlerőt”
(István a király)
Kutyasétáltatás
„Nyilván erőszakhoz nem akarunk folyamodni, valószínű abból se értenének.....”
Pedig ez az egyetlen, amiből értenek. Főleg, amíg kisebbségben vannak. Ha már nem ők lesznek a kisebbség, akkor egy egészen más világ lesz, ha idejében nem léptek.
Egyébként a drága vezetőnk - Allah növessze hosszúra a szakállát - is megmondta, hogy a magyar csak a korbácsból ért. Mondjuk az nem derült ki, hogy ezen megnyilvánulása keretében akkor éppen ő kit tekintett magyarnak, mert valami oknál fogva ennek a halmaznak a tartalma mindig változik nála.
Jópáran összegyűltünk és kultúráltan meg lettek kérve, hogy ne ilyen kései időpontban történjen a séta valamint az alternatíva is fel lett hozva, hogy a kivilágított bekötőúton sétáljanak ahol nincsenek lakóházak, ha ilyen későn jut eszükbe sétálni. A válasz persze az volt, hogy azt csinálnak amit akarnak, abba a stílusba amit már hallott szerintem mindenki ettől a népcsoporttól. Nyilván erőszakhoz nem akarunk folyamodni, valószínű abból se értenének és a végén nekünk lenne belőle kárunk.
Fater0909
„Sajnos az integrálódni akarás hiánya itt is felmerült.”
Tőlük ilyet balgaság elvárni.
„Az érdekelt volna, hogy lenne-e valami törvényes megoldás, de úgy néz ki nincs.”
Sajnos jogi megoldás ilyesmire nem létezik. Esetleg „megkérni” őket rá?
Kérdés, hogy ki az, aki ezek után meg meri nekik mondani a tutit?
Lehet kihagytam az elejéről, hogy egy bizonyos népcsoporthoz tartoznak, de gondoltam nem releváns mivel "mink is ugyanolyan emberek vagyunk mint tik". Sajnos az integrálódni akarás hiánya itt is felmerült. Az érdekelt volna, hogy lenne-e valami törvényes megoldás, de úgy néz ki nincs. A közösségi együttélés íratlan szabályai közé tartozna ez is, de ők ezt kapásból felrúgják mert nekik jogaik vannak, ellenben azzal a kb. 400 emberrel akik miattuk nem tudnak például este nyugodtan aludni.
„Esetleg napközben dolgoznak és csak akkor érnek rá...”
Ez teljesen akceptálható indok lenne - de akkor, ha már társadalmi együttélés meg miegymás, miért nem másfelé? A kérdező szerint erre még épkézláb lehetőségük is lenne.
Fater0909
„pár egyénnek éjszaka jut eszébe végigsétálni a falun a kutyáival”
Esetleg napközben dolgoznak és csak akkor érnek rá...
Bonyolult dolog a szövegértő olvasás, értem.
Kicsit bonyolultam fogalmazol, de végül megtudtuk: nem opció. Mondjuk, ez várható is volt.
Visszatérve az eredeti kérdésre: Nem tilos közterületen éjjel sétálni, illetve, kutyát sétáltatni.
Mint írtam, a jószágok védelme miatt tartunk kutyát szinte minden háznál. Valamint szerinted az a legcélszerűbb megoldás, hogy 60 háztól tüntessük el a kutyákat mert pár egyénnek éjszaka jut eszébe végigsétálni a falun a kutyáival? Ha nem is közvetlenül de közvetetten igenis az újak kutyái ébresztik fel a falut.
Az nem opció, hogy az őslakosoknak ne legyenek kutyáik? Mert feltételezem, hogy nem az újak kutyái ébresztik fel a falut, hanem a helyiekéi, amikor az újak elhaladnak, a házak előtt.
Felügyelet ajánlott,hogy a sétáltatók életben maradjanak.
Igaza van nanestb-nek,annyival egészíteném ki jogy célszerű első körben azon falutársakat megkeresni ahol a portyát kaukázusi juhász,moszkvai őrkutya esetleg jugoszláv farkasölő őrzi.
.
A hatás garantált lesz.
A hanyatló usákoknál van, amikor a lakosok a kezükbe veszik a dolgokat.
https://tiboru.substack.com/…s-ismeretlen
Természetesen én sem támogatom az önbíráskodást.
De azért kellemetlenné tenni az életét meg lehet próbálni...
Azért annyival kiegészíteném, hogy közösség azért maradjon kellő mértékben humánus, ne süllyedjen a "jószomszédok" szintjére.
Birtokvédelem, de ennek nem sok esélye van.
Másik megoldás, hogy összefog az utca, és a jelzett időszakban véletlenül nyitva maradnak a kertkapuk. Igaz, ezért végig büntetnek majd mindenkit, de garantált, hogy éjjel arrafelé megszűnik a sétafikálás.
Off
Tudom, hogy a "megoldás" nem illik egy jogi fórum profiljába, de sokszor a jog kevés, hogy egyes állampolgárok elfogadják, hogy a közösség érdeke előrébb való az egyéni passziójuknál.
ON
Üdv!
Egy kis lélekszámú faluban élünk ahová frissen költözött pár személy. A probléma, hogy minden este 9óra és hajnali 2óra közt nekiállnak két kutyával végigsétálni a falut, ezzel felverve mindenkit, mivelhogy közel minden háznál van kutya, a jószágok védelme miatt. Többen jeleztük már nekik, hogy a falun kívül is van kivilágított bekötőút, ahol tudná sétáltatni a kutyát, anélkül, hogy felébresztene mindenkit az adott időpontban, de csak erőszakos fenyegetést kaptunk válaszul. Nyilván erőszakot nem szívesen alkalmaznánk. Mivel a falunak minimum a 80%-át zavarja a dolog ezért kizárható, hogy csak nekünk lenne ez probléma. A kérdésem arra irányulna, hogy van-e valami megoldás esetleg jogszabály erre a késői kutyasétáltatásra?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02