Kutyasétáltatás


Fater0909 # 2024.09.03. 05:25

Üdv!
Egy kis lélekszámú faluban élünk ahová frissen költözött pár személy. A probléma, hogy minden este 9óra és hajnali 2óra közt nekiállnak két kutyával végigsétálni a falut, ezzel felverve mindenkit, mivelhogy közel minden háznál van kutya, a jószágok védelme miatt. Többen jeleztük már nekik, hogy a falun kívül is van kivilágított bekötőút, ahol tudná sétáltatni a kutyát, anélkül, hogy felébresztene mindenkit az adott időpontban, de csak erőszakos fenyegetést kaptunk válaszul. Nyilván erőszakot nem szívesen alkalmaznánk. Mivel a falunak minimum a 80%-át zavarja a dolog ezért kizárható, hogy csak nekünk lenne ez probléma. A kérdésem arra irányulna, hogy van-e valami megoldás esetleg jogszabály erre a késői kutyasétáltatásra?

nanemaaa # 2024.09.03. 09:07

Birtokvédelem, de ennek nem sok esélye van.
Másik megoldás, hogy összefog az utca, és a jelzett időszakban véletlenül nyitva maradnak a kertkapuk. Igaz, ezért végig büntetnek majd mindenkit, de garantált, hogy éjjel arrafelé megszűnik a sétafikálás.
Off
Tudom, hogy a "megoldás" nem illik egy jogi fórum profiljába, de sokszor a jog kevés, hogy egyes állampolgárok elfogadják, hogy a közösség érdeke előrébb való az egyéni passziójuknál.
ON

nanemaaa # 2024.09.03. 09:09

Azért annyival kiegészíteném, hogy közösség azért maradjon kellő mértékben humánus, ne süllyedjen a "jószomszédok" szintjére.