Beázás - ki a felelős?

Immaculata (törölt felhasználó) # 2009.09.02. 18:43

A tiedet? Azt nem.

nanemaaa # 2009.09.02. 12:21

Te is ismered? :)

Immaculata (törölt felhasználó) # 2009.09.02. 11:38

A jajt a Bea beázásáról írtam.

nanemaaa # 2009.09.02. 10:47

persze. De szerintem ez részletkédés, tyúk, vagy a tojás. A lényeg a kirendelés.

Immaculata (törölt felhasználó) # 2009.09.01. 18:15

Jaj, peren kívül is lehet iü. szakértő kirendelését kérni mind a bíróságtól, mind pedig a közjegyzőtől, melyet egy esetleges perben a bíróság figyelembe vesz.

nanemaaa # 2009.09.01. 15:06

Egy szakértői díj nem többszázezer forint. A strang nézegetése alapján nem lehet szigetelési problémát meglátni. Az meg kevéssé valószínűsíthető, hogy egy köztös képvislő két szép szeméért leverik a fürdőszobában a frissen rakott csempéket, hogy a strangot kibonthassák.
A szakértőt meg köteles az emberféle beengedni, és az elrendelt munkákat eltűrni.
Mellesleg, ha a stragban a hiba (pl rossz csőcsatlakozás) akkor az a víz szépen a strangban le is folyik a földszintig, oszt jóvan. Abból nem lesz beázás, csak a vízóra pörög-pörög.
Mondjuk van az a Bea, akivel azért érdemes lehet Beázni. :)

nanemaaa # 2009.08.31. 22:03

Eladót beperelheted és kérheted értékcsökkenés megállapítását.
A feletted lakót szintén beperelheted birtokvédelem címén. Oda vihetsz egy igazságügyi műszaki szakértői véleményt, mely minden valószínűség szerint választ fog adni az ázás okára és akár megoldást is ad az elhárítására. De ha ezzel nem akarsz vergődni, akkor a perben a bíróságtól is kérheted a szakértő kirendelését. Az utóbbi esetben persze benne van az is, hogy netán mégsem a feletted lakó miatt ázol, s akkor buktad a pert. De a szakvélemény alapján hogy okosabb leszel, az biztos.

lisett # 2009.08.31. 19:11

Egy másik fórum témában a zajos szomszédokról írtam, namost ezek a szomszédok nemcsak zajonganak, hanem folyamatosa áztatnak is minket. Mi a 7. emeleten lakunk. Ázik a fürdőszoba, innen szivárog tovább a WC-be, innen a konyhába és a fürdőből az előszobába. Kedves szomszéd arra, hogy áztat, azt válaszolta, hogy ez több éve így megy, nem ő miattuk ázik a lakás. (Persze ezt az eladó sikeresen eltitkolta) A közös képviselő pedig azt mondja, hogy márpedig őmiattuk ázik, mert kicserélték a kádat zuhanyfülkére és nem csináltak meg valami szigetelést és azért. Namost itt egymásra mutogatnak, én meg közben szarrá ázok. A közös képviselő azt mondja, hogy pereljem be a felső szomszédot. De attól nekem nem lesz jobb, továbbra is ázni fogok! Mit lehet tenni ez ügyben? Kinek a feladata kideríteni, hogy honnan jön a víz? A közös képviselőnek nem feladata, hogy megnézesse a falat? És ha a ház hibája?
Akitől vettük a lakást persze mindent tagad. Be lehet perelni őt rejtett hiba miatt? Ez a lakás életem legnagyobb hibája volt, de honnan tudhattam volna előre, hogy ilyen. Szeretném, ha nemcsak én szenvednék emiatt, hanem az is, aki ilyen helyzetbe hozott (az eladó) és az is, aki kikészít idegileg (a szomszéd). Szerintetek van megoldás legalább ezzel kapcsolatban??? Vagy ebbe is törődjek bele, mint a zajokba és keressek egy másik lakást? Én pedig ezzel a hibával adjam tovább másnak?