Helyes.
Felújítási alap magánszéfben
drbjozsef
Nekem azért továbbra is furcsa, hogyha öt lakóból négy megszavaz valamit, akkor az az egy maradék bármikor megvétózhatja a döntést arra hivatkozva, hogy sérti az a döntés az ő jogos érdekeit. Ennyire kurva nagy demokrácia nem lehet a társasházakban, hogy egyetlen lakó bármit megvétózhat.
Szomorú örökös,
Persze hogy nem. Mert ilyen nincs is. Nincs vétó.
Nem vétó van, hanem 60 napon belül megtámadhatja a határozatot a bíróságon. És majd a bíróság fog dönteni. Lehet, hogy a kérdező esetében én tévedek, és jóváhagyja.
Te mit szólnál, ha a közgyűlésen megszavazná a többség, hogy csak és kizárólag Szomorú örökös fizessen 5x annyi közös költséget mint mindenki más? Igazságosnak éreznéd?
drbjozsef
„Nem vétó van, hanem 60 napon belül megtámadhatja a határozatot a bíróságon.
És majd a bíróság fog dönteni. Lehet, hogy a kérdező esetében én tévedek, és jóváhagyja.”
Jó, elismerem, hogy én fogalmaztam rosszul. De azért csak azt gondold végig, hogy honnan indultunk. Egy ilyen idősekkel teli, takarékos módon működő házba odaköltözik egy fiatal - nevezhetjük „tejfeles szájúnak” is - aki hirtelen mindent meg akar reformálni, ami eddig ott tökéletesen működött. Pl. neki az se tetszett, hogy a társasházban egy széfben őrzik a pénzt és miért nincs annak számlája, holott ha utána járt volna, rájönne, hogy méregdrága egy társasházi számla fenntartása, amit lehet a 6 lakásos ház nem igazán akar felvállalni. Lassan már az következik, hogy akár adószámot is kérjen a társasház, mert úgy az igazi, és amivel megint csak nehezítené az életüket. Ezek után jön ismét egy döntés, ami lassanként mindenkinek megfelel, de a kérdezőnek ez sem és te még adod is alá a lovat, hogy támadjon meg lassan minden társasházi döntést, mert ahhoz joga van, igaz lehet tetemes költségeket ver a nyakukba - vagy a sajátjába, ha esetleg elbukja. Utána egy idő múlva meg jön az, hogy a kérdező inkább elköltözik onnan, mert nem akar velük háborúzni. Mondjuk úgy, hogy rossz lakhelyet választott magának.
„Te mit szólnál, ha a közgyűlésen megszavazná a többség, hogy csak és kizárólag Szomorú örökös fizessen 5x annyi közös költséget mint mindenki más? Igazságosnak éreznéd?”
Alapból ilyen döntés sosem születik egy normálisan működő társasházban. De ha valaki folyamatosan bérbe adja irodának vagy akár rövid távú AirBNB megoldással is a lakását, azaz ő maga sohasem lakik ott, de ezzel így maximálisan aláaknázza a ház biztonságát, amit az idősebb lakók nem néznek jó szemmel, akkor bizony akár születhet is vele szemben ilyen vagy hasonló szabály és még csak háborogni se háboroghat érte, mert igaza van a lakóknak, akik csak békében szeretnének ott élni.
Erre fos halmazra nem nagyon tudok mást, mint klasszikust idézni.
„Inkább nem formálok. És rólad sem,mert nem érdemes...”
drbjozsef
„Erre fos halmazra nem nagyon tudok mást, mint klasszikust idézni.”
Ez legalább híg volt és könnyen emészthető. Ellenben a te rakásoddal. :D :D :D
Legye neked jó gyermekem.
Ja, nyilván ő választott rossz lakhelyet. Csak a hülye nem látja.
drbjozsef
Már megbocsáss, de az azért már mindenen túl megy, hogy állítólag te nem vagy jogász, de még a közös képviselő jogászt is kioktatod társasházkezelési ismeretekből. Hiába bújod itt a jogszabályokat, az cseppet sem tűnik fel neked, hogy van élet a paragrafusokon túl is?
Közös képviselő jogászt te szerencsétlen? Ugye, viccelsz?
Majordomus pont ugyanolyan közös képviselő jogász, mint te kaputelefonszerelő jogász.
És igen, őt aztán tényleg kijavítom, hiszen 70+%-ban ír hülyeségeket. Igaz, ezzel azért alulmúl téged... :D
drbjozsef
„Majordomus pont ugyanolyan közös képviselő jogász, mint te kaputelefonszerelő jogász.”
- Én sosem állítottam, hogy jogász vagyok, te pedig direkt még többször le is írtad, hogy egyáltalán nem az vagy, de azért kioktatsz, hát köszi okoska! Legjobban a murcogáshoz értesz, ha bárki ellent mond a hülyeségeidnek, de ahhoz nagyon.
- Majordomus azért kicsit kilát a paragrafusokból is és kicsit gyakorlatiasabban társasházi kérdésekben magasan a te itt-ott összeolvasott marhaságaid felett van. Főleg hogy közös képviselőként talán némileg több tapasztalata van a releváns kérdésekben. Lehet azért vele nem kéne kakaskodni, bár ő már nagyon bölcsen inkább rád hagyta a sok idióta infót, amit eddig betoltál ez ügyben ide. :-D
Háppersze.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02