Vállalkozói szerződés

Kovács_Béla_Sándor # 2024.12.30. 09:23

lehetséges lenne egy vállalkozói szerződésben
Hiszen már van egy adásvételid. Azt kellene írásba foglalni, hogy a teljesítés hibás, és a kijavítás határiodeje hónap nap. A késedelem napi forint kötbérrel jár. De ezt ne a "vállalkozó" írja alá, hanem az eladód. Nem is értem, miért tárgyalsz te a "vállalkozóval", és azt se, ő miért áll szóba veled.

Szomorú örökös # 2024.12.30. 08:37

balazs001

a terasz lépcsőt nem megfelelően készítette el a vállalkozó. Azt az ígéretet tette az időjárási körülmények (téli hideg) miatt, hogy majd tavasszal kijavítja
Jogos, mert az ilyenkor végzett betonozás, kültéri burkolás általában nem jár tartós eredménnyel.

De hogy ne csak ígéret legyen a kijavításra tett ígérete, lehetséges lenne egy vállalkozói szerződésben lefektetni a lépcső kijavítását.....?
Ha a vállalkozó hajlandó egy ilyet aláírni, akkor kiderül, mennyire is volt hiteles az állítása.

balazs001 # 2024.12.30. 08:23

Sziasztok,

Egy olyan helyzetben vagyok, hogy egy új házat vásároltam, amely még nem kapta meg a használatba vételi engedélyt, és az utolsó önerőrész kifizetése szükséges még a hitelfelvételhez. A problémám az, hogy a terasz lépcsőt nem megfelelően készítette el a vállalkozó. Azt az ígéretet tette az időjárási körülmények (téli hideg) miatt, hogy majd tavasszal kijavítja. Be szeretnék addig költözni a házba és kifizetném az utolsó vételárat, illetve a hitelt is felvenném, amellyel elfogadom, hogy átvettem rendben a házat.
De hogy ne csak ígéret legyen a kijavításra tett ígérete, lehetséges lenne egy vállalkozói szerződésben lefektetni a lépcső kijavítását, ha nem akkor tudnátok javasolni egy másfajta megoldást ?

Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv