Felújítási alap magánszéfben


Szomorú örökös # 2024.09.06. 10:47

osztap

A felújítási alapot vissza lehet adni, de akkor a most eladó tulajdonos lakását megvásároló új tulaj azt vissza is pótolja?

Egyszerűbb, ha a lakását eladó emberke inkább ezt az új tulajdonostól kéri, mint a társasháztól.

coralforum # 2024.09.06. 11:34

Első körben többségi egyetértésben azt javasoltuk, hogy az új vevővel egyeztesse ezt le az eladó.
Ma reggelre viszont már más is lekiismereti kérdést csinált abból, hogy ingyen milyen jó munkát végzett a kk és szavazzuk meg, hogy a megtakarításból visszakapja az 1/6-od részt (egyébként ő szorul erre rá a legkevésbé, illetve amikor a magánszefben tárolás miatt nem akartam átadni az összeget, neki volt a legnagyobb hangja, hogyha én ezt nem adom át, akkor senki más se fizesse be - most viszont neki fizessük ki, hisz nem használtuk fel). Én is azt tartanám korrekt útnak, ha vagy mindenki visszakapja a befizetett összeget, vagy senki (eladó-vevő megegyeznek).

A történetünk ezen folytatásában én megint azt érzem, hogy a józan ész és logika (jogszabályokról ne is beszéljünk) mit sem számít, csak az számít ki tudja ügyesebben érvényesíteni a saját akaratát, ki tud többeket akár a hülyeségben is maga mellé állítani, és ha ez a hülyeség még le is van papírozva, akkor már ez válik igazzá is.

drbjozsef # 2024.09.06. 14:32

coralforum,

Magánügy.
Aki úgy érzi, meg akarja jutalmazni a jó munkájáért, az adhat neki sütit, ajándékkosarat, aranyrudat. Amit akar.

Ha többségi szavazás alapján lett gyűjtve az a bizonyos pénz, akkor annak célját, rendeltetését csak többségi szavazás alapján lehet megváltoztatni, mégpedig úgy, hogy az a kisebbség jogos érdekét ne sértse. Elég nyilvánvaló kellene legyen a hülyébbeknek is, hogy csak egyvalakinek viszzaadni teljesen jogtalan és aránytalan.
osztap mindent leírt : vagy mindenki, vagy senki, különben simát támadható bíróságon.