Üdv!
Kis segítségre szorulnék, én mint édesanya.
2010ben született egy kisfiam az édesapjával azóta elváltak útjaink.
Az életem úgy hozta, hogy 2016.ban a gyermek apukához került. Akkor a bíroság havi 20e forint tartasdíj megfizetésére kötelezett. Illetve kéthetente hétvégi láthatásra ill szünetek felezésére.
Fizettem, ha pedig nem tudtam egyszer a gyereket nem adta oda és aztmondta neki, hogy nem érek rá. A kétheti hétvégéket nem biztositotta, mert a gyermek sportol akkor epp meccse volt. Belementem a gyermek javára.
2018ban elköltöztem a városból a férjem munkája miatt. Akkor már az első közös gyerekünket várva. 2020ban megszületett a második gyerekünk.
A helyzet azóta úgy áll, hogy 200kmre lakunk így ritkább a találkozás de megyünk érte elhozzuk stb. Ha apuka úgy dönt, hogy jó az időpont. Nyáron is kevés az idő mert edz a gyermek stb. Én idén szeptembertől vagyok munkakereső de a család távolléte miatt nehézkes. Ahol élünk nem is sok a lehetőség.
Nyáron a férjem súlyos fejsérülést szenvedett ami miatt 2hónapra kiesett a munkából. Ezt jeleztük apukának is, mert táborba ment a gyermek aminek összege 110e forint. Mondtam neki, hogy most nem áll módunkban ez. (Tavaly is volt akkor a felét mi álltuk)
Most az apuka értesítés nélkül bíroságra adta a dolgot a régi lakhelyemre,(a lánykori nevemre) (az újat is ismeri) ahol a nagyszüleim élnek.( 70éves mamám ment a levél után. )
Kéri a bíróságtól 70e forintra emelni a tartásdíj összegét mert bár nem tud nyilatkozni a helyzetemről de nyaraltunk… így gondolja, hogy belefér. A gyermeknek a vitaminokat mi vesszük, ágyat, íróasztalt, ruhákat vettünk neki. Mi illetve az én rokoni köröm is.
Nem zárkózom el a magasabb tartásdíjtól, de szeretném tudni mit tegyek… 70e forintot sokallok a férjem az egyedüli családfenntartó gyakorlatilag 4főt tart el.
Apuka az édesanyjával él egy háztartásban a gyermekkel, ő rendszeresen nem főz főtt ételt hanem apuka pizzat rendel mekizni járnak. A birósági papírban pedig az áll, hogy havi 140e forint az étkeztetése a gyermeknek. Illetve, hogy havi 20e forintot ad neki zsebpenzkent… ezek hamis állítások.
Köszönöm a válaszokat