Tisztelt Fórum!
Hatalmas problémával küszködöm. 10 évvel ezelőtt nagymamám vett nekem egy osztatlan közös területen lévő házat. Szeretném eladni,de most jönnek elő a problémák,melyekről eddig nem is tudtam.Mikor kiskorú voltam a ház vásárlásakoz nem foglalkoztam vele,hogy a szerződésben és a tulajdoni lapomon mik vannak feltüntatve. Minden csak most "bukott" ki. Kiderült,hogy a tulajdoni lapomon van szolgalmi jog. Tehát valaki számára szabad átjárást kellene biztosítanom.Ez azonban fizikailag teljesen lehetetlen,mert a társtulajdonosok építettek egy garázst,mellyel lehetetlenné vált az átjárás.Az első kérdésem az lenne ezzel kapcsolatban,hogy kinek a dolga lenne/lett volna ezt a szolgalmi jogot töröltetni?
A következő probléma.Kiderült,hogy a szoba felét úgy építette hozzá a házhoz az előző tulajdonos,hogy nem jelentette be sehová és engedélyeket sem kért.Félek,hogy engem fognak megbüntetni,pedig a mai napig nem is tudtam ezekről a dolgokról.Mit lehet ebben az esetben tenni.Senki nem fogja a házat megvenni,amíg ezt nem tudom elrendezni.Mindezekből kifolyólag fogalmam nincs hány négyzetméter ingatlant és mekkora udvarrészt vettem meg,mert ugye a tulajdoni hányadból ezt nem tudom megállapítani.Hol tudok annak utánajárni,hogy erre a területre,mekkora ingatlan van bejegyezve?
Mielőbbi válaszukat előre is köszönöm.