Kedves dr.joci!
Amenyiben a "tételes lista" a dokumentáció része volt, és azt nem teljes körűen árazták be, úgy vélem, a Kbt. 88. (1) f) alapján érvénytelenné kell őket nyilvánítani, az eljárást pedig a 92.b)-re tekintettel eredménytelennek. Én pl. mindig be szoktam írni a dokumentációba, hogy a részletes költségvetési kiírás beárazásánál különös gondot fordítsanak valamennyi tétel szerepeltetésére. Szerintem az adatok hiánya nem elgéséges kifogás: nem egyértelmű, félreérthető megfogalmazások, előírások pontosítására ugyanis a Kbt. 56.§-ban szabályozott kiegészítő tájékoztatás lehetősége áll nyitva számukra.
Emellett nemcsak közbeszerzési, de kötelmi jogi aggályokat is felvet, ha egy több tételből álló szerződés nem minden részlete tisztázott pontosan. Más szóval még ha közbeszerzési szempontból elfogadhatóak is lennének ezek az ajánlatok, abból, hogy az egyes tételek az ajánlat részét képezték-e vagy sem, később - akár a szerződés teljesítése során - is viták származhatnak.
Ha volt rá lehetőség, a hiánypótlás megoldást jelenthetne, amennyiben a be nem árazott tételeket egyébként figyelembe vették volna az árképzésnél (pl. piacon szokásos termék átalányárát alapul véve). Ha ez sem jön be, akkor sajnos újból ki kell írnod az eljárást. Én megpróbálnék az iratbeszerzéshez szükséges minimális ajánlattételi határidőt alkalmazni.
miles