Birtokos
„A bíróságtól kaptam egy végzést, hogy annak jogerőre emelkedése után a befizetett illeték 90%-át visszaigényelhetem a NAV-tól. A végzés ellen, az illetékre vonatkozó rendelkezés tekintetében pedig 15 napon belül lehet fellebbezni. Az eljárás megszűnt mivel a szüneteltetés megállapítása óta eltelt 4 hónap.”
Az, hogy az eljárás megszűnt, automatikusan természetesen nem jelenti a jogerőre emelkedést. Egyébként én úgy tudom, hogy nem 4, hanem 6 hónap után van a szüneteltetett bírósági per megszüntetése, bár lehet azóta ez változott. Nekem is volt ilyen szünteltetett peres eljárásom, ami bizony 6 hónap után szűnt meg és akkor én is csak a 10 %-ot kellett kifizessem. Szóval még akár ez is lehet, amiért nem szűnt meg az eljárás.
„Természetesen sem én sem az alperes nem fellebbeztünk. Vártam több, mint egy hónapot, majd írtam az illetékes NAV-nak, hogy kérem vissza az illeték 90%-át. Csatoltam.....a bíróság végzését, melyben benne van, hogy az eljárás megszűnése miatt a többlet illetéket visszaigényelhetem.”
Te úgy gondoltad, hogy ha csak vársz, azzal megoldódik magától a történet. Nos, nem így lett!