Eszméletlen, hogy egyeseknek van ideje ilyen viccelődésekre. Veszi a fáradtságot és regisztrál az oldalra, megerősíti a regisztrációját, aztán több emberrel levelezget csak szórakozásból. Szerintem ez még viccnek is rossz.
Ha meg csalni akar, úgyse fog neki sikerülni, mert senki nem küld előre semmit. A Galeria Savaria nem az az oldal.
Ha leüti valaki a terméket és nem fizet, akkor 15 napon belül negatív vagy semleges értékelést kell adni és sikertelenként kell megjelölni az eladást.
Ha a pozitív értékelések 80% alá csökkennek, akkor pedig kitiltják az illetőt, legyen vásárló vagy eladó.
Ez nem a jófogás, ahol boldog-boldogtalan hirdethet és vásárolhat.
Galeria Savaria - Furcsa "vásárló"
Mi a jogi kérdés? Ha előre utal mi a veszély?
Csak szorosabbra fűzik a hurkot. Full kamu.
De hát egy próbát megér : amíg nincs a számládon a vételár, addig ki ne add a kezedből a terméket.
Most az lesz, hogy még 4-5 körben leveleztek, megegyeztek mindenben, és utalás előtt vagy eltűnik, vagy valami szörnyű gond fog közbejönni, megbetegszik a gyerek, vagy leég a lakása, és megpróbál majd megfűzni, hogy mégis inkább máshogy legyen...
Előre utalna banki utalással.
Az adminisztrátortól pedig megtudtam, hogy másoknál is érdeklődött. Tehát ha vicc, akkor nem csak ellenem irányul, hanem többeket akar szivatni.
"I will be making use of a shipping company to have this picked up from you and have it delivered to me."
Szóval valamilyen szállítócéget venne igénybe Törökországban és érte jönnének a cuccért Magyarországra... Gyanús ez az egész.
Egyszer eladtam egy tárgyat Romániába (Erdélybe), de akkor én intéztem a futárt.
Hát fizessen előre a számládra (családtag már régen így kereskedik a nevezett oldalon és sikerrel), csak jó lenne tudni a szállítás költségét is (már, ha tényleg nem kamu).
Az április 1 akár véletlen is lehet, de hogy full kamu, az teljesen biztos. Ha unatkozol, etetheted...
Levelezgess még. Előbb-utóbb kiderül, ha komoly vásárló.
Sziasztok!
Meghirdettem egy értékesebb antik széket a Galeria Savarián és pont április elsején jelentkezett egy furcsa "vásárló". Aznap regisztrált, bolondok napján. Angolul ír, állítólag külföldi, legalábbis ezt akarja elhitetni. Mellékelem a leveleit:
"do you have it available?"
"Hello,
I'm interested in your listing and I would like to buy this item, would you please tell me your asking price before we discuss further."
"Thanks for the response,am from carolina, i will take it for XXXX huf including bank Sub charges since i am interested in the immediate purchase. I just moved to the Turkey, where this is needed and i will be making use of a shipping company to have this picked up from you and have it delivered to me. Further arrangements will be made with you in regards to the pick up once i have paid you."
Kezdettől fogva gyanakvó voltam. Egyrészt az aznapi regisztráció miatt, másrészt pedig azért, hogy ez pont április elsején történt. Szerintetek bolondok napi tréfa? Neaggyisten csalási kísérlet?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02