TIGÁZ kötbér


istvan56 # 2011.12.17. 20:26

Kezdjük a végén! Az Etikai Bizottság elnökének küldött levél!

Tisztelt S István Úr!

Elnézést kérek a zavarásért, de egy számomra nagyon fontos dologban szeretném a segítségét kérni!
Ugyan is az egyik szakértői vizsgálattal kapcsolatban kívánok panaszt tenni!

A gázórám mágnesezettségéről van szó amit dr N István állapított meg! Felületességével, hanyagságával a nem alapos mindenre kiterjedő vizsgálatával nem csak engem, hanem sok- sok ártatlan embert és családot kergetett az őrületbe! Gondolom tisztában volt tettének a következményeivel, mert a szakértői véleményeit a tigáz szó nélkül elfogadta és arra alapozva 390-540 ezer ft kötbéreket számlázott ki ártatlan embereknek, tudom, mert utána jártam!
Sajnos az első vizsgálaton nem tudtam rész venni és így a tigáz (a munka adó) illetékesével ketten úgy szakértettek, ahogy csak akartak!
Én a rendőrséghez fordultam panasszal és nekik köszönhetően elértem egy megismételt szakértői vizsgálatot, amin rajtam kívül a feleségem, az ügyvédem és egy független szakértővel vettünk részt! Az egész 10 percig tartott!
A 2011.12.06-án lefolytatott megismételt szakértői vizsgálat egyértelműen megállapította, hogy nem történt mágnes használata és nem loptam a gázt!!
A vizsgálat abból állt, hogy a belső membrán ház hátsó oldalát is kivágták, mivel az elejét már egy éve dr Nagy István kivágta és sem azon amit Ő kivágott, sem a most kivágott műanyagon nem volt sem bemaródás, sem csikarás!
A új szakértő megállapította, hogy nem történt mágnesezés és így gázlopás sem!
Amire nagyon kíváncsi lennék és ezért fordultam Önhöz, hogy Ő az első alkalommal miért nem vágta ki a hátsó oldalt is, mert akkor láthatta volna és meggyőződhetett volna arról is, hogy a műanyag oldalfal mind két oldala tiszta és nem nyúltam a gázórához, de Ő ezt nem tette meg, MIÉRT?
Ennek ellenére a hiányos vizsgálata alapján hozott egy olyan panelekből összerakott véleményt ami feltételes módban íródott, szinte semmi konkrétumot nem tartalmazott, nem volt kellő képen megalapozott és ezzel tettével megrágalmazott gáz lopással egy becsületes családot akinél már 750 ezernél tartott a büntetés! És még hányan lehetnek a sorstársaim?
A szakértői munka nem csak tisztelet díjból áll, hanem felelősséggel is jár és ezért szakértő ilyen trehány módon nem végezheti a munkáját, mert könnyen elveszti a bizalmát az emberek előtt azzal, hogy ellent mondásba keveredik azzal, hogy Ő mágnesességet állapít meg, a másik szakértő meg bebizonyítja az ellenkezőjét!
Nem tudom meddig jut el a levelem, ezért leírom a véleményem!
Ez az ember alkalmatlan a szakértői feladatok ellátására!
Ügyvédemmel tetemes kártérítést fogunk követelni amit a tigáz hivatkozva a szakértői véleményre könnyen átháríthat, jogosan, a szakértőre! Megérdemelné!
Azt megígérhetem, hogy olyan port verek fel minden fórumon, amilyet csak tudok!

Köszönettel venném válaszát!

Tisztelettel

Mezőkövesd 2011.12.14.

ius latratus # 2011.12.17. 12:24

Jaj!, hát nem édes?

gabiapu

Tegnap írtam egy keresetet, de nem nagyon szeretem a pötyögést, sőt, ki kell mondjam: utálom. Most éppen egy olyan embert keresünk, aki a napi több tucat oldalt szempillantás alatt képes begépelni, persze alanyt-állítmányt nem keverve, kiváló helyesírás-készséggel. Ha megkeres a cégem privátban, akkor tárgyalhatnánk a dologról?

gabiapu # 2011.12.17. 11:54

Latratus !!!

Attól hogy agy amputáltnak nevezel bennünket önmagadat pedig suttyó hegesztőnek ez mindössze arra világit rá hogy ezen a fórumon a káröröm az amiért jelen vagy .
Tisztázzunk pár dolgot önmagában mindegy mi az ember foglalkozása legyen az hegesztő , ügyvéd vagy bármi közöttük is fellelhetők olyanok mint te akik nem inteligensek , nem iskolázottságról beszélek hanem arról amit az ember a szüleitől örököl .Vannak segítőkészek és gáncsoskodók mint te akik rendkívül nagyra tartják magukat , ezzel mindössze 1 a gond ezen az oldalon nem szeretjük amikor a hülye okoskodik .Remélem sorstársaim is egyet értenek véleményemmel. Szívesen találkoznék veled amire szerintem nem lennél hajlandó mert a személyes találkozásnál derülne ki hogy valójában értéktelen ember vagy. Ezt az is alá támasztja , hogy mennyi embert jársz le a blogban. Üdv: Gabiapu

ius latratus # 2011.12.17. 06:21

halasz1

"Nagyon megsajnáltam őket, még zavarukban keresték a. Kocsi kulcsát, közben láttam, hogy az egyik a kezében fogja, egyfolytában mondogatta, hogy mezt megúsztuk b.meg, ezt megúsztuk b.meg. Nem szívesen kokettálnék én sem a balkáni ifjakkal"...

Te még a szavak jelentésével sem vagy tisztában.
A többi no comment, de illik ebbe a szobába, mert míg én a TIGÁZ embere lettem, addig te egy áldozat, akin nem szabad gúnyolódni. Folytasd, kérlek!

végrehajtó1 # 2011.12.16. 20:20

Egyre meseszerübb.

ius latratus # 2011.12.16. 18:17

Ja, és el a kezekkel a szerzett jogoktól! -hogy ne lógjak ki a sorból.
Meg: Fel a Kárpátokig!, Mindent vissza!, Nem, nem, soha!

Na, így jó lesz, Lapidus kolléga? Már nem gúnyolódok.

ius latratus # 2011.12.16. 18:13

Most mér' vagy ilyen? Mi nem hihető ezen? 3 terepjárónyi ember kell, vagy 30 roma.
Fene a jogi útvesztőket, francba a tisztességgel, elég a balkáni színvonal, láthatod.

Ha nem röhögni kell az ilyeneken, akkor mit? Mit tegyek, hogy megfeleljek itt azon kedves fórumtársaimnak, akik a szememre vetik: nem vagyok elég empatikus.

Halasz1!

Még írj ide ilyeneket, mert az itt lévőknek erőt kell adni, hadd tanuljanak!
Ja, és kitartás, szebb jövőt, adjon Isten!, mindhalálig rock and roll! (ja, megint tévesztettem, ez már nem kell ide...)

:))

végrehajtó1 # 2011.12.16. 17:24

Nekem elég meseszerü.

ius latratus # 2011.12.16. 16:13

Ja, és "alaptételek" helyett inkább polgári jogban, eljárásjogban való tanításokat citálj, de nem fogsz, "kolléga", mert akkor kiderülne, hogy igazam volt már több tucat hozzászólással ezelőtt is...

Az alpári hangnem azért erős, de hát a hegesztők már csak ilyen suttyók...

ius latratus # 2011.12.16. 16:09

lapidus

Hegesztő a becsületes szakmám.

:)

lapidus # 2011.12.16. 15:40

Ez egy olyan alaptétel amely különösebb keresést nem igényelt és amelyet én is megfontolásra ajánlok.

"Röhögés" helyett talán célszerű lenne jogásztól, vagy joghallgatótól elvárható, kultúrált hangvételű válaszokat adni.

ius latratus # 2011.12.16. 14:44

lapidus

Te most tényleg képes voltál keresni egy idézetet Róma jogából? Zseni vagy.
Olyan egyszerű lenne visszavágnom, de nem teszem.

Dödölle

Nem örülök más kárának, más hülyeségén röhögök.
A kettő között azért némi különbség akad...

lapidus # 2011.12.16. 13:22

A kolléga valószínűleg nem volt jelen, amikor ezt tanították római jogból:

"Iuris praecepta sunt haec: honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere." (Ulpianus)

"A jog előírásai ezek: tisztességesen élni, mást nem sérteni, mindenkinek megadni a magáét."

Dödölle1 # 2011.12.16. 12:52

Sajnálatos, hogy van aki más kárán örül. :(

Ezen túlmenően az "idióta", "agyapumpált" megjegyzéseket nem tartom méltónak a jogi fórumhoz különösen éppen attól, aki a szinvonalat hiányolja....

végrehajtó1 # 2011.12.16. 12:34

Pontosan.Teljesen igazad van.
De jó ez a csata zaj.Lelkesítik egymást...:)

Aztán előveszik a jancsika kályhát..:(

Ettől függetlenül mocsok egy eljárás a tigáz részéről!

ius latratus # 2011.12.16. 12:30

végrehajtó1

Itt még csak nem is arról van szó, hogy nagy a csatazaj. Hanem arról, hogy ha próbálok valami nem elszállt, valami "két lábbal a földön" - maradó dolgot írni, akkor azt hiszi pár agyamputált, hogy a TIGÁZ embere vagyok. Ami nem baj, mert semennyire sem foglalkozok velük. Majdnem én voltam az, aki egyedül nem veszítette el itt az ép eszét, erre mi van?
Láthatod...
Pedig aki venné a fáradságot, az látná: én magam is kritikával illettem, illetem a szolgáltató eljárását, csak én nem veszek be minden maszlagot.

Attól még imádom ezt a szobát, jó itt nevetni pár idiótán...

lapidus # 2011.12.16. 12:10

TÍZ PARANCSOLAT

"Én vagyok a te Urad, Istened; Uradat Istenedet imádjad ....."

végrehajtó1 # 2011.12.16. 12:07

Hát igen!
Ez a topik is kezd hasonlítania Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék nevü topikhoz.

Ott is itt is nagy "csata zaj" hallatszik, fojunk össze ne hagyjuk magunkat stb stb...

Aztán mindenki csak veszít...

ius latratus # 2011.12.16. 11:52

Mondom, hogy imádom ezt a szobát!

scriptor # 2011.12.16. 10:36

Köszönjük a jó hírt és a tájékoztatást.

Én javasolnám az alábbi összefoglalót elküldeni mind az elektronikus, mind az írott sajtó részére, illetve jelezném a visszásságot az igazságügyi szakértők kamarájának kérve, hogy indítsanak etikai vizsgálatot a panaszolt "szakértővel" szemben.

Elfogadhatatlan, hogy a szolgáltatóval összejátszó, attól anyagilag függő, munkáját felületesen végző szakértő szakvéleménye alapján jogkövető állampolgárok sorát rágalmazzák és hurcolják meg, valamint sújtsák tetemes összegű kötbérrel.

Tekintettel arra, hogy néhány hozzászólással ezelőtt
sokat tanult, de saját bevallása szerint alapvetően csak az elégségest megcélzó ius latratus nevű fórumozónk nem éppen szalonképes stílusban, de vitatta a hozzászólásom tartalmát szívesen vennénk, ha a rendőrségi eljárásról, intézkedésről is írnál néhány gondolatot.

Köszönettel: Sc

Igazságügyi szakértők etikai kódexe, kamarai szabályzatai:

http://miszk.hu/…lyzatok.html
http://miszk.hu/…i_kodexe.pdf
http://miszk.hu/…balyzata.pdf
http://miszk.hu/…szabalya.pdf

istvan56 # 2011.12.16. 01:21

Tisztelt Ismeretlen Sorstársaim!
Bizakodva fordúlok hozzátok,mert bízom abban, hogy a Ti ügyetek is úgy végződik mint az enyém!
A gázóra mágnesezettségéről van szó!
A Tigáz rámfogta, hogy loptam a gázt, ami nem volt igaz, mert nem mágneseztem a gázórát!
A büntetés már 750 ezernél járt, nem fizettem, pedig nagyon szerették volna, hanem panasz tettem a BRFK honlapján található panasz fórumon!
Panaszom meghallgatásra talált és a rendörség elérte azt amit én soha nem értem volna el, a megismételt gázóra vizsgálatot, ahol rajtam kívül az ügyvédem és egy általam fogadott szakértő, mint megfigyelő vettünk részt!
A vizsgálat egyértelműen bebizonyította, hogy nem történt gázlopás!
De hogyan, és ezt nem értem!
A burkolaton volt valami kis értékű mágnesesség, de az kicsinek bizonyúlt, ám a lényeg beljebb volt!
Nehéz leírni, de megpróbálom szemlétetni!
Képzeljünk el egy 15x15 cm műanyag dobozt amiben egy membrán működik a két fal között, ez optimális használatnál nem éri a falakat, de ha mágnest kap hozzá szorul a műanyag falhoz és bele üt sőt bele karcolódik a műanyagba! Ez egyértelmű mágnesezettségre utal!
Nálam mi volt a helyzet, mivel a membrán két falat érinthet, az egyik falat megnézték. Ami tiszta volt, de a burkolat enyhe mágnesessége alapján megállapította dr N István „szakértő”, aki borsodban a gázórák réme, hogy loptam a gázt!
Most egy másik szakértő megnézte a másik oldalát is az órának, ami 5 percbe került és megállapította, hogy olyan sima mint az első oldala, tehát nem loptam a gázt!
Kérdés: miért nem nézte meg már az első „szakértő” az előző alkalommal, miér kellett az őrűletbe kergetni 10 hónapon keresztül egy ártatlan családot!
A felettesénél fogok feljelentést tenni ellene és tetemes kártérítést fogok követelni a Független Magyar Bíróságon! Példát fogok statuálni! Fizetni fog aki hibát követett el!
Sorstársaim!
El kell érni egy újabb megismételt vizsgálatot és ügyvéddel, meg ha van egy szakértővel kell elmenni és ha ártatlanok vagytok nincs mitől félni!
Bővebb fekvilágosítás a gasparistvan56@gmail.com címen vagy a 30 518 9686 telefonon!

gabiapu # 2011.12.15. 18:30

Latratus!

Ne sciptort fikázd, szerintem is tigáz bérenc vagy , mint
azok a "független szakértők"akik szakvéleményére alapozva
több száz becsületes ember életét keseríti meg ez a tetü szolgáltató. Amennyiben a véleményem meg tudod cáfolni úgy szíves elnézésedet fogom kérni.

üdvözlettel: Gabiapu

ius latratus # 2011.12.15. 17:28

Ja, hogy más, hasonló fórumok szerint "visszakozott" a TIGÁZ.
Értem.
Scriptor, ezt tényleg ne folytassuk, ez már nem az én partvidékem - ha érted...

Cibet

Persze, a Szolgáltató embere vagyok.
Fedett nyomozást? (ez k..va jóóóóóóó!!!)Megpróbálták, de nekem ott is vannak embereim, s sikerült megakadályoznunk.

Na, mennem kell jelenteni, pá!

(imádom ezt a topicot, na)

Timi08 # 2011.12.15. 16:08

Hoppá! Nem biztos, hogy a szolgáltató embere, lehet hogy valamelyik kedves szolgáltatóbarát szakértő fia,lánykája,akárkije- aki még nem tudja, hogy a papi korrupt! Van ilyen. Pityókás szerelő mesélte, pl. Magos Déva várát építő kőmívesről... ill. vérszívó rovarról elnevezett úr! Ciki.

cibet # 2011.12.15. 15:36

latratus!Te a szolgáltató embere vagy? Nem tisztem scriptor-t védeni, de a válasz igen!
Több esetben visszakozott a szolgáltató.
Legutóbb a nyíregyházi tüntető ügyében és egyre több a nyertes ügy. Nem beszélve arról, hogy felelős kormányzati embere : Lázár úr ugye - nyíltan hangoztatta , hogy az energia lobbinak vannak beépített emberei - és
http://index.hu/…ncsik_janos/

http://mno.hu/…elem-1034499

Milyen ügyészséghez? (...)Milyen fogyasztóvédelem? (...)

Hát akadnak perek ahol az ügyes kezű s szerelőket lekapta a kamera!:)) Az ügyészségnek már rég fedett nyomozást kellene indítani az ügyben, csak hát ott is nagy lehet a villanyszámla tartozás:)) Figyelj, több EZER ugyanolyan forgatókönyv szerint zajló eset van, csak idő kérdése amikor pár ember a beszélni fog, csicsereg majd. Kivárjuk...
A Szolgáltatók Üzletszabályzatát meg ideje lesz megtámadni, ha esetleg jóváhagynák a jelenlegi formában, kész röhej, hogy a szolgáltató állapít meg, szereltet, őriz, felügyel, szakértőt rendel és még azt az vacak óráját sem tudja korrekt üzleti szereplőként átadni, hanem "szemrevételez". Mi leszereltettük a konvektorokat, alternatív fűtés- fele költség. Évtizedekig tisztességes fogyasztói voltunk. Ja, hogy az utcában már öt embert beszéltünk rég, hogy otthagyja ezeket a hiénákat. Biztos megérte nekik...Bocsi, ha nem vagyunk birkák!