„a férjem nem a gondnokom.”
Házasfeleknek egymás döntéseiért mindkettőjüknek helyt kell állniuk. Ha csak ezt szerződésben másként nem rendezték, és erről a 3. személy, vagyis a szomszéd is tudott.
„a férjem nem a gondnokom.”
Házasfeleknek egymás döntéseiért mindkettőjüknek helyt kell állniuk. Ha csak ezt szerződésben másként nem rendezték, és erről a 3. személy, vagyis a szomszéd is tudott.
Tekintettel a korai órára, elfelejtetted hozzátenni, hogy azt a szerződést el kell vinni írásszakértőhöz aki megállapítja róla az irat magánokirat, közokirat vagy szórólap.
A közzétételi díjra még biztosan kitérsz.
késői.....
„Csak a férjemmel kell ezt megbeszélni?-cselekvő képes személy vagyok, a férjem nem a gondnokom.”
Erről azt gondolom, hogy a házra elképzelhető, hogy nem volt kifüggesztve tábla a tulajdoni viszonyokról. A férj pedig túlzásként nagyobb tulajdonosnak mutathatta magát a szomszéd előtt, mint 50%. Ebből következően a szomszéd meg lett tévesztve, így azt gondolhatta, hogy ő egy teljes értékű tulajdonossal tárgyal.
A férjet kell perelni.
„Erről azt gondolom, hogy a házra elképzelhető, hogy nem volt kifüggesztve tábla a tulajdoni viszonyokról”
Igen, ez elképzelhető, mert úgy egyébként az a jellemző, hogy a házakon tábla jelzi a tulajdoni viszonyokat.
„A férjet kell perelni.”
Vajon mi lenne a per tárgya ?
Tisztelt Ügyvéd úr /úrnő!
Segítséget kerek,hogy hova forduljak az alábbi problémával. Ha az önkormányzat nem akar kártalanítani, mert szerinte nem jogos a kérelmem, akkor, hova kell beadnom a kisajátítási kérelmemet? Az önkormányzatnak vagy az államnak? Láttam,hogy le lehet tölteni a nyomtatványt. Elektronikus úton ki lehet ezt tölteni?
Válaszukat előre is köszönöm!
Boldog Új Évet kívánok!
"hova kell beadnom a kisajátítási kérelmemet? Az önkormányzatnak vagy az államnak?"
A kisajátítási ügyben eljáró hatóságnak. Ez bizonyára ismert előtted.
Tisztelt Dr.Szűcs Lajos ügyvéd úr!
Köszönöm válaszát, de sajnos nem tudom a hova kell beadni. Azt olvastam, hogy ki kell tölteni egy nyomtatványt. Teljesen tájékozatlan vagyok.
Segítséget előre is köszönöm!
A területileg illetékes megyei Kormányhivatal.
Immaculata, köszönöm szépen,így már értem!
B.U.E.K!
Kedves Fórumozók !
Telekhatárra épült kerítés lehet-e állatkifutót határoló építmény ?
A szomszédom sima drótkerítést épített a telekhatárra villanypásztorral ugyan, de egészen biztos, hogy áram nincs benne, csak alibiből van kihúzva.
Bepanaszolt az Önkormányzatnál, hogy egy anyadisznója elvetélt, mert én a kertemet gyomírtóztam a kerítés mellett.
A gyomírtó papírja szerint nem mérgező.
Az állatkifutója viszont tele van csattanó maszlaggal, aminek minden része mérgező. Természetesen nem vizsgáltatott be semmit, csak vádaskodik és legszívesebben azt is ő szabályozná, hogy mikor vehetek levegőt, mert ő lakik itt régebben. Én csak 12 éve gyüttment vagyok.
A helyi Önkormányzati rendeletben nem találtam rá semmi irányadót.
Köszönöm !
Azt kérdezed, elmehet-e a jószág a kerítésig? Szerinted?
Fogalmam sincs. Ezért kérdezem.
Az Önkormányzatnál azt mondták nekem amikor panaszt tettem, hogy a kerítése miatt nem tudom rendesen géppel munkáltatni a kertet, hogy a telekhatárig az övé és ráteheti a kerítést a telekhatárra. Mivel nem tudom géppel műveltetni és kb. 60 méter hosszan, kb. 1 m szélességben gaz nő,mert nincs rá erőm és időm, hogy ásogassam, így maradt a vegyszerezés.
Az interneten már találtam több önkormányzatnál is olyan előírást, hogy az állatkifutó egy része állhat a szomszédos telekhatáron, de akkor oda 1,5 - 1,8 m-es tömör kerítést kell építeni, nálunk ez így konkrétan nincs leírva. A drótkerítés pedig nem nagy akadály a disznóknak. Kár, hogy képet nem lehet feltenni.
Mert, milyen képet tennél a telekhatárra?
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
:-D
A jogalkotóét !
Más elmés, jópofa hozzászólás ?
Látott már valaki egészséges, élő disznót ?
Vagy a jog azt mondja, hogy én azért nem munkálhatom a kertemet teljes egészében géppel, mert a szomszédom előbb lakott ott és előbb húzott a telekhatárra kerítést, hogy disznó kifutót létesíthessen ?
Imádkozzak, hogy ne legyen az állatainak baja ? Neki semmilyen kötelezettsége nincs, semmilyen óvintézkedésre nem kötelezhető a saját érdekében (kockázat elkerülés ) ?
Nyugodtan termelheti a gyommagot a kerítés tövében, majd úgyis felém hozza az uralkodó szélirány ?
Ahogy a szomszédasszonyom kiabálta - Minek kellett felkapálnunk a közös telekhatár mellett a füvet, most nem lenne gyomos. ( A fű egyébként tarack volt, de a szomszédasszony sem egy vérbeli aranykalászos gazda.)
hívja rájuk az állatvédőket, hogy mérgező gazokkal tele a kert és hullanak a malacok.
"Más elmés, jópofa hozzászólás ?"
Igen.
"Bepanaszolt az Önkormányzatnál, hogy egy anyadisznója elvetélt, mert én a kertemet gyomírtóztam a kerítés mellett.
A gyomírtó papírja szerint nem mérgező."
Ez esetben csak a személyed által az anyaállatban keltett sokk miatt történhetett a vetélés.
Innentől kezdve a szomszéd anyagi érdeke, hogy a többi malac ne lásson meg, érvelj neki ezzel.
"Nyugodtan termelheti a gyommagot a kerítés tövében, majd úgyis felém hozza az uralkodó szélirány ?"
Igen, a saját kertjében mindenki azt termeszt, amit akar.
Kedves Hozzáértők!
Érdekelne, hogy hogyan kell létrehozni egy topicot, mert lenne egy kérdésem, de nem találok hozzá megfelelő címet.
Köszönöm előre is a segítséget.
Rendben van, mindenki azt csinál a saját telkén amit csak akar.
Remek, úgyis évek óta méhészkedni szeretnék, veszek 40 méhcsaládot. A vizsgát már letettem, a szakirodalmat rendszeresen olvasom.
Szépen, kényelmesen elfér a kertben akár 100 család is úgy, hogy be tudom tartani az összes tartásra vonatkozó előírást. A kapálást is el felejthetem és így még azt a vádat is el tudom kerülni, hogy mérgező szerrel gyomírtózok, mert akkor a méheim bánják legelőször. Ha pedig mégis mérgezést tapasztalok mintát veszek és az összes permetezni látott környékbeli kerttulajdonost bepanaszolom.
Igen, ha így nézem ez egy nagyszerű dolog !
Attól félek csupán, hogy a kaptárak látványától, rohamosan megnőne a környéken élő méhméregre allergiás egyének száma. Na persze a sokk ...
Az én igen derék, jóravaló szomszédom pedig már évekkel ezelőtt megfenyegetett, hogy gázpörkölővel fogja a méheimet kezelni, ha csak egy is meg fogja csípni (szúrni).
De kit érdekel, hogy kinek mi a bánata, nekem ehhez jogom van és kész, mindenki elmehet a Sóhivatalba.
A gázpörkölővel elpusztított méheidet darabáron fogja megfizetni, miután bepereled, az egész más.
Nagy vezérünk 1 millióval több disznót szeretne az országba, ennek megfelelően sok mindent a disznótartás ellen nem tudsz tenni.
Max jóba lesztek, és megkínálnak jó disznótorral.
Nyilvántartást fog róla vezetni vagy hogyan? :o
Semmi bajom nem lenne a disznótartással, ha ő is betartaná a rá vonatkozó előírásokat és ha nem üvöltözne át amikor permetezek.
Végül is a saját telkemen azt csinálok amit akarok, ha a drótkerítés alatt az alibi villanypásztor mellett áttúr a disznó az én vegyszerezett telkemre, akkor úgy kell neki.
Az állatot sajnálom,a gazdájuk felfogásával van a legfőbb problémám és azzal, hogy szinte az összes létező állattartással kapcsolatos rendeletet megszegi, de mégis mindenben neki van igaza és én vagyok vele szemben hátrányban.
A szomszédomnak csőlátása van, nem valószínű, hogy javulni fog a kapcsolat. Disznótor kilőve, már csak azért is, mert nem csak az udvarában, de a konyhájában is olyan higiéniai hiányosságok vannak, hogy már a látványtól is sárgaságot lehet kapni.
"Nagy vezérünk 1 millióval több disznót szeretne az országba"
Szerintem már pont elég disznó van ebben az országban.....meg marha is....:)
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |