BAR lista


drbjozsef # 2017.11.21. 11:07

Megjegyzem, a legtöbb szolgáltató (telefon, közüzem, internet, bank, akármi), ha törvény másra külön nem kötelezi, akkor azoknak nem szolgáltat, akik tartoznak neki, akkor sem, ha ezer éve évült el a követelés. Ők nyilvántartják ameddig akarják, az elévülés nem jelenti a tartozás megszűnését.

harmankardon # 2017.11.21. 14:37

Tisztelt József!

Tehát ha jól értem,akkor minden esély megvan arra,hogy 14 év után aktív státusz szerepeljen a KHR nyilvántartásban?
Amivel még nem vagyok tisztában,hogyha a BISZ-től egy státusz lekérés el lenne indítva,akkor ilyen esetben ők értesítik a bankot 14 év távlatában,hogy a tartozás megtérüljön feléjük?
(azt meg végképp nem értem,hogy más bank hogy nem látta a rendszerben ezt,és engedélyezte a számlanyitást,vezetést hitelkerettel.)

Köszönöm!

drbjozsef # 2017.11.22. 06:47

Elképzelhető. Ha a bank felrakott a listára, és a tartozás nem lett rendezve, akkor simán lehet, hogy még fent vagy rajta.

Ingyen lekérhető bármelyik bankfiókon keresztül a BISZ-től a saját adataid. Kérd le, aztán kiderül mi van.

A KHR lista nem tilt semmit, a bankok saját belátásuk szerint döntenek, számlát aktív státusszal is nyitnak szerintem, ha aktívként vagy fent akkor viszont hitelkeretet nem nagyon szoktak adni. Lehet, hogy valami anomália van.

drbjozsef # 2017.11.22. 06:50

Szerintem nem értesítik a bankot. Neked küldik el az adataidat.

Ha akarod, ne a bankon keresztül kérd le az adatokat. A BISZ honlapján vannak fent formanyomtatványok, személyesen vagy postán keresztül lekérhető, akár 3 nap alatt is, ha emailre kéred az eredményt. Sajnos elektronikusan ezt nem lehet (bár az ügyfélkapura felvezethetnék).

harmankardon # 2017.11.23. 14:50

Tisztelt József!

Köszönöm az eddigi segítőkész válaszait,kikértem a saját hiteljelentésem......már meg is küldték,passzív státuszban vagyok az iratok szerint,a telefonos ügyfélszolgálatukon is érdeklődésemre megerősítették ezt az állapotot,4 és fél év múlva már újra hitelképes leszek.

Üdvözlet,szép napot!

drbjozsef # 2017.11.23. 16:30

Passzív státusszal van bank, amelyik már folyósít hitelt, igaz, meg szokták nézni, hogy mi a passzív státusz oka, és ha nem az, hogy rendezte a hitelét, hanem más (elévülés, elengedés), akkor nem annyira.

jhsyl # 2017.12.17. 13:37

Tisztelt Szakértők!

Saját KHR lekérdezést kértem bankban és a kapott BISZ Zrt. nyilvántartás szerint nem vagyok adós a KHR-ben.

Ha ez így van akkor ez egy hivatalos jelentés arról, hogy nem tartozok semmilyen hitelintézetnek v. követeléskezelőnek?

2008-ban CHF autóhitel, 2012 felmondott hitelszerződés, évekig egyezkedés a pénzintézettel eredménytelenül. 2015 csináltak egy saját kft. és engedményezték a hitelt.
2016-ban eladta az engedményezett cég a portfóliót egy követeléskezelőnek, aki bejelentkezett 2017.09-ben VH inkasszó bankszámlára, nem a hivatalosan leadott levelezési címemre küldték ajánlatukat a lezáráshoz, FMH-t, VH-t.
Most VH megszüntetést kezdeményeztem kézbesítési vélelem megdöntése okán ez folyamatban.

Hogy történhetett meg, hogy nem vagyok adós a KHR-ben? és ha nem vagyok akkor erre való hivatkozással ez lehet jogalap, hogy nem is tartozom?

Historikus adatokat le lehet kérdezni KHR nyilvántartásból h ki és mikor törölte a jelentést?
mert valószínűleg a 2x engedményezés során ez történhetett ...

Köszönöm a válaszukat!

nonolet # 2017.12.17. 15:22

"nem vagyok adós a KHR-ben? "

És?

Attól még lehetsz adós ... csak már nem banknak tartozol.

- -

Anno kifizetted amit kellet vagy nem?

Úgy tűnik, hogy nem.

Akkor pedig: ha még nem évült el a tartozásod, jogosan követeli az akinek éppen tartozol (mert ő megvette a banktól a tartozásod) plusz a behajtási költségeket is rád veri .

- -

"évekig egyezkedés a pénzintézettel eredménytelenül"

Esélyes, hogy a tartozásod még nem évült el.
Hisz 2012. december vége még játszik...

Mikor kaptál utoljára fizetési felszólítást a banktól, vagy bárkitől?!