Köszönöm a választ!!
BAR lista
Üdv. Én csak annyit kérdeznék, hogy ha a Provident feltett a KHR-re,(2009-től) átadott az Intrumnak, akinek a követelését a bíróság elutasította 2018ban, én kaptam egy nullás igazolást, most meg ott virít egy KHR bejegyzés az Intrumtól 2018-tól. Vagyis 2023-ig tart a negatív státuszom? 14 évig? Egy tartozás miatt ketten is felraktak a KHR-re. Ez így normális?
tatabike,
Sajnos erre így nemigen lehet mondani semmit. Lehet normális, lehet nem.
Elutasította a bíróság? Biztosan "elutasította"?
"Nullás igazolás"? Mi ez, társasházi bíróság?
Kérd le a BISZ-től az adatokat, nézd meg ki, mikor, miért rakott fel a KHR-re.
Szia, köszi a választ. Lekértem a saját hiteljelentést.
Szerződés kötés dátuma 2009.03.06.
Lejárat dátuma 2009.12.22.
Megszűnés dátuma 2018.01.08.(ez a bírósági határozat dátuma is)
2009 óta folyamatosan KHR-en vagyok ezzel.
Bocs lemaradt...
Mulasztás adatok
Kezdet 2010. 07.27.
Megszűnés dátuma 2018.01.08.
tatabike,
A "megszűnés dátuma" az micsoda? Ha a "mulasztásé", a "szerződésé".
Egyébként, ha nem fizetted ki teljesen a hitelt, akkor 10 évig vagy fent, ami mulasztás évének végén indul, vagyis még elvileg fent lennél 2020.dec 31-ig.
Ezt persze megváltoztathatja a bíróság döntése. Nem tudju, mi van abban az ítéletben, de ha az, hogy nem mulasztottál, és nem jogszerűen kerültél fel a listára, akkor természetesen azonnal törölnek kérésre.
József,
nem lett kifizetve teljesen, a bíróság elévülésre hivatkozva utasította el az Intrum keresetét. Ezután kaptam egy igazolást az Intrumtól, hogy nincs követelésük felém, ezért írtam a "nullás igazolást". Nemrég hitelt vettem fel, de szőltak a KHR-miatt. A Providentet kerestem, mosta kezeit, ők töröltek. Beszéltem az Intrummal, azt se tudták ki vagyok, nem tartanak rólam semmilyen adatot nyilván. Lekértem az SH-t, erre ott virít az Intrum bejegyzése. Ha nem vagyok náluk ügyfél szerintük, akkor hogyan lehetek a KHR-en általuk bejegyezve? Kicsit furcsának tartom.
tatabike,
Intrum elvesztette a pert, a követelés elévült, belátták, az iratokat selejtezték, el vagy felejtve.
Ettől még a követelés nem szűnik meg, pláne nem a KHR bejegyzés.
Amint lejárt a 10 év, törölni fognak. Ez a törvény.
Látod, ezért nem kell "elutasította" meg ilyeneket írni. És máris érthető minden.
Jőzsef,
köszi, akkor ezek szerint még ezt az évet kihúzom, és jó vagyok?
Amúgy megpróbáltam kifizetni, de nem engedik. Tudom, hogy a tartozás tartozás marad így is, de nem kell nekik a pénzem, úgy néz ki.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02