Tisztelt Jogi fórum!
2009. júliusában volt egy köziges ügyem "behajtani tilos" tábla hatája alatt tartozó parkolóban parkoltam. Természetesen lefényképeztek kaptam is a felszolitást utána pedig a 50.000 Ft- os csekket.
Ezt követően irtam a hatóságnak egy fellebezést természetesen határ időn belül 5000 Ft illetékbélyeggel a fellebezés szövege:
Fellebezést teszek miszerint A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság 2009.07.28-án hivatalból indított közigazgatási hatósági eljárás keretében saját tulajdonomat képező gépjárművel elkövetett, a behajtás tilalmára, a kötelező haladási irányra vonatkozó szabályok megsértése miatt 50000. Ft közigazgatási bírság megfizetésére kötelezett.
I n d o k l á s
Fenti napon 10:30 órakor saját tulajdonomat képező fekete színű Seat Toledo típusú ABC-123 forgalmi rendszámú személygépkocsimmal közlekedtem Dunaújváros, Vasmű út irányából Dunaújváros, Lobogó u. irányában a Dunaújváros, Dózsa György úton. Gépjárművem a Dunaújváros, Dózsa Gy. út – Dunaújváros,Táncsics M. u. lámpás kereszteződésnél önhibámon kívül leállt, elektronikai műszaki hiba lépett fel, a járművem leállt közlekedésre alkalmatlanná vált. A műszaki hiba folytán a járművemen nem üzemelt az elakadásjelző, továbbá semmi nemű elektromos készülék.
Mivel fenti útszakaszon erős volt a közúti forgalom és megítélésem szerint, járművem oly mértékben forgalmi akadályt képezett, hogy fent ált a baleset bekövetkezésének lehetősége ezért a velem utazó Gipsz Jakab / lak.: Dunaújváros ................./ szám alatti lakos és Gipsz Jakab2 lak.: ..... / szám alatti lakos segítségével gépjárművemet a Táncsics M. u. 3/a számú parkolóba kézi erővel betoltuk. Ezt követően a gépjárművet lezártam, a járművem hátsó ülésére az elakadás jelző háromszöget elhelyeztem és egy közeli telefonfülkéhez mentem, ahol autómentést rendeltem. Az autómentő 10:57 órakor érkezett a helyszínre, majd műszaki hibás gépjárművemet // a Dunaújváros, ...... szám előtti parkolóba szállította.
Tisztelt Előadó a Táncsics M. úton egyéb szabad parkolóhely nem volt ahol gépjárművemet az autómentő kiérkezéséig balesetmentes helyre el tudtam volna helyezni. Fenti parkolóban is úgy próbáltam elhelyezni gépjárművemet, hogy az a parkoló legszélére esett így semmifajta forgalmi akadályt nem képzett, a parkolóhoz tartozó Skála áruház árufuvarozását nem zavarva.
A járművem a meghibásodás követő kb.: 20 percen belül a Táncsics M. u.-i parkolóból el lett szállítva.
A járművemmel nem követtem el a részemre felrótt 1/1975.(II.5) KPM-BM együttes rendeletnek [KRESZ] a behajtás tilalmára, a kötelező haladási irányra vonatkozó 14§ (1) bekezdés n9 pont-ban foglalt előírást, a járművem működés képtelen állapotban volt, melyet vélhetően a helyszínen készített bizonyítás erejű fényképfelvételen is jól látható. A fényképeket nem láttam, de ha a hatóság által készített „behajtásról” készült fényképen látszódnia kell, hogy a gépjárművet 3 ember kézi erővel tolja be a parkolóba, megelőzve a sűrű forgalom miatt kialakult „dugó” illetve a baleset bekövetkezésének lehetőségét.
Megjegyezni kívánom, hogy általam elmondottakat hitelesítő Gipsz Jakab3 autómentő által kiállított 00001 számú fuvarlevél illetve AB555555 számú fuvarozásról készült számla eredeti példányát a hatóság részére megküldöm, továbbá az indoklásba megnevezett két főt / Gipsz Jakab, Gipsz Jakab2 / tanúként kívánom megnevezni, akik segédkeztek a gépjárművem biztonságos helyre történő betolásában továbbá az általam leírtakat megerősítik.
Tisztelt Előadó fenti indoklásra tekintettel kérem a közigazgatási bírság mellőzését.
Mai napon mivel a hatóság nem küldött az ügyről semmi nemű levelet telefonon felhívtam és közölték hogy a fellebezés elutasítva.
Kérdésem érdemes bíróságra menni fenti papírokkal a kezembe ha igen mi ennek a menete??? megjegyzem a fellebezésbe leírtak természetesen a valóság melyet a két tanu is hiteltérdemlően elmond! :)