Üdvözlök mindenkit!
Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy a tőzsdéről származó jövedelmet milyen jogcímen kell bevallani?
Ilyenkor azt is igazolnom kell, hogy a tőzsdére vitt pénz honnan van?
A választ előre is köszönöm!
Üdvözlök mindenkit!
Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy a tőzsdéről származó jövedelmet milyen jogcímen kell bevallani?
Ilyenkor azt is igazolnom kell, hogy a tőzsdére vitt pénz honnan van?
A választ előre is köszönöm!
Lehet,hogy nem jó helyen kérdezek, de egy adó kérdés érdekelne.
Ebben az évben mehetek "40 éves" nyugdíjba, viszont maradhatnék tovább 6 órásként. Így nem lenne több az éves keresetem a megengedet minimálbér 18-szorosánál.
Maradhatna a nyugdíj is.
Kérdésem: az éves adózásnál összeadják a nyugdíjat és a keresetet? A kettő együtt lesz az adóalap?
A választ előre is köszönöm.
Tisztelt Fórumozók!
Tavaly júniustól augusztusig terjedő időszakban dolgoztam egy cégnél. Bejelentve nem voltam, csupán mint alkalmi munkavállaló, de csak kb két hetes időszakra. A papírjaimat, amikre az adóbevalláshoz szükségem lenne, azóta sem kaptam meg, és sajnos a "főnök úr" elérhetetlen.
Kérdésem az lenne, hogy ha nem jutok hozzá a papírokhoz és ezáltal nem tudom bevallani annak az időszaknak a bevételeit, származhat-e bármilyen károm belőle?
Én úgy tudom, hogy ezen papírok átadása a munkáltató kötelessége, de jó lenne pontosan tudni hogy ez hogyan működik.
Várom mielőbbi hozzáértő válaszotokat!
Két kérdésem van.
Egy barátom kiadta a lakását pár hónapra tavaly, előtte hosszabb időre, tavaly beírták neki amit beírtak, most meg keresem ezt a lapot. Láttam, hogy idén a bérbeadást 1053-04-re kell írni, ez megvan, ezt a másikat hiányolom.
Ha vki tudja, köszi előre is.
Sziasztok!
felvilágosítana valaki, hogy 2010-ben mennyi volt a RÁT BRUTTÓ összege? az adóbevallásomhoz kellene. (mert nem kaptam meg hozzá az adatokat, és már nem is tudom megszerezni)
Rexor: igen, azz összekeverem ezek szerint.
2. Tavaly csinált egy önellenőrzést, eszébe jutott, hoy vmit nem vallott be. Akkor ezek szerint ezt az önellenörzést keresem, ami most nem kell, ha nem felejt el semmit.
Köszi, segítettél. :)
2010 évben a családi adókedvezmény érvényesítésével kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
Három gyermekem van. 2010 szeptember 01-ig a legidősebb gyermekem figyelembe vételével kaptam a két kisebbre 32000ft családi pótlékot.Szept. 01-től a két nagyobb gyermek figyelembe vételével kaptam a legkisebbre 16000ft családi pótlékot.
32000ft családi adókedvezményt írtak jóvá ebben az évben.Van e visszaigényelhető családi adókedvezményem?
Nekem is családi adókedvezménnyel kapcsolatban van kérdésem. Másnak készítem el, így csak a 2009-es bevallása van nálam, csak egyszerű adóbevallást tudok elkészíteni.
A munkáltatójától megkapta, hogy mit hova írjon be, a felesége is, de a családi adókedvezmény rubrikája üres. 5-en laknak, 3 gyerekkel, 18 fölöttiek. Olvasom az útmutatóban, hogy mit is írnak, összeghatárhoz van kötve, stb. stb. ez mind világos. Csak az nem, hogy miért üres a rubrikájuk? Mindkettőjük bevallásába írjam be az útmutató szerint kiszámított összeget? Nem baj, hogy a gyerekek már nem kiskorúak?
Voltam az apehban, nem kell semmit beírnom.
Vki megírná, hogy mit jelent ez?
nem rendelkezik közhasznú jogállással
1 százalékot utalnék az egyik alapítványnak, erre ezt látom.
Kedves Valaszadok!
A kovetkezore szeretnek valaszt kapni.
A ferjemmel 2003-ban kozosen vasarolt lakasunkat kozosen adtuk el 2010-ben.
Azt mar tudom, hogy nem kell adot fizetni, de azt nem, hogy be kell-e vallani es ha igen ki kell-e tolteni mindkettonknek kulon kulon az adobevallast?
Kulonben nincs semmilyen jovedelmunk, tehat egyebkent nem kellene kitolteni adobevallast.
A valaszt elore is koszonom.
Pipacs
Kedves Valaszadok!
A lakas vetelarabol le kell-e vonni a kozvetitesi dijat vagy azzal egyutt kell feltuntetni a bevallasban, ha kell egyaltalan bevallast kitolteni?
Koszonom
Nem tudjátok, adóbevalláshoz hol lehet egységcsomaghoz jutni????
Jó Napot!Az lenne a kérdésem,hogy az apehtol a z adójóváirást lehet visszaigényelni?
Nem tudom, van-e arra jogi szabályozás, hogy mi történik akkor, ha a költségelszámoláshoz félretett számlák közt van olyan, amely egy év alatt úgy kifakult, hogy olvashatatlanná vált. Egy adott ellenőrzésnél ilyenkor ki tehet erről?
Xita: Ha van neted, akkor töltsd ki interneten a bevallást és nyomtasd ki. Ha nincs, akkor bármelyik NAV ügyfélszolgálaton.
Bobabpu: mivel valószinűleg munkáltatótól kaptad, ezért nincs mit visszaigényelni sem (már figyelmbe lett véve amikor a béredet megkaptad)
Tferro: hát látnokok nincsenek az adóhatóságnál sem. Ha nem lehet látni, akkor kérjél a kiállítótól legalább egy másolatot.
Rexor: Nem valószínű, hogy 1-2 évvel a vásárlás után, amikor kiderül, hogy egy számla kifakult, kérhetnék fénymásolatot. De büntethet-e az APEH azért, mert nem tudják elolvasni, amit költségelszámolásként félretettem?
Kedves Fórumozók!!
Az én kérdésem szintén az adókedvezmény igénybevételére vonatkozna. (Mivel nem kértük tavaly év elején az előre kiszámítását, így évközben havonta sem kaptuk meg fizetésünk mellé, azonban ilyenkor, ha mégis van visszaigényelhető adókedvezmény, azt egy összegben lehet visszakérni az adóbevalláson, ha jól tudom). A problémán amiatt van, hogy nem a munkáltató töltötte ki az adóbevallást, hanem önadózók lettünk, így viszont lemaradt az adókedvezmény jóváírása a már beadott bevallásunkról.
Az irodában azt mondták, hogy az adózó az adókedvezményt azonban utólag önellenőrzéssel érvényesítheti,illetőleg veheti igénybe. (Május 20-a után lehet benyújtani, leghamarabb hétfőn) Kérdésem a 16-01-es lap, és a 170-es lap kitöltésére vonatkozna, hogy hol milyen előjellel kell szerepelnie az adatoknak
(15.100*12 hónap=181.200 Ft összegnek kell szerepelnie), illetve melyik oszlopba kell egyáltalán írni a 170-es lap esetében.
Köszönöm előre is válaszotokat, és elnézést, de az apeh irodában megjegyezni valamit úgy, hogy nincs előttem a nyomtatvány, sajnálom, de nekem nem sikerült... Mégegyszer köszönöm előre is segítségeteket!!
Kedves Nbettyna,
Nem fontos az önellenőrzés, ha 20.-a előtt nyújtod be elég az eredeti bevallást javítani (van egy ilyen kód a bevallás elején).
Tferro: számla másodpéldánnyal biztos rendelkeznek (mert 10 évig meg kell őrizniük). Én a helyedben kérnék egyet (megőrizve az eredeti olvashatatlant is).
Kedves Rexor, nem akadékoskodásból, felhívtam az Office Depot-t, de azt mondták, hogy így, hogy se dátum, se ár, se árucikk nem olvasható, alig van remény, hogy megtalálják az eredetit. Vevő adatai ehhez kevesek. Tehát újra: van-e felelősségem, ha pl. 2-3 év múlva egy ellenőrzésnél az elővett vásárlási számla rajtam kívül álló okokból olvashatatlan?
Kedves Tferro: újra csak ezt mondom. Igen van.
Tisztelt Válaszadók!
A segítségeteket kérném szja bevalláshoz. Az ismerősöm 2009-ben kapott végkielégítést, de vitt át 5 hónapot ami a 9.sorban tüntetek fel. De ugye akkor még nem volt szuperbruttósítás, hová írjam a most bevallandó összeget??? az alaphoz? de akkor a d oszlopban a felbruttósított összeg után számolja az adót. Ha pedig az összevont adóhoz írom be, és visszaosztok, akkor sem túl rózsás a helyzet, mert akkor kevesebb a fizetendő adó, mint amit 2009-ben kiszámoltak.Sehogy sem jó, főleg azért, mert az összes levont adó 2009-ben lett érvényesítve.
Mit tanácsolnátok?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Sziasztok!
Csak gyes mellett kell adóbevallást késziteni?
Sehol sem találtam az adóbevalláshoz szükséges TB-s adatlapot(gyesen vagyok), ezért levélben megkértem, de sajnos még mindig nem ért ide.
Milyen büntetésre számíthatok? Mindenképpen meg fognak büntetni a késett adóbevallás miatt?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |