Banki hitelek


flótás # 2012.04.19. 19:36

Kedved fórumozók!
Tanácsra lenne szükégem.
Jelzág hitelemet a múlt évben nehékesen fizettem, elmaradásom keletkezett.
A bankom kértem könyítsenek a feltételeken, de a könnyítés 110%-ot kell fizesek minden hónapban hogy utolérjem magam.
Ezt még így sem tudom megtenni, hogy valamelyest javult az anyagi helyzetünk, mert időközben több apró hitelt kényzerültem felvenni.
Szerettem volna a hiteleim kiváltani, de a bankom nem hitelezz többé az országban (szép csendben kivonúl).
Más bank pedig nem áll velem szóba mivel 30 napnál nagyobb az elmaradásom.
Mi tévő lehetnék?
Ha a személyi kölcsöneim nem fizetem azt mondják fel, és tiltanak a fizuból, ha a jelzálogot felmondják a szerződést.
Szerintetek, hogy legyek elég bölcs, addig mig el tudom adni a házat?

miki10 # 2012.04.25. 13:45

Segítséget szeretnék kérni,van egy Erste bankos hitelkártya tartozásom ami már a Dunacorpnál van.Tavaly sikerült megegyezni,hogy havonta fizetem,mondani se kell a hölgy goromba stílusáról ahogy beszélt vele ha nem fizetem be jönnek és lefoglalnak mindent.Múlthónapban felhívott a jogászuk,hogy nem elég a havi 10ezer ft,vagy egy összegben kifizetem vagy 35ezrével.Nem tudok fizetni 35ezer ft-ot,kaptam egy sms-t,mert nem tudtak ma utolérni,hogy a végrehajtást nem akadályxozza,hogy nem veszem fel a telefont és,hogy hatósági kisérettel fognak kiérkezni holnap legyek itthon 12-15óra között.Ehez van joguk?Ők behajtó cég vagy végrehajtó is?Végrehajtási papírt közjegyzőtől nem kaptam.Ebben a hónapban fizetek be nekik de nem lesz elég,mert 35ezret nem tudok.
Aki kapcsolatbam áll velük kérem írjon,hogy jöhetnek vagy csak fenyegetőznek
Köszönöm

laura7 # 2012.05.19. 14:42

Tisztelt Fórumozók!

Az alábbi problémám lenne, édesanyám a bátyám részére hitelt vett fel, a (bátyám munka nélkül maradt anyukám felé a hitelt nem rendezte ezért anya fizette tovább minden hónapban) a számlájáról vonták le, és soha nem volt késedelemben .A hitel lejárta most 2012.05 hó lett volna. Svájci frank alapon történt a hitel felvétele, a törlesztés (havi 22000Ft) édesanyám bement a bankba, hogy érdeklődjön, hogyan tovább,majdnem a mentő vitte el, elmondták neki, hogy a következő egy évben még az árfolyam különbözetet havi 56.000Ft fognak vonni tőle......Anyukám Özvegy nyugdíja 83.000Ft és sajnos nem adhatják több időre mert betölti a 70 -ik életévét. Egyedül él ha levonják tőle ezt az összeget 27.000Ft marad mindenre , csak a fűtés ennyi télen! Kérdezem azt, megtehetik e ezt vele,úgy tudtam a hitelt csak a jövedelem 33%-ig terhelhetik illetve milyen megoldást javasolnak , a bank teljesen elzárkózik az életévre hivatkozva. (sajnos mi nem tudunk anyagilag segíteni hiába dolgozunk, mert nekünk az autónkat vitték fel 25E-52EFt ra).Kihez fordulhatnánk az első esedékesség már következő hónap.

Köszönettel

Bbborcsa # 2012.05.25. 04:42

Tisztelt Szakértők! Sajnos munkanélküli lettem. Mivel az utolsó cégnél ügyvezető és tag voltam nem kaphatok még munkanélküli segélyt sem. ( 30 év munkaviszonyom van). Egy banknál van jelzáloghitelem a ház értékének 10 %-a, személyi kölcsönöm biztosítással, és folyószámla hitelem. Mivel munkanélküli lettem ezért nem tudom fizetni. Az ingatlant meghirdettem ingatlanközvetítőkön keresztül és várhatólag kapok egy nagyobb összeget 60 nap múlva nem az ingatlanból más tartozást fizetnek ki akkor várhatólag. A banknak megírnám, hogy jelenleg nem tudok fizetni, de várhatólag 60 nap múlva tudok. Lehet-e kérni két hónap felfüggesztést? Illetve gondolom nem adnak újabb hitelt jövedelem nélkül. Nincs senkim aki adóstárs lehetne. A rezsi számlákkal fogalmam sincs mit tegyek addig. Lehet tőlük is kellene kérnem 60 napos türelmi időt? Borcsa

Kovács_Béla_Sándor # 2012.05.25. 07:00

Annyit várnak kérés nélkül is. S utána sem a végrehajtás az első lépés.

pazs # 2012.05.25. 07:15

KBS, nézz be kérlek az "ingatlanügyek"-be, köszönöm.

Dr.Attika # 2012.05.25. 09:07

Persze, hogy várnak. Rájöttek a bankok, hogy nem a szerződés felmondása és a követelésük egy összegben történő követelése a célravezető megoldás. Hanem ha csöpögtetve is, de a szerződés szerinti teljesítés. felmondás esetén közlik az ügyféllel, hogy fizessen meg x. milliót . Széttárja a kezét, ennyit nem tudok megfizetni és "beleszarik" a továbbiakban a teljesítésre. Még amennyiben ha él a szerződés, akkor csak-csak csepegtetne tízezreket.

Bbborcsa # 2012.05.25. 11:17

Tisztelt Kovács Béla Sándor, Pazs, Dr. Attika!
Hálásan köszönöm a válaszokat. A jelzáloghitelt így értem. A szolgáltatókhoz írjak levelet, hogy türelmet kérek? Gondolom az ELMŰ, TIGÁZ add, de mi van a T-home, Kábelszolgáltatók stb. ők is adhatnak mondjuk "méltányosságból"? Borcsa

wers # 2012.05.25. 11:27

Engem az É-ON 8 nap csúszásért dörgedelmesen felszólított, és fenyegetett.

kfgabri # 2012.05.25. 12:45

Borcsa, nem várnak, hanem megszüntetik a szolgáltatást, utána peresítenek.
Ezt te ne várd meg.