A Velencei Kalmárral mi a problémád? Félműveltség, ó...
Banki hitelek
Na tessék, sikerült átvennem a helyesírási hibádat.
A velencei kalmár. Igy helyes?
Üdvözlök mindenkit!
Kisebb segítséget szeretnék kérni ebben a svájci frank zűrzavarban...
Közel 4 éve vásároltam egy autót hitelre, a törlesztőrészlet 45.000 Ft volt, most 65.000 Ft.
A felvett kölcsön 2.520.000 Ft volt, a mai napon 2.537.133 Ft.
Miután közel 2.000.000 Ft-ot kifizettem a fenn maradó hitelösszegem több mint a felvett hitel...
Ki szeretném egyenlíteni a hitelemet, mert félek ennél csak rosszabb lehet a helyzet... S ha így haladunk amikor lejár a futamidő a bank kitalál valamit, hogy még tovább fizessem....
Nincs valamilyen állami segítség a deviza autó hitelekre, mint volt, ill. van, ha jól tudom a deviza lakás hitelekre?
Ill. felesleges lenne esetleg ügyvédhez fordulnom a hitelem ügyében? Jobban járok ha minél hamarabb kiegyenlítem?
Előre is köszönöm...
Kedves kispitee,
„Ki szeretném egyenlíteni a hitelemet”
egy összegben? pont most, amikor egekben van a svájci frank???
hogy a klasszikust idézzem: bombaötlet!:)
„Nincs valamilyen állami segítség a deviza autó hitelekre”
ha elveszíted az autódat, az nem okoz olyan szociális gondot, mintha a lakásodat veszítenéd el...tehát nincs.
„felesleges lenne esetleg ügyvédhez fordulnom a hitelem ügyében”
és mit szeretnél, mit csináljon az ügyvéd?
„Jobban járok ha minél hamarabb kiegyenlítem?”
lásd fentebb.:)
Kacsa11
Nyugodtan forduljál ügyvédhez, mivel az ügyvéd csak arra vállalkozik, hogy képvisel és eljár az érdekedben, de a hiteledet biztos, hogy nem fogja tudni csökkenteni vagy megszüntetni...
(Csak azért javaslom, mert az ügyvédnek is van saját privát hitele, így keres rajtad egy kis pénzt és legalább ő tudja majd fizetni a saját hiteltörlesztését, ha már Te nem nagyon tudod a tiédet...)
Sziasztok!
Tegyük fel, hogy nekem van egy érvem/gondolatmenetem, ami kétséget kizáróan bizonyítja, hogy nem igaz a bankoknak az az állítása, miszerint nekik veszteséget okozott volna az árfolyamváltozás, ha azt nem terhelik az ügyfelekre. Tehát egy nagyon egyszerű levezetéssel kimutatható, hogy az összes részletmegemelés, amit erre hivatkozva hajtottak be a hitelesektől, teljesen indokolatlan és alaptalan volt.
Kérdésem: tegyük fel, hogy a gondolatmenetem helytálló, és azt a bíróság is elfogadja. Ebben az esetben megtörténhet-e az, hogy a bíróság az összes bankot kötelezi az eddig jogtalanul beszedett plusz pénzek visszafizetésére az összes devizahitelesnek? Ha megtörténhet, akkor tudok én a visszafizetett összegből valahogy részesedni?
Úgy tudom, Amerikában van egy olyan gyakorlat, hogy ha valaki megnyer egy pert egy cég ellen, és az ügye sok más embert is érint, és a bíróság úgy dönt, hogy a többi embert is kártalanítani kell, akkor a pert kezdeményező személy jutalékot kap a teljes kártérítés összegéből. Van valami hasonló lehetőség nálunk is?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02