Banki hitelek


Andi68 # 2010.09.26. 10:48

Kedves Szakértők!

A tanácsotokra lenne szükségem a következő történetben:
2 évvel ezelőtt nekem volt munkahelyem a páromnak nem és elhatároztuk, hogy alapítunk egy céget, aminek a kezdőtőkéjéhez szabad felhasználású személyi kölcsönt vettem fel adóstárs, kezes és fedezet nélkül az 1.számú banktól. A páromnak papíron semmi köze a céghez a tulajdonos én vagyok 60%-ban és az apukám 40%-ban. A cég lízingel egy autót is a 2.számú banktól, ahol szintén én lettem a kezes. Sajnos a dolgok nem úgy alakultak, ahogy elképzeltem, közben a munkahelyem is megszűnt és a sok egyéb hitel mellett ezt a személyi kölcsönt már nem tudtam fizetni. A szerződést felmondták (közel 2 milliót kéne fizetnem) és lassan behajtóhoz kerül az ügy. Azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan fogják behajtani tőlem, ugyanis a helyzetem a következő:

  • Tehát van a cég egy lízingelt autóval, aminek a lízingdíja (egyenlőre) fizetve van rendesen, de van APEH tartozása a cégnek, amit inkasszó alá is raktak.
  • Van a nevemen régebbről a 3.számú banktól egy hiteles autó, amit rendesen fizetek.
  • Egy évig nem volt munkahelyem, ez hozzájárult a jelenlegi helyzet kialakulásához, de most ismét dolgozom, ahol minimálbérre vagyok bejelentve.
  • No és itt az ingatlanhelyzetem. A lakás ahol lakom (értéke kb. 12 millió) és egyben a cég székhelye is 10%-ban az enyém, 10%-ban a páromé és 80%-ban a párom nagynénjének a tulajdona, aki szociális gyámság alatt áll és a gyámja a párom édesanyja. A lakásban minden bútor és műszaki cikk a páromé illetve a számítástechnikai eszközök a cég nevén vannak.

Várom válaszaitokat, hogy szerintetek mire teheti rá a behajtó/végrehajtó a kezét. Természetesen elsősorban az érdekel, hogy a lakás és az autó mennyire van veszélyben. Előre is köszönöm a segítséget.

végrehajtó1 # 2010.09.26. 13:42

milyen vállalkozási forma?

Andi68 # 2010.09.26. 15:16

Kft a cég formája

Kovács_Béla_Sándor # 2010.09.26. 16:56

Az mindegy, nem is értem, miért kérdezte végrehajtó.
A személyi kölcsönnek te vagy az adósa, természetesen rajtad hajtják be. Az autólízingben kezes vagy, ha a cég nem fizet, azt is rajtad hajtják be.
A végrehajtó mindenre végrehajtást vezet, amire lehet: lefoglalja az autódat (a kölcsönt adó cég fel fogja mondani, és bekacsolódik a végrehajtásba); lefoglalja az ingatlan tulajdoni hányadát; letiltja a fizetésedet, inkasszálja a bankszámládat.

Andi68 # 2010.09.26. 18:13
  • A bankszámlámon nincs semmi úgyhogy azt inkasszálhatják.
  • A fizetésem minimálbér, amit kp-ban kapok, de annak elvehetik a 33 vagy 50%-át.
  • A hiteles autómat fel fogja mondani az a bank, akinek rendesen fizetek azért, hogy a másik bank elvihesse??? Ezt nem teljesen értem. Tudok tenni valamit ellene?
  • Annak ellenére, hogy a lakás tulajdonrésze úgy oszlik meg, ahogy leírtam és az én részem értéke nem éri el az adósság mértékét könnyedén végrehajtható? Ezt azért kérdezem, mert itt olvastam, hogy résztulajdonon nem olyan egyszerű a végrehajtás.
  • A céges dolgokat is bevonhatják az én személyi kölcsönöm végrehajtásába?