csak a fizetés marad.Akármelyiket nem fizeti végrehajtják elöbb utobb.Valamint a felesége is be kell vonni hogy fizessen ő is.
Banki hitelek
Köszönöm a választ. Az APEH részleteket természetesen fizetni akarom. A nemfizetés egyedül a banki hitellel kapcsolatosan merült fel bennem.
A végrehajtás mire terjed ki, és milyen mértékben?
- Jelenleg van egy kb. 104 ezer forintos nettó bérem egy cégnél bejelentve (nem a saját Bt-mnél)
- Van egy Bt-m, amelyben kb. 180+áfát számlázok, de ez le van terhelve kb. 60 ezer havi apeh részletfizetéssel egy évig.
- Más tulajdonom egy régi, használhatatlan autón kívül (de jó lenne ha elvinnék, de gondolom nem fogják), valamint néhány háztartási gépen és bútoron kívül (hűtő, mosó, mosogató, ágy) nincs.
A feleségemet nem tudom bevonni a fizetésbe. Életében kb. két év munkaviszonya volt, az utóbbi 10 évben nem dolgozott, jövedelme nincs, és esze ágában sincs átvállalni a saját háza törlesztőrészletét, amelynek pedig lassan ő lesz 100%-ban a tulajdonosa. Viszont foggal-körömmel ragaszkodik hozzá, pedig általában nem is lakik ott.
Erre van valamilyen megoldás?
Egyrészt, ez nem ph! fórum, hogy up-oljunk idióta módjára, másrészt első alkalommal talán a bankot kellene megkérdezni, hogy adnak egyáltalán halasztást.
Valóban nem az, és elnézést kérek az up-olásért, viszont úgy gondolom, hogy a sértegetés is mellőzhető lenne.
A bankkal már beszéltem, nem adnak halasztást, és a megoldás hitellel (CIB) is max feleznék a hitelt egy ideig, nagyon indokolt esetben 75% átmeneti kedvezményt adnának. Ez utóbbi meg is felelne, de szerintük kicsi az esélye (haláleset, stb).
A kilakoltatási moratórium miatt állítólag nem igazán gondolkodnak az ingatlan értékesítésében, így valószínűleg maradna a végrehajtás. Ennek a gyakorlati menetével nem vagyok tisztában, és hiába kérdeztem őket is. Pl. hogy mire terjed ki, stb., amiket a korábbi hozzászólásaimban kérdeztem.
2 felmondott cetelemes személyi hitelem van, 1849000 Ft. Júniusban részfizetési megállapodást kötöttünk, 4 egyenlő részletre. Ezt nem tudtam/tudom teljesiteni, de azóta minden hónapban a két hitelre 100- 100 000 Ft-ot utalok. Azóta kifizettem 1 100 000 Ft-ot, 750 000 van vissza. A bank le akarja zárni még igy is, mivel a leirt feltételeket nem teljesitettem. Ez igaz sajnos de fizettem, egy hónapban sem maradt el a 200 000 Ft utalása. Úgy néz ki hogy ezt a havi 200 000 Ft-ot sem tudom fizetni, de a hvi 50- 50 000 bitosan menne. Kérdeésem, lehet-e egy ilyen állapotú hitelnél, a részletfizetésre egy felülbirálatot, és egy másik részfizetést kérni amiben havi 50- 50000 Ft van. Vagyis érdemes-e, van-e rá esély hogy nem utasitják el. A bankos hölgy nem éppen segitőkész, nem kecsegtetett jóval, ha lezárja, jön a végrehajtás, a fizetésból letiltás, a bank csak évek mulva juta apénzéhez amit igy jóval előbb megkapna. A hölgy azt mondta nekik tök mindegy ha lezárja és végrehajtják, sokkal többet kapnak vissza.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02