2003-ban átverés áldozata lettem.Úgy mint a hitelfelvevők mint a bank által.Úgy adtak hitelt egy személynek,hogy a jövedelme 47.000Ft volt, a törlesztő részlet viszont 45.800Ft.Lehet -e olyat tenni, hogy ekkora fizetésre 1.700.000Ft hitelt adtak ingatlan fedezettel? Sajnos előttem gondosan eltitkolták hogy a hitelt felvevő csak ilyen alacsony keresettel rendelkezik.A hitelt felvevő anyjával dolgoztam együtt, és könyörgésekkel, mindenféle hazugságokkal rábeszélt hogy vállaljak kezességet a hitel felvételhez.Ha velem közölte volna valaki,hogy mennyi a hitel felvevő keresete, soha nem vállaltam volna kezességet,ami utólag kiderült,hogy nem is kezesnek írtak be hanem adóstársnak.A banki alkalmazottal már előzőleg megbeszélték a hitelfelvételt,de velem egyáltalán szóba sem állt a banki alkalmazott.Sajnos a hitelt csak részben fizették vissza,jelenleg peres úton kívánják az összeget behajtani,amelynek a visszafizetési ideje lejárt 2008-ban.Várható -e hogy az ingatlant fogják elárverezni?
Banki hitelek
Nyúlanyó: rácsesztél.
Senkinek nincs tiltva, hogy a szerződést amit aláír elolvassa. Adóstárskét a te jövedelmed és ingatlanod is veszélyben van ugyan úgy mint a tényleges adósé.
Én valami értelmesebb választ vártam volna,de hát nekem csak ez jutott.
Erre értelmes választ nem lehet adni, legfeljebb együttérzőt. Azt is csak úgy, ha elfelejtjük, hogy igazából csak magadnak köszönheted a bajt.
„a jövedelme 47.000Ft volt, a törlesztő részlet viszont 45.800Ft”
Emiatt kellett az adóstárs bevonásada, de így te is láttad a sumákségot és ennek ellenére belementél.
Amennyiben nem volt további adóstárs úgy valószínűleg első körben a kettőtök fizetésének 33%-a kerül majd letiltásra.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02