Tisztelt Itt lévők!
Segítséget szeretnék kérni.
A problémám az , hogy felvettünk egy chf hitelt ami most 700chf/ hónál járt - 43.000 ft-tal kezdtük ! - és decmeber 20.-án felmondta a bank.
Nem tudom mit tegyünk.Megoldás lenne ha a 8 éves gyerekünkre haszonélvezeti jogot jegyeztetünk be olyan visszteherrel(?) , hogy mi is itt lakjunk továbbra is ?
Segítsenek kérem , mert nem bízunk a kormány majd áprilisig eldöntjükében.
Válaszaikat előre is köszönöm.
Banki hitelek
Az még akkor is fedezetelvonó jellegű lenne, ha nem lenne az ingatlanon terhelési tilalom. De biztosan van.
Tisztelt K-B. Sándor !
Ez pontosan mit jelent? Ki kell költöznünk?
Egy év múlva egy összegben ki tudnánk fizetni a hitelt , igazából addig szeretnénk "elhúzni " a dolgot!
Egyelőre kilakoltatási moratórium van. Aztán meg állítólag készül valamiféle bérlakássá alakítási konstrukció.
Szerintem arra az ajánlatra a bank vevő lesz, csak tessék vele beszélni.
Nem kell kiköltözni még akkor sem, ha elárverezi a bank. Lakottan fogja árverezni. Kiköltözni akkor kell ha azt a bíróság jogerős határozatával elrendeli. Ahhoz viszont per kell indítania a banknak.Ezt a mechanizmust nem lehet fórumon elmagyarázni. Szakemberhez kell fordulni.
Nagyobb védelmet ad ha bejegyeztetjük a haszonélvezeti jogot a gyerekre? van értelme? megoldható?
Nincs értelme .Ugyanis ha árverezik akkor ez haszonélvezet törlődik.
Az árverést meg nem akadályozza...
Ráadásul be sem jegyeznék, mert ahhoz is kellene a bank engedélye, ami ugye nem lesz meg.
Szép estét!
A kérdésem az lenne, hogy ha egy házaspár felvette a szocpolt és a szerződésben vállalt 2 gyermeket, ebből egy gyermek született. Ebben az esetben mi a teendő?
Információm szerint a pár bement a bankba, mivel jövőre lejár a szerződésekben vállaltak és nincs esély arra, hogy a második gyermek megszülessen.
A bankban az ügyintéző hölgy nem tudott érdemleges választ adni, csak azt olvasta fel folyamatosan amit szerződésben rögzítettek.
A szerződést nem láttam, tartalmát nem ismerem.
A házaspár csupán nem szeretne büntetést fizetni, ha vissza kell fizetni a második gyermekre is felvett szocpolt, visszafizetik, csak nem tudják mi ennek a menete.
Második kérdésem is lenne.
Vásároltak telket, még nem teljesen fizették ki. Viszont ez idő alatt a vásárolt telek értéktelenné vált, mivel a sok esőzés miatt talajvíz lepte el.
Kulcs -on vásárolt telekről van szó, ott ahol rengetek ház is lakhatatlanná vált. Annyit sikerült kideríteniük, hogy 50 évvel ezelőtt azon a területen tó volt. Miután a tó kiszáradt a földet felparcellázták és eladták.
Ebben az esetben van e hibás, hogy egy ilyen földterületet parcelláztak és építési engedélyeket is kiadtak. Illetve az adás-vételi szerződés ilyen esetben érvényes? A fennmaradó részt kötelesek kifizetni az eladónak? Az eddig kifizetett összeget az eladó nem tudja visszafizetni, ez biztos.
A válaszokat előre is köszönöm.
Karkusz ERika
erika.karkusz@gmail.com
Jó napot mindenkinek!
Nekem is lenne egy kérdésem!
Ha valaki nem vallotta be az előző hiteleit hitelfelvételeknél akkor az is csalásnak minősül-e!? Mit lehet érte kapni?
Köszönettel!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02