Márti 135!
Nagyon köszönöm választ
Márti 135!
Nagyon köszönöm választ
Tisztelt Fórumozók!
A helyzet a következő van összesen 2 hitelem 1 jelzálog alapú lakáshitel és 1 autó hitel. A lakás hitelemet mindig napra pontosan fizetem azonban az autó hitelemmel szoktam késni. A kérdésem a következő lenne abban az esetben ha hosszabb késés miatt az autó hitelt felmondja a CIB akkor a másik banknál felvett lakáshitel is azonnali felmondásra fog kerülni vagy azt továbbra is megmarad ha pontosan fizetem? Mert ha BAR-os leszek gondolom akkor az összes addig meglévő fizetett hitelemet is felmondják. (egyáltalán nem vagyok ezekben tájékozott Elnézéseteket kérem) Válaszotokat előre is nagyon szépen köszönöm!!
Azért mert egy hitelet nem fizetsz nem következik hogy a többit ez miatt felmondják.
De ha vh kérnek rea és bejegyzik a vh jogot akkor már fel fogják mondani a lakás hitelt is.
BAR lista már nincs.Neve :KHR
Köszönöm a gyors választ!
Az autó nem az én nevemen van hanem édesapámén, de a lakáshitelemben ő is adóstárs azért kérdeztem a KHR listát. Mert ha nem fizetem akkor ő lesz KHR-es, de neki semmi ingatlan nincs a nevén.
Lakáshitel bankcsőd esetén.
A bank, (Jógazda) ahol a lakáshitelem volt felszámolás alá került. A felszámolótól, (OBA) azt az információt kaptam, hogy a hitelt más bankhoz kell vinni a felszámolás miatt, ezért kértem, adják ki az elszámolást és az igazolást a fenálló tertozásról.
Az igazolást megkaptam, mely szreint, a 3 évig fizetett 15 évre felvett hitelem, melyet napra pontosan fizettem nemhogy csökkent volna, hanem 300.000 Ft-tal nőlt, így 10300000 Ft-ot kell visszafizetnem. A bank ugyanis arra a 12 éver is számolta a kamattartozások arányos részét, melyet nem tud teljesíteni, és hozzáadta a maradék tőkéhez. Így nekem egy másik banknál, elölről kellen kezdeni a törlesztést+ 300.00 Ft-tal.
Kérdésem: én minden szerződésben foglalt feltételnek eleget tettem, a bank felszámolás alá került, nem tudja a kölcsönt, a szerződésben foglalt 15 évig magánál tartani. Milyen alapon számolja ki végelszámolásnál úgy a kamattartozást, mintha az én hibámból kellene a szerződést felbontani?
Szia Márti135!
Köszönöm az együttérzésed.
Tudod a lakáshitelt fizeti is a barátnőm, csak ugye a szabad felhasználású, jelzálogosat nem hajlandó (ennek a jelzáloga a volt pár szülői háza), az "úriember" úgy ahogy volt lelépett és azóta csak ezek az undorító akciói vannak(részegen éjszaka ablakkopogtatás, a múltkor berúgva jött a kislányért, majd barátnőm nem akarta átengedni a kislányt, erre fenyegetőzött, nem normális, komolyan, undorító!). ...de úgy tűnik ezt is sikerül kivédeni...ha minden jól megy inkognitóban maradva egy albérletbe mennek/megyünk, vidékről a városba! Féltem őket, nem csak a testi épségüket....egy nyugodtabb élet jár nekik, nem az alkoholtól mámoros "apa" veszekedése, kiabálása, többnapos kimaradásai, hanem egy jobb ÉLET!
Nem tudom jól gondoljuk-e, de ebből semmilyen kára nem származhat barátnőmnek ugye?! Mert kapott már a banktól felszólítást, az Ő nevére érkezik, de a jelzálogos ház címe szerepel rajta?!
Azért aggasztó a helyzet és még a gyermekelhelyezési tárgyalás hátra van...nem tudom mi vár ránk, de bízom abban, hogy minden a legnagyobb rendeben lesz...kitartok, mert szeretem őket, nagyon!
Minden fórumozónak problémamentes napokat kívánok!
Üdvözlettel:
Csaba
Tisztelt Fórumozók
Arra volnék kiváncsi, hogy ha kiürítem a jelzálog alá bejegyzett lakásomat, kulcsra zárom, s eltűnök, mint szamár a ködben, s ismeretlen helyre távozom, többet nem fizetve a hitelemet, a bank zaklathatja-e a szüleimet, hozzátartozóimat?
Lefoglalható vagyontárgyam, bejelentett jövedelmem nincs, a lakásomon kívül más fedezet, kezes NINCS a hitelemre.
Van-e valami elévülési ideje a hitel behajthatóságának, vagy eme döntés után örökre kerülnöm kell Magyarországot, nyilvánosságot?
Előre is köszönöm válaszaitokat!
Tisztelettel,
Adós
Pista, minél előbb hagyd el az országot!
Bukhatod az ingatlant, a várható örökséget, és soha többet nem dolgozhatsz hivatalosan, így nem lesz nyugdíjad, stb...
Akkor se zaklatják a szüleidet, hozzátartozóidat, ha nem mész sehova. Sőt, ha eltűnsz, akkor több esély van rá, hogy tőlük próbálják megtudni, hol héderezel.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |