Szia Nandiboy.
Szomorú, amiket írsz, de valószínűleg igazad van. Nekem szerencsére nincs devizahitelem, bár volt egy kisebb összeg, ami még éppen belefutott ebbe a frankőrületbe, de nem hiszem, hogy pár tízezer forintnál többet vissza lehetne belőle perelni az árfolyamváltozás miatt, úgy hogy ez a része engem nem is motivál.
Nem tudom, ilyenkor valóban így működik-e az elévülési idő, ahogy írod. Az nem csak a büntetőjogi felelősségre vonatkozik? Úgy értem, ha bármikor kiderül, hogy a bank a hitelesektől valóban jogtalanul hajtott be extra pénzeket, akkor nincs joguk a hiteleseknek ezt bármikor visszakövetelni, akár 20 év múlva is? Ahogyan a bank is követelheti életem végéig, hogy én visszafizessem neki a hitelt.
Egyébként az érvelésem nem megszerzett információkra alapszik, tehát nem is lehet benne semmilyen rágalmazás. Csupa olyan információra alapul, ami mindenkinek a birtokában van. Egyszerűen csak egy logikai hibát, egy csúsztatást mutat ki. A lényege egyébként pontosan az, amit a legvégén Te is megfogalmaztál. Nem véletlenül érzed úgy, hogy a hiteled csak színleli, hogy deviza alapú. Tényleg nem az.