Tisztelt Fórumozók!
Köszönöm a gyors segítséget, ötleteket! Egyenlőre még nagy dilemmában vagyok, hogy oldjam ezt meg úgy, hogy jó legyen.
A válaszokból kivettem a jogi út az macerás lenne....viszont ha az én részemet kifizetném és a törlesztőt lecsökkenteném arra az összegre amit a volt férjem utal akkor már spóroltam egy csomó pénzt mert nem fizetek kamatot! Mivel bírósági végzés van arról, hogy közösen kell visszafizetni a hitelt.
Viszont a következő kérdés itt jön.:
1. Ha kifizetem a hitelt egészben és ő ugyanúgy utalja nekem a pénzt amiben ugyebár benn a kamat az minek minősül? Mert nem szeretnék bűnöző lenni! 2.Vagy ha a felét fizetem ki és módosul a hitel összege és időtartama ezt kötelességem vele közölni? Mert nem szeretném ha 1,5 év múlva ezért kerülnék szorult helyzetbe!
Mivel a békesség érdekében csak email-ben beszélünk havonta egyszer és külön városba kerültünk! Nem gondolja, hogy ki tudnék fizetni ekkora összeget egyben. Semmilyen papírt nem kér hisz ott volt mikor a pénzt felvettük és a dátumra is rábólintott mert közösen döntöttünk. Hitelt már csak lakásra akarok felvenni de az még két év jelen esetben így végül is ez nem hátráltat de ha már a ....úr sms viszonyban van velem akkor ne az én kamatomból tegye!!!
Rövid időn belül jelentkezem és még egyszer köszönöm!!!
Üdvözlettel: Nyuszika32