Milyen ügyvéd? Az kell?!
Banki hitelek
Itt is felteszem a kérdést aki tud kérem válaszoljon.
Érvényes-e az a deviza alapú, forintban fix törlesztésű banki szerződés amelyre a szerződés kötéskor nem tüntették fel az aznapi deviza vételi árfolyamot?
Csak a teljes deviza összeg van feltüntetve és a Forint összeg. Hozzá kell tegyem, hogy a kötéskor levontak hitelkeret beállítási díjat, így a felvett 700.000 Forint leredukálódott 686.350 Forintra. Ez is a szerződésben benne van.
Idézet a szerződésből:
"A mai napon érvényes az OTP Bank által jegyzett árfolyamot alapul véve:" ÉS ITT NINCS SEMMILYEN NAPI ÁRFOLYAM!
Most duplájára akarják emelni a törlesztőmet szeptembertől és a tartozásom szerintük ( 71 hónapja fizetem) 661.000 Ft. Az nincs a levélben, hogy ez a tőke vagy már minden benne van-e. Annyit írnak, hogy legyen a számlámon.
Én csak annyiban, hogy a bank honlapján az "árfolyamok"-nál a kérdéses év/hó/nap beírásával az adat visszakereshető. (Havonként kell visszaugrálni az árfolyamkeresőben.)
Azt hogy a szerződéskötésbe a napi árfolyamot miért nem írták bele, talány...
A szerződésednél a "fix" havi összeg fizetésénél van a kutya elásva, valamint hát az árfolyamon kívül a kamat is többször változott...
A "valamint" szó helyett a "mert" szó a megfelelő.
http://www.otpbank.hu/…/Arfolyamok/
2007.08.01-én 1 CHF 154 Ft volt.
Monalisa1 köszönöm!
A " talányon" van a hangsúly. Erre keresném a választ vajon miért nincs benne.
A levélben amelyet nemrég kaptam ott már szerepel a forintosítás amely: 153,53 Ft/CHF 2007.09.12-én. (szerződéskötés napja)
Ezért meg is kérdeztem a banktól, hogy kamat jóváírás lesz-e? Mert a Merkantilnál volt.
Kijelentették sem jóváírás sem emelés nem lesz, fix törlesztőrészletet fizetek.
Az elmúlt három évben többszöri érdeklődésemre is ugyanezt mondták csak azzal kiegészítve, hogy emelni nem fognak hanem a futamidőt tolják majd ki.
Rosszul írtam: árfolyam vagy kamat változás miatti jóváírás vagy emelés
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02