Üdvözlet!
Nekem egy örökölt hitellel lenne kérdésem. Édesanyám valamikor felvett lakásfelújítási kölcsönt. 2010 januárjában hunyt el, majd 2010 júniusában volt a hagyatéki tárgyalás, amelyen nem jelentkezett senki a kölcsön behajtására.
Egy behajtó cég állítása szerint 2010 júliusában vette át a hiteltartozás behajtását. Most, a mai nap ott tartunk, hogy körülbelül az 53. sms érkezik az ÉN nevemre, hogy "Saját érdekésben azonnal hívjon fel" szöveggel és kéthetenként levéllel bombáznak, amelynek tartalma minden egyes esetben ugyanaz: "végrehajtás előtti utolsó felszólítás", az elszámolás összege a levélben nem egyezik a feltűntetett részletezéssel (összeadom és nem egyezik a végeredmény).
Többször felhívnak telefonon, hogy sikerült-e befizetnem a tartozást, én válaszul mindig egy részletes elszámolást kérek, melyet a mai napig nem küldtek ki.
Kérdésem az lenne, hogy joguk van-e a behajtásra és hogy nem zaklatás-e az ilyen gyakoriságú felhívás sms küldés és levél mennyiség?
Volt-e már valaki hasonló esetben és mi lett az esetleges vége? vagy bármilyen hozzászólást szívesen fogadok az üggyel kapcsolatban. Minden segítség jól jön.
Válaszukat és hozzászólásaikat előre is köszönöm.