Miért szűnne meg ettől a meghatalmazás? Nem kell csinálni semmit, de ezt az ügyvéd nem mondta? A halott nevét kihúzni sem kell, mert az ő meghatalmazása a halálával megszűnt.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Miért szűnne meg ettől a meghatalmazás? Nem kell csinálni semmit, de ezt az ügyvéd nem mondta? A halott nevét kihúzni sem kell, mert az ő meghatalmazása a halálával megszűnt.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
...én nem tudom, csak az ügyvéd azt mondta, ha a 4 meghatalmazóból az egyik halálával kiesik, megszűnik az egész meghatalmazás. A másik 3-nak újra egy új meghatalmazást kell adni neki!
MINEK??? Én is ezt kérdem.
A továbbélő meghatalmazók ugyanúgy visszavonásig értették a meghatalmazásuk adását anno.
Nincs ebben az ügyvéd részéről valami stikli?
Miért mond ilyet, hogy a halálesettel megszűnik a meghatalmazás? Nem téveszti össze azzal, amikor egy meghatalmazásban csak két fő van jelen? Akkor természetes hogy a halál után megszűnik!
Ha egy ügyvéd ilyet mond, akkor annak a cseréjét célszerű megfontolni.
(Mint a mellékelt ábra mutatja, a kolléga olyan kérdésben téved, amit egy - igaz, nem átlagos felkészültségű - joghallgató is kapásból tud.)
Tisztelt Sherlock!
A NAV.-ot azért pereltem be, mert észre kellett volna vennie, hogy az én képviseletemet ellátó könyvelő ellenérdekelt volt abban, hogy kiderüljön az igazság. Az adóellenőrtől külön kértem, hogy számomra (is) küldje meg a keletkező dokumentumokat, amire határozott ígéretet tett! Azzal, hogy ezt nem tette meg kárt okozott!
Ket.40. §.(7) Ha az ügyfélnek képviselője van, az iratokat a hatóság a képviselő részére küldi meg
Az eljárási képességgel rendelkező ügyfél kérheti, hogy a hatóság akkor is a számára kézbesítse az iratokat, ha az ügyben képviselője van.
Ket.28.§/A(7)
súlyos kárral fenyegető helyzet esetén, valamint jogszabály rendelkezése alapján bármilyen módon tarthat kapcsolatot. (7 millió súlyos kárnak tekinthető a nullából!
Az Sztv.170. § (1) számviteli szabályok megsértéséért való felelősségre a Polgári Törvénykönyv általános felelősségi szabályait kell alkalmazni.
Ptk.350. § (3) A törvényes képviselő károkozásáért a képviselt személy nem felelős.
Ket.40. § (1) Ha törvény nem írja elő az ügyfél személyes eljárását, helyette törvényes képviselője vagy az általa vagy törvényes képviselője által meghatalmazott személy, továbbá az ügyfél és képviselője együtt is eljárhat. Az ellenérdekű ügyfelek képviseletét nem láthatja el ugyanaz a személy.
(2)Ha az ügyfél nem személyesen jár el, a hatóság az eljáró személy képviseleti jogosultságát megvizsgálja.
Mint említettem, sem nekem, sem a feleségemnek a NAV semmilyen dokumentumot nem küldött meg az eljárásról. Sem jegyzőkönyvet, sem határozatot, semmit nem kaptunk, csak végrehajtó jött! Jogorvoslati lehetőségeket adtunk be, de természetesen a bíróság elkésettség miatt elutasított. Egyszerűen nem hitték el, hogy a NAV-tól nem kaptunk dokumentumokat, ezt nem is vizsgálta, hisz a NAV is azt nyilatkozta hamisan, hogy nekünk megküldte a dokumentumokat, de jogorvoslati lehetőséggel nem éltünk, ezért emelkedett jogerőre.
Ezért pereltem, be a NAV.ot.
Értem a logikát, de még mindig nem tudom, hogy a törvények szempontjából jogos e a bank intézkedése?
Florek
Ügyvéd lecserélve, köszönöm a választ!
Kedves Béla!
Etikai kódexünk értelmében nem javasolhatsz "ügyvédcserét". Eltérő jogi álláspontodat fejtheted csak ki.
OFF
Ugyan már. Az általános jellegű véleménynyilvánítást az etikai szabályzat sem tiltja.
ON
OFF
Béla, találjunk ki valami jelszót, és ha azt olvasom, akkor majd én javaslom az ügyvédcserét :)
Mit szólsz ehhez: a kankalin sötétben virágzik
ON
:) "A leglassúbb halász fogja meg a leggyorsabb halat".
OK, legyen ez
Vagy "Csak a háromlábúak fognak túlélni."
:)
Tudom, blődségek. A Runescapben a mesterkép (Uri - Jurij - Molotov) ezekkel és más hasonlókkal veszi fel a kapcsolatot.
"Nem veszel egy virslisütő serpenyőt?"
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |