A számla kelte a számla kiállításának a dátuma, nem az a dátum ameddig az ügyfélnek meg kell kapnia a számlát.
Számla kiállítása utólagosan, cégnévre
Kedves Ügyvédek, Jogászok, kedves Ügyintézők!
2018. december 3-án érkezett hozzánk egy átutalásos számla scannelt változata e-mailben az alábbi dátumokkal:
Számla teljesítés határideje: 2018.11.14.
Számla kelte: 2018.11.14.
Számla fizetési határideje: 2018.12.07.
Kérnék szépen egy hivatalosabb, jogszabályokkal alátámasztott állásfoglalást, hogy a fent kiállított számla nem helyes, mivel ha jól tudom, hogy a számla kelte időpontjában a számlát az Ügyfélnek jogában áll/ meg kell kapnia.
A számla postai úton nem érkezett még meg, a szolgáltató a 12.03-i levelében azt írta, hogy az "Eredetit postázom"!.
Mivel az e-mail, mely tartalmazza a számlát, rátér arra, hogy a számla az alapján került kiállításra, amely a december 1-2-i hétvégén átbeszélt tételeket tartalmazza.
Köszönettel:
V.Nikolett
Adóazonosító jel / adószám?
Mi kell ahhoz hogy, a alkalmankénti Webdesign, Design munkavégzést el tudjak számolni?
Ugyan is a megrendelő kéri tőlem adószámot, cég nevet, és céges számlaszámot. Én egy (festő, grafikus művész) magánszemély vagyok aki, havonta egyszer végez grafikai terv Design* tevékenységet.
- nál: T101 NYOMTATVÁNYON*?
Köszönöm előre is a segítséget!
Sziasztok,
Nyáron lefoglaltuk a szilveszteri nyaralásunkat. Az előleget saját számláról utaltuk. Azóta lett egy vállalkozásunk, így szeretnék a nyaralásról áfás számlát igényelni, mert elszámolható.
A hotel viszont azt a választ adta, hogy magánszemély által utalt előlegről (ami egyébként a teljes összeg) csak a magánszemély részére lehet számlát kiállítani... Ez valóban így lenne?
Minden online felületen vásárolt dolognál a rendszer, web shop külön bekéri, vannak e esetleg egyéb számlázási adatok vagy sem...
Mit tehetek?
Az üdülés nem lemondható, így olcsóbb volt.
Köszi
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02