Számla kiállítása utólagosan, cégnévre

Ibax # 2018.11.20. 17:10

Sziasztok,

Nyáron lefoglaltuk a szilveszteri nyaralásunkat. Az előleget saját számláról utaltuk. Azóta lett egy vállalkozásunk, így szeretnék a nyaralásról áfás számlát igényelni, mert elszámolható.

A hotel viszont azt a választ adta, hogy magánszemély által utalt előlegről (ami egyébként a teljes összeg) csak a magánszemély részére lehet számlát kiállítani... Ez valóban így lenne?

Minden online felületen vásárolt dolognál a rendszer, web shop külön bekéri, vannak e esetleg egyéb számlázási adatok vagy sem...

Mit tehetek?
Az üdülés nem lemondható, így olcsóbb volt.

Köszi

Zoltán43 # 2018.11.27. 09:46

Adóazonosító jel / adószám?

Mi kell ahhoz hogy, a alkalmankénti Webdesign, Design munkavégzést el tudjak számolni?
Ugyan is a megrendelő kéri tőlem adószámot, cég nevet, és céges számlaszámot. Én egy (festő, grafikus művész) magánszemély vagyok aki, havonta egyszer végez grafikai terv Design* tevékenységet.

Mit tudok tenni? Olvastam hogy, magán személy adóazonosító jellel is tud számlát adni, nyugtát. Vagy a 7-es számmal kezdődő adószámot kell igényelnem a Na
  • nál: T101 NYOMTATVÁNYON*?

Köszönöm előre is a segítséget!

nikikiwy # 2018.12.03. 13:11

Kedves Ügyvédek, Jogászok, kedves Ügyintézők!

2018. december 3-án érkezett hozzánk egy átutalásos számla scannelt változata e-mailben az alábbi dátumokkal:

Számla teljesítés határideje: 2018.11.14.
Számla kelte: 2018.11.14.
Számla fizetési határideje: 2018.12.07.

Kérnék szépen egy hivatalosabb, jogszabályokkal alátámasztott állásfoglalást, hogy a fent kiállított számla nem helyes, mivel ha jól tudom, hogy a számla kelte időpontjában a számlát az Ügyfélnek jogában áll/ meg kell kapnia.
A számla postai úton nem érkezett még meg, a szolgáltató a 12.03-i levelében azt írta, hogy az "Eredetit postázom"!.

Mivel az e-mail, mely tartalmazza a számlát, rátér arra, hogy a számla az alapján került kiállításra, amely a december 1-2-i hétvégén átbeszélt tételeket tartalmazza.

Köszönettel:

V.Nikolett

Rexor # 2018.12.04. 09:04

A számla kelte a számla kiállításának a dátuma, nem az a dátum ameddig az ügyfélnek meg kell kapnia a számlát.