Kalaptörvény Szanyi kapitánytól


Báró Bodóczki Imre # 2013.07.12. 21:36

Ezek a törvényjavaslatok csak az ellenzéket minősítik. Az ellenzék kormányzólépességéről fölösleges beszélni mert egyrészt lehetetlennek tartom hogy a jelen körülmények közt nyerjenek másrészt 2010 előtt sem volt jobb helyzetben az ország vagyis igazából mindegy a jelenlegi pártok közül ki van hatalmon. A politika régen művészet volt ma már üzlet vagyis ma már egyáltalán nem az ország sorsa nekik a fontos.

Károsult_Laci # 2011.12.26. 14:46

A világ nagyon is pontosan látja, mi megy nálunk, és már az első napokban is leírtak minket, amikor megindult a koncepciós perek sorozata.

Választásról: az a nagy baj, hogy a Fidesznek nagyon buzgómocsing, észnélkül ugráló tábora van, ők azok akik egy szálig rohantak szavazni. A többség viszont, a politikától megcsömörlötten már hallani sem akar hasonlóról, el se ment. Így kialakult egy olyan torz kép az emberekben, hogy bezzeg mi akartuk őket. Akarta a frász ! Rá kell nézni egy Matolcsyra, ki veszi őt komolyan? Ha meg is szólal, akkor már ki is nevetik, de értelmes mondatot még én se hallottam tőle. Ezek akarnak kormányozni? Efi az elvakult embereket nem lehet meggyőzni, de nem is kell. Akinek 20 feletti az IQja, az pontosan átlátja a helyzetet.

efi99 # 2011.12.26. 11:33

*A fidesz már ellenzéknek sem volt volt méltó, nem csoda, hogy kormányozni SEM tudnak

efi99 # 2011.12.26. 11:32

Egyjogász
A fideszesek...az elmúlt ciklusban nem jártak be."
Efi99 2011.12.25. 13:14
Szóval akkor visszamutogatni csak akkor lehet, ha ezzel is a Fideszt lehet szidni?"
Szeretsz csúsztatni, ugye? Ez két tök egyforma dolog, igaz, hogy ki mikor nem jár be, meg hogy a fidesz lassan 2 év után is mindent az elődre ken?
Egyébként meg ezek szerint szerinted rendben volt, hogy nem dolgoztak a pénzükért (segítek: OV-nak nem derogált kétszeres bukott vezírkint bejárni). A fidesz már ellenzéknek sem volt volt méltó, nem csoda, hogy kormányozni tudnak. Csak a másikra tudnak mutogatni, kormánypártként viszont kormányozni kellene. Nem értenek semmihez, egyáltalán nem készültek fel, pedig lett volna idejük. Hallgatnak arról, hogy mit akarnak csinálni, amit kitalálnak az 2 nap múlva törvény, biztos jól meg lehetett vitatni.
Miért van az, hogy külföldön is mindenki pont őket utálja, nem az MSZP-t? Ott is mindenki hülye, gondolom, az egész világon csak OV, a Matolcsyné férje, Egyjogász, meg kbs tudja a tutit.

efi99 # 2011.12.26. 11:17

kbs
Ne erőlködj.
Vállalhatatlan, amit védesz. Az emberek nem győzik letagadni, hogy a fideszre szavaztak. De te csak védd nyugodtan ezt a törpediktátort.

ObudaFan # 2011.12.26. 08:32

Jól olvasom,

Természetesen nem, és ezt te is tudod.

nem tudom hogy vakmerőség vagy butaság

Én azt hiszem, még mindig nekem kellett kevesebbet csalódnom a tavalyi választásomban. (Persze, az igaz, hogy kevesebbet is kellett várnom.)

Károsult_Laci # 2011.12.26. 08:26

Ügyvéd úr hol teccett élni az elmúlt években? LMP nem is létezett, az MSZP pedig sokat változott. de ha nem változott volna, akkor se volt ilyen szintű jogtiprás és kevésbé nézett minket hülyének és balkánnak a világ. Ferit még ma is szívesebben fogadják és állnak vele szóba. Viktorral pedig szóba se állnak. Ez a mostani minden áron összeveszni a nyugattal mert a karvajtőke kizsákmányol minket felfogás aztán sokat segít nekünk.
De hogy kellene megmondani nekik, hogy elnézést kérünk, csak Viktor és pár hangos embere gndolja ezt, rengeteg magyar viszont továbbra is szeretne hozzájuk tartozni? és ne vegyenek egykalap alá minket vele?

Kovács_Béla_Sándor # 2011.12.26. 06:34

Jelenleg egyedül egy LMP-MSZP koalíció tudná európai módon kormányozni és képviselni az országot.
Biztos igazad van. De nem próbáltuk azt még? Vagy valami nagyon hasonlót...

Károsult_Laci # 2011.12.25. 23:20

Jelenleg egyedül egy LMP-MSZP koalíció tudná európai módon kormányozni és képviselni az országot.
Min kell megsértődni ?

Kovács_Béla_Sándor # 2011.12.25. 20:45

Efi99, Obudafan, teljesen igazatok van.

ObudaFan, én ezen nagyon megsértődnék. :)

guba # 2011.12.25. 18:55

Az, hogy sosem lesznek kormányképesek, semmit nem változtat azon, hogy a 2/3-ot nem kívánó állampolgár ha sem az MSZP-re, sem a Jobbikra nem volt hajlandó szavazni, kizárólag rájuk tudott szavazni.

Ki beszélt itt az LMP kormányképességéről?

Lehet az LMP-re szavazni. Csak politikai vitában nem tudom hogy vakmerőség vagy butaság ezzel előjönni.
Jól olvasom, hogy akkor zárójelbe tetted a korábbi érvelésedet? Ezek szerint nem az alkotmányozástól óvtad a Fideszt.

Károsult_Laci # 2011.12.25. 18:36

Nagyon elvakult emberek vannak, és nem lehet mit kezdeni velük.

Efi99, Obudafan, teljesen igazatok van. Guba és Egyjogász pedig nem itt él.

ObudaFan # 2011.12.25. 16:12

Nézd, az LMP-ben hinni, szerintem politikai komolytalanság.

Vagy nem olvasod, amit írok, vagy a nem túl bonyolult mondataim értelmezése is gondot jelent. Az, hogy sosem lesznek kormányképesek, semmit nem változtat azon, hogy a 2/3-ot nem kívánó állampolgár ha sem az MSZP-re, sem a Jobbikra nem volt hajlandó szavazni, kizárólag rájuk tudott szavazni.

A politikai érettségről és komolyságról viszont annyit, hogy miközben saját bevallásod szerint „Nemzeti érzelmű, konzervativ vagyok, stabilan...”, mégis utolsó leheletedig véded ezeket a lánglelkű forradalmárokat, akiknek a konzervatív politikához semmi közük.

Egyjogász # 2011.12.25. 13:38

"Egyjogász Te is csak visszamutogatsz"
Efi99 2011.12.21. 19:37

"A fideszesek...az elmúlt ciklusban nem jártak be."
Efi99 2011.12.25. 13:14

Szóval akkor visszamutogatni csak akkor lehet, ha ezzel is a Fideszt lehet szidni? A jelenleg az országot sújtó adósságállományt összehozó, a felvett hitelből osztogató-fosztogató, a jelenlegi helyzetért alapvetően felelős Maszopszadeszes nagyurak nyolc éves ámokfutására nem lehet visszamutogatni? (Azt felejtsük el, elvtársak?)

Igen, a kettős mérce megy ezerrel.

efi99 # 2011.12.25. 12:18

"miért nem mondanak le"
Lemondani az elvtársaid fognak a kormánypozícióikról. Volt már egy pár, meg lesz is, mert néhányuknak már hányingere van attól, ami folyik.

efi99 # 2011.12.25. 12:14

Egyjogász
A fideszesek akkor most fizessenek vissza fejenként 50 milliót, mert az elmúlt ciklusban nem jártak be.
Kettős mérce megy ezerrel igaz.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.12.25. 11:27

A mostani ellenzéknek a viktétorék adták a példát.
Még ha igaz lenne is, ez nem mentség semmire. A 7 éves lányom ezt márt érti.

végrehajtó1 # 2011.12.25. 11:06

És amikor a fityiszesek 8 évig állandóan kivonultak ?

Úgy gondolják, hogy már nincs értelme a munkájuknak, nincs értelme ellenzékinek lenni a "Mszp-diktatúrában", miért nem mondtak le testületileg a mandátumukról?

Ugye, ugye!Csak 2 szót kell átírni és érvényes a fityiszesre is...

A mostani ellenzéknek a viktétorék adták a példát.

Egyjogász # 2011.12.25. 10:56

Ja, meg még azon gondolkodtam, hogyha én a munkaidőmben (a parlamenti képviselőnek a parlamenti ülés ideje gondolom tekinthető a munkaidejének) nem bemegyek dolgozni, hanem a munkahelyem bejáratához láncolom magam, hogy általám hülyének tartott egyes kollégáim se tudjanak bemenni és végezni a munkájukat, öt perc alatt úgy kirúgnak, mint a szart.
Úgy én is baromira bátor lennék, ha tudom, hogy a pénzem megkapom (nem csak most, hanem még évekig) akkor is, ha bent dolgozom, és akkor is, ha nem, sőt, nem hogy megszűnne a jogviszonyom, hanem még én lennék a "karácsonyi hős".

Ha az LMP-sek, a Maszoposok meg a Fletópártiak úgy gondolják, hogy már nincs értelme a munkájuknak, nincs értelme ellenzékinek lenni a "Fidesz-diktatúrában", miért nem mondanak le testületileg a mandátumukról? Visszhangja annak is biztosan lenne, nagyobb, mint a láncolgatásnak.
Ja, hogy akkor már nem kapnák meg a zsíros havi fizetést sem?
Na azért ennyire már ne legyünk bátrak elvtársak!

Egyjogász # 2011.12.25. 10:43

Azon szórakozom, hogy amióta az LMP-sekkel együtt vitték be a Fletót, meg a Maszopos különítményt búsképú Lendvai Ildi nénivel, azóta az LMP nem csinál mást, mint ezerrel elhatárolódik Fletótól és a Maszoptól:)
Szerintem ki is fogják adni LMP-s pártutasításban, hogyha ezentúl az LMP-s képviselőknek bárhol is demonstrálni, tüntetni, stb. jut eszükbe, és a környéken feltűnik egy, a Fletóra, Mesterházyra vagy Lendvai Ildire egy picit is hasonlító ember, akkor mindet eldobni, és futás....:))

Kovács_Béla_Sándor # 2011.12.25. 10:37

Tanú c. film egyik jelenete jut eszembe: "Engem már elő sem akarnak állítani? Én már szart se érek?”"

Csak a jegyzőkönyv kedvéért, valójában Bástya elvtárs háborodik föl a koncepciós per tervezett vádiratát olvasva:
"Bástya elvtársat már meg sem akarják gyilkolni? Én már szart érek?!"

Akkoriban ugyanis amiatt, hogy nem akarják előállítani az embert, senki sem hőbörgött volna. Mert hogy elég veszélyes dolog volt. Ma meg különösebb kockázat nélkül kiprovokálhatja az európai értelemben vett, modern baloldali képviselő. Mert ezek az orbánisták még egy tisztességes diktatúrát se képesek összehozni.

guba # 2011.12.25. 10:15

Nézd, az LMP-ben hinni, szerintem politikai komolytalanság. Nem tudom miért pont ezzel probálod megtámogatni az eklektikus közjogi téziseidet, de ez kontraproduktív. Hogy az LMP egy színes párt lesz valaha is én nem hinném, legfeljebb "szivárványos". Azoknak a politikai hontalanoknak a menedéke, akik elvesztették az SZDSZ-t, amelyben 2010-ig mindaz manifesztálódott ami a politikában visszataszító. Ez a parlamenti küszöb környéke, még rosszabb a helyzet, mióta Feri is ide szorult. Versenghetnek, hogy ki kerül előbb a híradók képeire a 23-aihoz hasonló megmozdulásokon, meg a melegfelvonulásokon.

ObudaFan # 2011.12.24. 19:39

Egyébként éppen a balos média veti a Fidesz szemére, hogy nem beszéltek az új Alkotmányról a kampányban.

Lehet, én nem vetem a szemükre. Szerintem ez világos volt.

Ezért kell az LMP-re szavazni.

Igen. Nem akartam 2/3-ot a Fidesznek. És nagyon igazam lett.

Nem értek egyet,

Akkor ezúttal ez a helyzet. Többször nagy hangon védted ezeket az intézkedéseket. Most már nem értesz egyet velük. Ez is egyfajta fejlődés.

Nagyon együgyű vagy Vinnie.

Ha dicsérnél, akkor ijednék meg, hogy valami baj van velem.

guba # 2011.12.24. 12:33

A Fideszhez közeli médiát olvasva ez nem nagyon lehetett kétséges.

Én minden véleményt meghallgatok. Kálmán Olgát is és az ATV más politikai műsorait is megnézem.
Egyébként éppen a balos média veti a Fidesz szemére, hogy nem beszéltek az új Alkotmányról a kampányban.

Viszont a Fidesz 2/3 káros, és ez előrelátható volt.

Mivel te azt is tudtad, hogy alkotmányozni fognak, ez számodra teljesen nyilvánvaló volt. Ezért kell az LMP-re szavazni.

Talán először próbáld meg tisztázni, hogy akkor most egyetértesz-e a Fidesz közjogi ámokfutásával, és erről kétszer egymás után ugyanazt írni.

Nagyon együgyű vagy Vinnie. Nem értek egyet, de értem a szándékokat, és tudom, hogy rövid távon ez a politikai haszon maximalizálását szolgálja.

ObudaFan # 2011.12.24. 11:12

Ha a Fidesz a kampányban nem beszélt alkotmányozási szándékáról

A Fideszhez közeli médiát olvasva ez nem nagyon lehetett kétséges. Egyébként ez nem teljesen igaz, hogy nem beszéltek erről. Orbán is utalt rá. Azt pedig szerintem alaposan igazolta az élet, hogy nem voltak alkalmasak az alkotmányozásra. Már ha alkotmányozás alatt nem a jogállam tönkretételét értjük.

akik nem vették még észre, hogy az LMP a mi utolsó esélyünk.

Még az a szerencse, hogy funkcionális analfabéta fórumozókból viszont nincs hiány. Természetesen az LMP kormányzásra sosem lesz alkalmas. Viszont a Fidesz 2/3 káros, és ez előrelátható volt.

Inkoherens előadás. Nem először.

Talán először próbáld meg tisztázni, hogy akkor most egyetértesz-e a Fidesz közjogi ámokfutásával, és erről kétszer egymás után ugyanazt írni.