Zaklatás


huncut Inci # 2011.03.19. 19:01

Szia, akartam az előbb irni de az üzim nem jelent meg. Talán jobb is mert eléggé fel voltam és még fel is vagyok dulva. Csak arról volt szó hogy szinte teljesen egyetértek a véleményeddel a zaklatási ügyekkel kapcsolatban. És még arról hogy ami vicces az még közelről sem biztos hogy vicc. Történnek néha viccnek tűnő komoly dolgok.

A_Mester_Sikolya # 2011.03.19. 19:45

én fel vagyok dúlva hónapok óta, mert az én eljárásom koholt dolgokon, hamis vádakon, és voltaképp a jószándék vezette cselekedeteimen alapszik, és még mindig nincs tárgyalás, még mindig nem állhatok ki igazamért.
és igen, valakik úgy használják, játszanak a feljelentésekkel, mint kisgyerekek a játszótéren a hangyákkal. csak, ahogy néha-néha tönkretesznek a "játékukban" egy-egy hangyát. végülis egyéni kis bosszúállásért akár megmozgatnak akár rendőrüket, ügyészeket, bírókat, a hatóságokat. valahogy meg kellene érttetni az emberekkel, hogy a feljelentés nem játék.

Poruljárt_Attila # 2011.03.20. 07:11

Figyi, az én ügyvédem azt mondta, hogy "jó, de hát nem tudhatjuk, mert olyan ügyvédek is vannak, hogy feláll a szőr a hátamon a tárgyaláson", értette ezt a szemrebbenés nélküli, tudatos hazudásra, félrevezetésre.

Bizony Nadír, nekem is, mint sértettnek meg se tudd, mibe került csak eddig egy büntetőfeljelentés .... na nem 60 ezerbe :( Csak hogy képes legyek bármit bizonyítani, nekem az olyan szintű ügyintézés, hogy az már mellékes, hogy mind tanulmányaim mind munkám kb félbeszakadt, na de még kölcsönökből csak úgy repkednek az 50-esek. Egy borzalom ez az egész, de hát hiába, pénz nélkül igazad sem lehet természetesen.

huncut Inci # 2011.03.20. 14:08

Én ugyanugy most is eggyetértek veled. Valóban meg kellene az embereknek érteni hogy a feljelentés nem játék, legalábbis nem szabadna hogy az legyen. de ameddig ez nem történik meg addig szerintem a törvénynek ezen a részén változtatni kellene. Csak ahogy igy belegondolok jó lenne ha ugy lenne hogy ha a feljelentőre ha bebizonyosodik hogy szinte ok nélkül játékból jelengeti az embereket akkor büntetésül akár börtönbe is kerülhessenek. Szerintem az egy kétkicsit visszafogná az ilyen játszadozkat. Csak az a baj hogy nem igy működik és nem mi szabjuk meg a törvényt.
Az viszont nekem egy érdekes dolog hogy a facebook stb közösségi portálokra mennyire ki tudják jelenteni hogy az komoly dolog és halványan sem játék és hogy mi jár annak aki álnéven beregisztrál egy közösségi portálra, aztán pedig ugyanazok az emberek akik igy kijelentik rendszeresen rendőrséggel sőt börtönnel fenyegethetnek vagy feljelenthetnek sőt meggyőzhetnek másokat hogy még az aljas ügyeikben segitsenek is nekik, mert őszerintük az ilyesmi már játék. Szerintem forditva van. a facebook, iwiw stb közösségi portálok hamarabb arra valók hogy beszélgessünk, videókat képeket megosszunk szórakozzunk. Viszont a rendőrség és a feljelentéssel való fenyegetést énszerintem valóban elkezdhetnék komolyabban büntetni. Valóban miféle dolog az hogy ezzel megfélemlithetik egymást az emberek?!?! És az nem büntetendő?!

huncut Inci # 2011.03.20. 14:56

ezt még csatolnám az előzőhöz ha nem vagyok tulságosan unalmas.
valószinűleg nagy hibát követtem el avval is hogy a facebookos kijelentése után nem szakitottam meg azonnal az illetővel a kapcsolatot.Az emberek lassan és egyszerre csak keveset változnak. Valószinűleg ha nem kértem volna tőle is azt a telefonszámot akkor nem jutott volna eszébe hogy a rádiós kolegáival eggyütt feljelentsenek zaklatásért. Csakhogy én ugyahogy ismerten (vagy legalábbis azt hittem hogy ismerem az illetőket)és nem gondoltam volna hogy néhány sms miatt képesek lesznek feljelenteni zaklatásért.
Ja és egy kérdés ami nem a témához kapcsolódik: itt szűri valami az üziket?? Az előbb is ugyanezt megirtam és az már a második volt ami eltűnt.

A_Mester_Sikolya # 2011.03.22. 09:20

Nadír, na látod, erről beszélek, és ez a szörnyű, és kicsit bizarr: miért a gyanúsítottnak, vádlottnak kell bizonyítania, hogy konkrétan, nem bűnös (hiszen akármilyen ártatlan, kell ügyvéd, kellenek bizonyítási eszközök, fogy az energia, kopik az ideg), és legfőképp: miért neki lesz, mondjuk úgy, pokol az élete?
és ugye, áltatalában, a sértett mindeközben csak hátradől, benyújt ezt-azt, elugrik a rendőrségre, és csak a tárgyalás napját várja.
akik nekem okozták a gondot... nem tudom, milyen ügyvéddel játszhattak össze, de hogy ilyen masszív hazugságot kitaláljon, dolgokat kiforgasson, az nagyon merész, és őszintén szólva: nagyon gonosz.
de az ügyészekről is megvan a véleményem. az én ügyemben olyan történet lett kreálva (tehát erre még bizonyítéka sem volt), ami egy arasznyival a feljelentőnél is durvább.
értem, hogy jó az, ha ügyük van, de miért kell feltétlen eldurvítani a helyzetet?

A_Mester_Sikolya # 2011.03.22. 09:32

Inci: erre csak azt tudom mondani, hogy gyakran azok nyúlnak a joghoz, akik máshol, máskor szó szerint semmibe veszik a másik jogait. elcsépelt és közhely, de: minden ember azt gondolja, hogy joga van, de kötelezettsége nincs, tehát ő úgy hághatja át a törvényeket, hogy azt nézni is szép ("ugyan, hát csak ezt csináltam, nem vészes ez, más is megteszi. ugyan, csak egy kis vicc volt, poén, egy kis játékocska"), ám, ha valaki hasonlót tesz vele szemben, vagy egyáltalán, ő kerül rossz helyzetbe, egyből, mint megtört öregasszony, vagy büszkeségét megcincált nemes úr/asszony, rohan a rendőrségre, és az ellene elkövetett bűnök vérbosszút kíván.
én még mindig azt mondom: nyugodj meg, szerintem ebből nem lesz semmi.
és végül: nem biztos, hogy szűri, de ha sokáig ülsz az üzeneted felett, szerintem semmisnek veszi azt, és nem küldi el.

BePa # 2011.03.23. 22:45

Tisztelt Fórumozók!

Segítségüket szeretném kérni, egy ügyben, miszerint kihallgatáson voltam zaklatás gyanúja miatt és új időpontra behívtak a rabosítás miatt.

A kérdésem a következő:

1. Milyen büntetési tételekre lehet számítani
2. Őrizetbe vehetnek e, tehát ha megtörtént a rabosítás, letartóztathatnak, vagy mi dönti el, hogy valaki szabadlábon védekezhet?
3. Azt írják, hogy védő kötelező, ez miért van?

Kérem, ha tudnak segítsenek válaszukkal, köszönöm.

ObudaFan # 2011.03.24. 11:03

1. Btk. 176/A. § (1) Aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, vagy más magánéletébe, illetőleg mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, rendszeresen vagy tartósan mást háborgat, így különösen mással, annak akarata ellenére telekommunikációs eszköz útján vagy személyesen rendszeresen kapcsolatot teremteni törekszik, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) Aki félelemkeltés céljából

  1. mást vagy rá tekintettel hozzátartozóját személy elleni erőszakos vagy közveszélyt okozó büntetendő cselekmény elkövetésével megfenyeget, vagy
  2. annak a látszatnak a keltésére törekszik, hogy a sértett vagy hozzátartozója életét, testi épségét vagy egészségét sértő vagy veszélyeztető esemény következik be,

vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(3) Aki a zaklatást

  1. házastársa, volt házastársa, bejegyzett élettársa, volt bejegyzett élettársa, élettársa, vagy volt élettársa,
  2. nevelése, felügyelete, gondozása vagy gyógykezelése alatt álló személy

sérelmére követi el, az (1) bekezdésben meghatározott esetben két évig terjedő szabadságvesztéssel, a (2) bekezdésben meghatározott esetben bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Nyilván az eset körülményei és a személyes előéleted, illetve a személyeddel kapcsolatos egyes enyhítő és súlyosító körülmények döntőek, de pénzbüntetésnél súlyosabbat nehezen tudok elképzelni, ha az alapeset valósult meg, és nem voltál még büntetve.

2. Be. 129. § (1) Az előzetes letartóztatás a terhelt személyi szabadságának bírói elvonása a jogerős ügydöntő határozat meghozatala előtt.
(2) A terhelt előzetes letartóztatásának szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény miatt folytatott eljárásban, és akkor van helye, ha

  1. megszökött, a bíróság, az ügyész, illetve a nyomozó hatóság elől elrejtőzött, vagy szökést kísérelt meg, illetőleg az eljárás során ellene újabb, szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekmény miatt eljárás indult,
  2. szökésének vagy elrejtőzésének veszélyére tekintettel vagy más okból megalapozottan feltehető, hogy az eljárási cselekményeknél a jelenléte másképp nem biztosítható,
  3. megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén, különösen a tanúk befolyásolásával vagy megfélemlítésével, tárgyi bizonyítási eszköz, okirat megsemmisítésével, meghamisításával vagy elrejtésével meghiúsítaná, megnehezítené vagy veszélyeztetné a bizonyítást,
  4. megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a megkísérelt vagy előkészített bűncselekményt véghezvinné, vagy szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.

Ilyen súlyú cselekménynél nem valószínű azért.

3. Be. 46. § A büntetőeljárásban védő részvétele kötelező, ha

  1. a bűncselekményre a törvény ötévi vagy ennél súlyosabb szabadságvesztést rendel,
  2. a terheltet fogva tartják,
  3. a terhelt hallássérült, siketvak, vak, beszédképtelen vagy - a beszámítási képességére tekintet nélkül - kóros elmeállapotú,
  4. a terhelt a magyar nyelvet, illetőleg az eljárás nyelvét nem ismeri,
  5. a terhelt egyéb okból nem képes személyesen védekezni,
  6. e törvény erről külön rendelkezik (pl. fiatalkorú vádlott, tárgyalásról lemondás)

Hacsaknem fiatalkorú vagy, akkor könnyen lehet, hogy ez téves tájékoztatás.

BePa # 2011.03.24. 15:54

Tisztelt ObudaFan!
Nagyon köszönöm a választ.
Még két kérdést szeretnék feltenni.
Amennyiben 150e Ft értékű lopással is gyanúsítanak a zaklatás mellett, természetesen megalapozatlanul, úgy mik a kilátásaim.
Be voltam állandóra jelentve és visszadátumozva egy hónappal előbbre, két tanú aláírásával jelentettek ki. Mit tehetek? Bizonyítottan az adott hónapban még ott tartózkodtam.
Nagyon faramuci a helyzetem, nagyon nehéz ezt levélben leírni, de máshova sajnos nem tudok fordulni.
Megértését és segítségét nagyon köszönöm.

Warcis # 2011.03.27. 21:13

tiszteletem mindenkinek!
Olyan kérdésem lenne hogy nem tud valaki Nagykanizsán ügyvédet ajánlani egy zaklatásos ügyhöz?
A tarifák milyen árban lehetnek, nem zsugoriságból csak egyszer lerántottak már és most azt szeretném elkerülni!
előre is köszönöm

Warcis # 2011.03.28. 06:04

Tiszteletem mindenkinek!
"1. Btk. 176/A. § (1) Aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, vagy más magánéletébe, illetőleg mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, rendszeresen vagy tartósan mást háborgat, így különösen mással, annak akarata ellenére telekommunikációs eszköz útján vagy személyesen rendszeresen kapcsolatot teremteni törekszik, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) Aki félelemkeltés céljából

1. mást vagy rá tekintettel hozzátartozóját személy elleni erőszakos vagy közveszélyt okozó büntetendő cselekmény elkövetésével megfenyeget, vagy
2. annak a látszatnak a keltésére törekszik, hogy a sértett vagy hozzátartozója életét, testi épségét vagy egészségét sértő vagy veszélyeztető esemény következik be,

vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

Tovább: http://www.jogiforum.hu/forum/21/6510#…
E szerint ha ő provokált engem a cselekedeteim előtt , ő volt aki mindig oda ment amerre tudta hogy menni fogok (pl ebéd szünet) , elém állt köpjem le akkor nem félt tőlem(nem történt meg), mikor találkoztunk az utcán én átmentem a túloldalra majd ő sms-be közölte hogy nagy a pofám mert nem mertem szembe menni vele és leköpni. akkor én nem zaklattam inkább csak becsületsértés max, nem?

A_Mester_Sikolya # 2011.03.28. 18:25

hát, Nadír, ne haragudj, de ezen most felnevettem. mármint, ezen az egész tragikomikus sztorin, amit a feljelentgetőd művel - én is ezt tenném a sajátomon, ha kívülről látnám, csak épp ezekben az ügyekben az a szörnyű, hogy tragikomikus, néha, viccnek mondható, néha, de közel sem nevetnivaló, ha az ember belekerül, rendőrség-bíróság előtt kell bizonyítani igazát. én már csak azt nem értem, miért veszik komolyan az ilyen embert a bagatell baromságaival egyetemben?
megértelek, én is nyugodtabb lennék, ha tudnám, mi áll a háttérben, és miért kellett, kell ezt az egészet átélnem.
a különbség az, hogy szerintem nálam nem nagyon derül már ki.

A_Mester_Sikolya # 2011.03.28. 18:26

Warcis!
ha passzív voltál, és tudod bizonyítani, hogy felhergeltek, provokáltak, és emiatt cselekedtél, akkor az miért lenne becsületsértés? azt tudtommal nyilvánosság előtt kell. ráadásul, ha tudod bizonyítani, hogy amit ő becsületsértőnek vél, voltaképp igaz, akkor még ezt sem húzhatja rád. de te nem zaklatás miatt voltál kihallgatva?

Warcis # 2011.03.28. 20:23

Tiszteletem !
A Mester Sikolya
de igen csak most olvasgatom a zaklatást és azt írtam hogy ebben a formában az nem áll meg! amit te írtál abban a formában akkor még a becsületsértés se!
Én írta egy valómást amiben leírtam mindent mi hogy mikor történt és ami fontos hogy őszintén, mert az ő valómásából egy dolgot mondott a nyomozó de még az se passzol mert nem akkor történt és leírtam hogy mikor és hogy. Ha értesz hozzá szívesen átküldöm hogy szerinted vagy más aki jogász, ügyvéd annak hogy mi az ami megáll ellenem?

A_Mester_Sikolya # 2011.03.29. 22:06

szép estét!
hát, nézd, Warcis, átküldheted, de szerintem lényegtelen, hiszen én nem sokat tudok tenni hozzá, vagy megítélni - nem vagyok jogász. az én ügyemnél sem igazán érthető, hogy miért is lett zaklatás ez az egész - főleg úgy, hogy tömve van koholt bizonyítékokkal, mégis elfogadta a rendőrség, ügyészség - remélem már a bíróság nem fogja. a legrosszabb ebben a zaklatás témában, hogy bármire ráfogható, amolyan "kicsináló/elintéző/bosszúálló" feljelentés, feljelentési mód ez meglátásom szerint.
na látod, ez lehet gond, mármint, hogy leírtál mindent, abból a szempontból, hogy lehet nem követtél el bűnt, viszont nagyobb a támadási felület, jobban bele lehet kötni a dolgokba - én is ezt tettem, bele is kötöttek itt-ott a vádiratban, mikor abba -már bocsánat- épeszű embert nem kötött volna bele, elég érdekes történetet kreált az ügyészség. csak jó lenne egy ügyvéd, azt hiszem. apropó, vádirat már megérkezett, vagy még nem?

ferike__000 # 2011.04.01. 16:17

Tisztelt Fórumozók ! Kérem aki tud segítsen !!Nagy város egy 10 emeletes társasházban lakom. Egy család több éve keseríti az életünket először az Apa alkoholizmusa miatt ! Jelenleg a 34 éves lánya tartja rettegésben a az itt élő 60 családot. Kb.2 éve kemény drogozásba és prostitúcióba kezdett a "hölgy" ! Azóta folyamatosak voltak az esti - éjszakai ordítások. A család miután az anyját megverte nem engedi be a lakásba a hölgyet. A lezárt lépcsőházajtó folyamatosan feltörve a pincehelyiségbe/ villamosszerelvény/ helyiségében alszik a lakások elől kikaparászott lábtörlőkön, patkányok társaságában tölti éjszakáit. Mivel a saját családja nem hajlandó beengedni a lakásukba ! Ha valaki megkérdezi,hogy mit keres itt akkor - nem egyszer - előfordult,hogy megütötte,megharapta a kérdezőt ! Miután zárcsere útján kizártuk a pincéből egy idős asszonytól kérte a pince kulcsát az nem adta oda erre a liftben kitekerte a kezéből és a többi kulcsot eldobta ! A rendőrség előállította majd a kihallgatása után szabadon engedte,jelzem ez minden két hétben előfordul.Most amikor a támadás után visszajött a házba azzal kezdett,hogy megfenyegette azokat aki rendőrkézre juttatta. Én a lépcsőházban hangosan meg mertem jegyezni,hogy a szülők a felelősek " és őket is becsukatnám mint a malacot " az anya feljelentett a rendőrségen ! Lezárva a panaszkodást,hogy az idősebb és kisgyermekes nők nem mernek egyedül járni a lépcsőházban. Én a korom és a fizikai erőm alapján megtehetném de nem merem mert egy ilyen "hölgy" miatt nem akarom a családomat itt hagyni a börtön miatt !! Tehát én is nyuszi módjára kerülöm őt !! Kérem adjon tanácsot aki már járt hasonló cipőben vagy ismeretében van annak,hogy mit kell ilyenkor cselekedni ! Előre is köszönöm


Tisztelt Fórumozók ! Nagy gondban vagyok mint mindenki aki ide ír !!Egy nagyváros közepén 10 emeletes társasházban lakom. Egy család teszi tönkre az e

A_Mester_Sikolya # 2011.04.02. 11:57

szép napot!
ha valaki rejtett számról hívogat, azt hogy lehetne kideríteni? mit kell tenni, hogy kiderüljön?
hetente többször, majdnem naponta esik meg a dolog, felveszem, néha vár pár másodpercet, néha egyből leteszi, ha pedig nem kezdek vele semmit, végigcsörgeti vonalszakadásig.
azért is lenne fontos, mert valószínűleg a feljelentőm szeretne provokálni ezzel, és ha ez kiderülne, máris máshogy állna (gondolom) hozzá a bíróság az ügyemhez, és az én "zaklatói" milétem is erőteljesen meginogna ezáltal.

huncut Inci # 2011.04.02. 18:51

Én azt hallottam hogy ha lekérik a postán a hiváslistát akkor kimutatja a rejtett számokat is.
Nekem előfizetésesek a számaim és nem volt ilyen ügyem igy nem vagyok jártas az ilyesmiben.
Több számom van ha az eggyiken zaklatnak akkor kiveszem a telefonból, helyére teszek egy másikat és egyszerűen félreteszem eggy időre.
Tudtommal pedig a legtöbb telefont be lehet ugy állitani hogy csak bizonyos hivásokat engedéllyezzen.

Okoska13 # 2011.04.02. 20:54

Warcis

Zalaegerszegen tudok, ha még aktuális!

Okoska13 # 2011.04.02. 21:05

A_Mester_Sikolya

Szerintem a következőt tedd!
Zakaltásért tégy feljenetést a rendőrségen ismeretlen tettes ellen.
Azonban utalj rá, hogy szerinted ki zaklat.
A hatóság(rendőrség) lekéri a bejövő híváslistádat.
Ez nem sima híváslista lesz.
Látni, hogy melyik számról hívtak vagy csörgettek meg, ezenkívül látszani fog, hogy a hívás kezdeményezésekor a hívó telefonja melyik bázisállomáshoz kapcsolódott, a hívás sikerült-e, a hívás időtartalma,a SIM kártya azonosító száma, a telefom EMEI száma, sms, mms esetén egyéb adatok.
Meg kell adnod, hogy mettől meddig kérjék le a bejövő híváslistád. Valamint jegyzetelj, hogy a hívások mikor történtek percre pontosan.
SEMMI esetre se hívogasd őt, aki szerinted zaklat.
Egyrészt ha Te is hívogatod, akkor máris nem lesz zaklatás, mert TE is kapcsolatba akarsz vele lépni.
Másrészt, ha tévedtél, akkor megint lesz egy jó kis zaklatásos ügyed.

Trainer87 # 2011.04.03. 14:30

Tisztelt Fórumozók!
Olyan kérdésem lenne,hogy a volt párom szakítás után elég durván zaklatott,fenyegetett,ezért feljelentettem.A rendőrségen még egy feljelentést indítottak ellene a vallomásom alapján,mivel még utolsó együtt töltött néhánynapunkban ellopta a bankkártyámat és lelopott róla 50ezer ft-ot.Így van egy zaklatási ügye,amiről elég sok bizonyíték van(40 oldalas netes beszélgetés,amit beazonosítottak,fenyegetett engem és a családomat,ki akart tetetni az albérletből,lekapcsolgatta a villanyórámat,követett,leselkedett utánam,alázott mindenki előtt munkahelyen,interneten hazudozott rólam,a számomat lecseréltem,de még így is havi 104 sms,munkahelyi tanúk,mivel még egy helyen is dolgozunk a mai napig)és egy készpénz helyettesítő eszközzel való visszaélés.Már egy éve megy az ügy,mindkét vádat beismerte.Hamarosan lesz a bírósági tárgyalás!Mire számíthatok?Nagyábból elolvastam már ezeknek a következményeit,de az elég általános.Inkább erre a helyzetre szeretném megismerni a lehetőségeket.
Előre is köszönöm a választ!

A_Mester_Sikolya # 2011.04.03. 17:59

szép estét!

Okoska13, köszönöm, valami ilyesmi dolgon gondolkodtam én is, csak a kérdés az, hogy minden esetben meg fogja nézni a híváslistát a rendőrség, vagy csak pár hümmögéssel vegyített mosollyal megígéri, s voltaképp nem is intézkedik az ügyben, kukába ejti véletlen az ügyet?
nem vagyok feljelentgetős, sőt, eléggé tisztességtelen dolognak tartom ezt, pontosabban nem egyenesnek, ha nem vagyonról (nagyobb összeg), vagy emberi életekről van szó.
ezt tényleg ennyire alaposan ki szokták vesézni minden esetben (mms, sms, bázisállomás)?
jegyzeteléseket az utóbbi hónapban elkezdtem, pechemre egyre kevesebb a hívás.
hát igen, pontosan ezt akarom: ha kiderül, hogy az a személy, akit elvileg én zaklattam, voltaképp tízszer annyiszor keresett, mint én őt, akkor máris megkérdőjeleződik az én "zaklatásom", és akkor bizonyára elgondolkodik ezen az egészen a bíró is - már ha valaha az én ügyem tárgyalásra kerül.
azért, szerencsére, ennyire bolond nem vagyok, hogy felkeressem az "emberem", főleg úgy, hogy lehet erre pályázik.

Okoska13 # 2011.04.04. 18:58

A_Mester_Sikolya

A hatóság hivatalos levélben megkéri a szolgáltatót,
hogy a kézbesítőtől számítva 15 napon belül küldje meg számára a kért szám bejövő híváslistáját és kéri, hogy milyen adatokat kér. Általában minden információt kér a hatóság. Ki tudja melyik lesz a buktató. Pl. idegen SIM kártya saját mobilba. Sokan ezen buknak le. A múltkori hozzászólásomban kihagytam az átirányítási adatot(egyszeres szinten).
Ha a hatóság lezárja a nyomozást sikertelenül, akkor panaszt lehet tenni, ha még a híváslistát sem kérték le.
Van egy fontos szabály, hogy csak egy évre visszamenőleg tud a szolgáltató adatokat szolgáltatni.
Az ügyed bírósági szakban van?
Ha igen, akkor elvileg iratismertetéskor minden iratról ingyenesen kérhettél volna másolatot!
Ha oda-vissza van zaklatás, akkor az nem zaklatás.

A_Mester_Sikolya # 2011.04.05. 09:17

szép napot!

Okoska13!
köszönöm a válaszokat, segítséget!
igen, bírósági, de tárgyalás még nem volt, épp azért gondoltam, hogy akkor, ha már nem történik semmi, kiderítem, hogy esetleg ők-e a hívogatók.
az én ügyem egy kicsit bizarr, a jegyzőkönyvben (amit a feljelentés napján írtak), a feljelentő elmondása szerint hívogatom, smst küldök, csörgetem őt.
ezt az iratot láttam még rendőrségi iratismertetésen.
mit ad isten, mikor a bírósági iratokat nézegettem, s kértem másolatot róluk, híre-hamva sem volt annak, hogy én hívogattam őt - hova tűnhetett, vagy szokás ezt "eltüntetni", nyomtalanul?