Zaklatás


rambi # 2021.01.29. 06:43

Köszönöm a megnyugtató választ.
Nem,nem kerestem és eggyszeri alkalom volt,mivel közben kiderülta nejem náhány turpissága is ezért bocsánatot is kértem volna tőlle,de letiltott.
Igazából azt sem tudom kicsoda.

Katka773 # 2021.02.08. 13:49

Kedves fórumozók!

Zaklatasnak számít-e ha egy személynek küldök 4 üzenetet(hogy megcsaljak) egy másiknak pedig 2 üzenetet (hogy milyen jó volt vele) majd ezt kovetoen oda vissza SMS irogatas kezdődik?
Nem fenyegető üzenetek voltak! És bizonyítani is tudom hogy igazat állítottam!

Ezek miatt ők feljelentettek! Nyomozni fog a rendőrség? Vagy ez még nem zaklatás?

Milyen büntetésre számíthatok?
Egyáltalán eljutnak hozzám? Külföldi oldalt használtam az üzenet kuldeshez, de kártyával fizettem érte!

Szerintetek?

Dr. Pinczés Ferenc # 2021.02.08. 14:44

Tisztelt Katka773,

Nem világos számomra, hogy akkor pontosan hány darab üzenetet váltott a felekkel, mert a leírtakból az tűnik ki, hogy többet, mint 6 db. Ahogyan az sem, hogy ez milyen hosszú időtartamot ölel fel.

https://drpinczes.hu/…selekmenyek/#…

Katka773 # 2021.02.08. 14:54

Tisztelt Ügyvéd Úr!

6 üzenetet írtam, melyre nem tudtak válaszolni mivel internetes oldalról küldtem!

Ezután 1 SMS-t küldtem, melyre válaszolt a hölgy, arra én is válaszoltam, és így tovább.... Ez kB 10 üzenetvaltás lehetett, de ő egyszer sem jelezte hogy hagyjam abba!
Mindemellett napokig hivogattak utána telefonon, ő is és a rokonai is, de én nem vettem fel!

Az időtartam 2 hét volt!
Január elején jelentették a rendőrségen, és azóta nem kaptak semmi választ!
Természetesen utána nem írtam nekik ilyeneket!

Katka773 # 2021.02.08. 14:56

Meg annyi, hogy azt írta ha nem küldök bizonyítékot akkor feljelent, de én akkor mondtam neki hogy soha többet nem jelentkezek csak ne tegye!

Katka773 # 2021.02.11. 08:27

Nem tud segíteni senki?

drbjozsef # 2021.02.11. 11:10

Ez minden bizonnyal - a leírásod alapján - nem zaklatás.

Konrad # 2022.01.05. 12:39

Üdv!

Szeretném megkérdezni, milyen következményei lehetnek az alábbi esetnek?
Ha egy netes platformon, hirtelen felindultságból megfenyegeti valaki egy másik embert, annak a vélt vagy valós aljasság miatt. A szöveg környezetből egyértelmű az erős felindultság. Másnap lehiggadva bocsánatot kér tőle.
Mi utána tisztázták többet nem beszél vele, nem keresi se online. Tehát egyszeri esett. Az illető személy azonosságát nem ismerte csak a nick nevét. Azt csak másnap tudta meg, amikor lehiggadt..
Nincs priusza és soha hasonló esete nem volt. Ennek ellenére feljelentést tesznek ellen.

Köszönöm a választ!

Marci53 # 2022.01.16. 18:24

Kedves Szakértők!

Szeretném kérdezni, hogy magánlaksértés és zaklatás miatt el szokták rendelni az előzetes letartóztatást? Párom olyanokat mondott, hogy bosszút áll, ki fog ráncigáltatni a házamból, kegyetlen bosszút fog állni, tönkreteszi az egészségem, stb.. volt már büntetve, jogerős szabadságvesztése volt és visszaesőnek minősül. (Zaklatás, magánlaksértés még nem volt neki.) Két nap múlva e-mailben bocsánatot kért és mondta hogy többé nem jön így oda hozzám, nem akar bántani, se bosszút sem állni ha én se ártok neki és legyünk inkább jóban és en már nem érdekelem, mert lett neki közben amúgy is új kapcsolata, csak a közös gyerekünk miatt beszéljünk rendesen.

Köszönöm szépen előre is

ngyuri86 # 2022.03.21. 23:02

Üdv. kb 1 hónapja társkeresőn ismerkedtem egy lánnyal. Ő viberre hívott, megadta a számát. Végig mert egy felelsz vagy mersz játékban amit ő kért. Teljesen levetkőzött, meg a barátnőjét is megmutatta. Majd eltűnt és mikor kb 10 napra rá újra jelentkezett ismét izgató leveleket írt. Majd mikor én képet kértem trágárkodott és eltűnt. Én bocsánatkérő smst írtam neki 2x, majd kb egy hónap múlva is. Írtam, hogy térjen vissza nem bántóan. Ismét bejelöltem egy társkeresőn, ahol bocsánatot kértem, erre mondtam nyugodtan tiltson -nem tiltott le, és írtam neki, hogy játszhatnánk újra. Majd persze ismét bocsánatot kértem, de alig válaszolt, itt már gyanús volt, majd elkezdett ismét izgatóan viberre hívni, ahol én is küldtem neki intim képet (amit nem kellett volna, de töröltem is, persze lementhette), de előtte megkérdeztem azt mondta mindegy neki, hogy küldök e. Majd elhallgatott. Én semmi bántót nem írtam, csak kérdezgettem, hogy itt hagy felizgatva meg iyenek..De tényleg nem volt fenyegetőzés vagy bármi kötelességre kérés. Majd miután sokáig hallgatott: Azt írta ha tovább zeklatom feljelent? Nem akartam zaklatni, és most félek, hogy ez most zaklatásnak minősül vagy nem? Nem találkoztam a hölgyel azt sem tudom mi a neve, meg a címét sem. Töröltem mindent, nekem nincs semmi elmentett üzenetem viberről. De tudom, hogy direkt csalt csapdába, és nem akrtam zaklatni -ha ez annak minősülne! Válaszukat előre is köszönöm!

Stan # 2022.07.10. 17:13

Üdv.

Mire számíthatok, ha 3 konkrétumokat tartalmazó üzenetet küldtem egyik félnek arról, hogy évekig meg lett csalva? 2 profilról küldtem el mindezt.
A másik féllel sokáig közös megegyezés alapján történt üzenetváltás, néha indulatosan, de nem fenyegetőzve. Sajnos érintett voltam a viszonyban.
Miután feljelentéssel fenyegettek, tiltás megtörtént, azóta nem volt új üzenet küldve. Mire számíthatok egy feljelentés után?
Köszönöm.

drbjozsef # 2022.07.10. 17:53

Stan,

Ha a feljelentés zaklatás, akkor semmire. Ez nem az - már ha a leírásod legalább nyomokban emlékeztet a valóságra.

Majordomus # 2022.07.10. 19:29

Esetleg lejáratás és rágalmazás jöhet szóba,ahhoz meg kevésnek tűnik.

Slainte # 2022.07.11. 11:51

Csak kérdezem, a lejáratás milyen bűncselekmény?

Traffic # 2022.07.15. 12:15

T. Stan!

Az üzenetváltások tartalmának, gyakoriságának, küldési időpontjának, stb. pontos ismerete nélkül érdemi jogi tanács nem adható.
A leírtak alapján halvány fogalmam sincs, mi történt, ki-kivel volt.

Ami szóba jöhet ilyen esetekben, az a zaklatás és a becsületsértés. (Becsületsértés akkor, ha a sértettnek mond/ír a becsület csorbítására alkalmas kifejezéseket, rágalmazás akkor, ha más, kívülálló személynek teszi ezt a sértettről.)
Mindkét cselekmény magánindítványra üldözendő, azaz ha az utolsó üzenetváltás és bármilyen kapcsolattartási forma (telefonhívás pl.) után 30 nap eltelt, eljárás nem indítható.