Zaklatás


Véleményem # 2012.09.05. 13:05

dina33

Szerintem, nem.

dina33 # 2012.09.05. 08:41

Ha valakinek levélben elküldöm azt, hogy foglalkozz a kisebbségi pároddal és nem én vagyok a ribanc hanem te. Ez miatt feljelenthetnek? És zaklatásnak minősül?

ObudaFan # 2012.08.23. 20:19

Mi a kérdés?

ObudaFan # 2012.08.23. 18:54

Ez veszélyes fenyegetés szabálysértése. Ha az elhangzottakat tudod igazolni, tegyél feljelentést.

Heydrich # 2012.08.23. 17:44

Kedves Gabicsek és hozzáértő jogot végzettek!

tegnap telefonon megfenyegetett a tesóm (akivel nem vagyunk jóban,fizetési meghagyással terheltem)felesége,miszerint a munkahelyemen és a családomnál ellehetetlenít pedofíliával,homosexualitással vádolva persze bizonyítékok nélkül:(
kérdésem, hogyan előzhetem ezt az akciót meg, hogy nehogy kimenjen az iskolába, ahol tanítok vagy nejemnél bevádoljon???
a hamis vád is lenullázhat erkölcsileg, hogyan előzzem ezt meg????
köszi:))

csalodott83 # 2012.08.21. 22:45

T. Fórumozók
A segítségetekre lenne szükségem. Megpróbálom minél rövidebben összefoglalni:
Adott egy férfi, akivel eleinte jól indult a kapcsolatunk. Habár mindkettőnknek volt/van mit rendbe hozni az életén (előfordul), de számomra megmagyarázhatatlan okból elkezdett furcsán viselkedni, teljesen eltaszított magától (részemről: munka lehetőségek felajánlása, tanulási lehetőségek, full tmáogatás, akár barátilag is). Sajnos az érzelmeim elragadtak, és a józan mérlegelés helyett az érzelmeimre hallgattam (vagyis többet érzek iránta). A részéről üres ígérgetések (szeretlek, veled szeretnék lenni vagy akár fizikai és mentális zaklatásba kezdett). Számomra ez azt jelentette, hogy írhatok neki smst ha gondolok rá, tarthatom vele a kapcsolatot, de teljes ignorálásba ütköztem. Egyre frusztráltabbá váltam, megszerettem volna szakítani vele a kapcsolatot. Visszatért, újra a régi dallal; szeretlek stb. Ezután megint írtam neki kedves sms-eket, de találkozni valahogy nem akart, teljesen hülyét csinált belőlem. Az utolsó csepp a pohárban elért, és egy alkalommal megpróbáltam felpofozni, mert hiába próbáltam hatni rá vagy tisztázni a dolgokat. Azóta még nagyobb ignorálásba ütköztem, és egy mai üzenet után (jó lenne beszélni, egyszer úgyis találkozni fogunk, készüljön fel rá mit fog mondani, mert amit csinál az nem normális). Felhívott, és azt mondta feljelent zaklatás miatt, mert egy rendőr, akinek megmutatta, azt mondta jelentsen fel. Ez az üzenet csupán arról szólt, hogy ha egyszer összefutunk és megbeszéljük, mert most nem akar látni és hallani rólam a kirohanásom miatt. Egy alkalommal, mikor megint meg akartam szakítani vele a kapcsolatot, csak annyit kértem, hogy ne találkozzunk többé, és a kölcsönadott pénzemet szeretném visszakapni, mert nem ajándék, hanem kölcsönről volt szó, erre is azt kaptam, hogy zsarolom, fenyegetem és feljelent. A mai nap ez újra előjött, ha úgy operál, hogy megaláz lépten-nyomon, akkor igenis legalább legyen becsületes ebből a szempontból, és adja vissza a kölcsönt. Azt mondta rendben, de akkor rám küld egy ügyvédet. Felhívtam a sajátomat, aki azt mondta ez az ember beteg, és nem kell foglalkoznom akkor sem ha megkeres egy ügyvéd vagy rendőr. Mégis aggódom. Feljelenthet tényleg????
Előre is köszönök bármilyen jó tanácsot!
Köszönöm.
'csalódott'

Thuja # 2012.08.12. 06:31

Üdvözlöm!

Kutyasétáltatás közben rendszeresen előfordul, hogy
az egyik társasháznál (vagyis két háznál, mert az utca mindkét oldalán van egy ház, amelynek u.a a gondnoka, vagy nem tudom mi a pontos elnevezése) egy férfi, aki a kertben és az utcán nyírja a füvet minden alkalommal zaklat, ordítozik velem, hogy a kutyát ne vigyem oda, ne arra sétáljunk. Valóban van néhány kutyás, aki nem szedi fel a kutyapiszkot, de van olyan is aki felszedi. Én tegnap előtte szedtem fel, de így sem hagyott békén. Teljesen belemászott az arcomba és azt ordítozta, hogy
vigyem haza sz... a kutyát. Nyilvánvaló, hogy közterületről van szó, tehát nem tilthatja meg, hogy arra sétáljak a kutyával és nem is akarok más felé menni. Egyébként is ez a legrövidebb út hazafelé és egy 15 éves, műtött lábú kutyával nem tudok még egy utcát menni, hogy kikerüljem ezt a férfit, aki szinte állandóan az utcán van, amikor arra járunk.
Valószínűleg másokkal is ordítozik, de én attól félek, hogy egyszer rám támad, vagy a kutyával csinál valamit.
Azt kérdezném, hogy ez az eset kimeríti e a zaklatást, vagy sem? Tudok e valamilyen jogi lépést tenni az ügybe?
Hogy bizonyíthatom, ha ránk támad esetleg?
Válaszát előre is köszönöm.

sztankovics bruno # 2012.08.06. 12:57

Gabicsek köszönöm a válaszod! Itt tudni kell az úriember vissza térö esett a fenyegetésekbe garázdaság áram lopás,és már ült is! utoljára 3 év felfügget kapot!
nemtudom,hogy ezt már hogy fogják neki értékelni de itt már az egész utcának a hócipöje televan vele!
Én őszintén nemhagytam hogy száguldjon a rozoga motorjával az utcánkba és léptem..kis babákat tologatnak itt kocsiba és egy alkoholista jogsi nélkül száguldozik.
Már ott tartunk mink is a tesommal áruljuk a nyaralót kiraktuk a táblat 3 éve és nemigen mennek az ingatlanok!
lépnék de nem tudok erröl a környékröl elmenni remélem rám mosolyog a szerencse!
Köszönöm Elöreis!
Csabesz

Gabicsek # 2012.08.06. 11:06

Persze, hogy a beleegyezése nélkül történt a felvétel. Abban nincs semmi, hogy ezt a nyomozó rögzítette is. Gondolom, a felvételt az iratokhoz csatoltad. Valószínűleg bizonyítékként fogják figyelembe venni.

sztankovics bruno # 2012.08.06. 06:59

Tiszteletem segitségüket kérném! Az utcába lakik 1 alkoholoista emberke és úgy motorozgat,én megtettem a bejelentést telefonon elkapták őt.
Na most csak sejteni tudja,hogy én lehettem,1 hétre rá oda jött az utcába a házam elé megfenyegetett felgyújt, elkapat, megveret,és hogy menjek ki verekedjünk meg persze én nem mentem bele hanem tartottam a kamerámat a kezem be és felvettem!
Ma megtettem a feljelentést a kapitányságon és mondtam,hogy van videó felvételem is erre a nyomozó bele irta azért.. a jegyzö könyvbe,hogy a felvétel a fenyegetö bele eggyezése nélkül történt!
Kérdem én még ilyen perpatvar közepén még megkellet volna kérnem őt ugyan felvehetlek?
Ebböl gondolom nemszármazhat semmi nekem ?
Én úgy tudtam amíg saját magam védelmére forditom a felvételt bizonyiték ként semmi nem származhat belöle!

Elöreis köszönöm a válaszokat!

B. Csaba

gida1952 # 2012.07.15. 14:31

Udvozlok Mindenkit!

Segitseget szeretnek kerni.Jogi ugyekben maximalisan tanacstalan vagyok.En egy 59 eves anyuka vagyok,a lanyom 36 eves.Korulbelul 2 evvel ezelott,ossze zordultun.Mivel nem voltam hajlando,tobb honapos eltartas utan,tovabb financirozni az eletuket a lanyomnak es a pasijanak.Azota nincs megallasom.Barmerre megyek mindenhol utolernek es rontjak a hitelem.Hazugsagokkal es ragalmakkal.Mar ott tartok,hogy a megelhetesemet is veszelyeztetik.Nem tudom kihez fordulhatnek tanacsert.Idegileg lelkileg teljesen kikeszultem,es mar anyira fajult a dolog,hogy mar ongyikosagon gondolkodom.Azota bosszuhadjaratot inditottak ellenem,es mindent elkovetnek a hitelrontasom erdekeben.MIndenhol en vagyok az elvetemult,hazug es sz...kevero.Ha valaki tanacsot tudna adni,nagyon megkoszonnem.Nem tudom,hogyan lehet kivedeni ezeket a ocsmany dolgokat.Koszonettel!

Dettii # 2012.07.10. 13:42

Üdv.!
Valaki tudna segíteni? nagyon fontos lenne.
A rendőrség ma kijött a házunkhoz, hogy feljelentettek, mivel a telefonomról halálosan megfenyegedtem egy hölgyet.
Én erről nem tudok, ilyet nem is követtem el.
Semmi többet nem tudok az ügyről, és holnap vallomást kell tennem.
Segítsen valaki kérem!
Köszönöm!

Véleményem # 2012.05.14. 07:07

pongocska

Amint még egyszer előfordul azonnal hívjátok (a jól ismert számokon) a rendőrséget. Már eddig is meg kellett volna tenni!

pongocska # 2012.05.13. 04:09

Üdvözletem Segítséget szeretnék kérni.A szomszéd albérlőkkel van gondom.Egyik nap amikor a nagy bevásárlásból mentünk haza a párommal,a bejárati ajtójukon lévő rácsot sosem csukják be és én becsuktam mert nehezen tudtunk volna tovább menni.egy kis idő elteltével át csöngetett,hogy mire fel csuktam be ,de ezt mid a végén már üvöltözve (de már addigra én is üvöltöztem és már mondtam neki csunyát is és mondtunk már egymásnak mindent).A párom pont kint locsolt és mondta neki hogy menjen szépen haza,mert nem tud tőle locsolni.Később megint vissza jött ,de már nem egyedül megint üvöltözve hogy a párom állitolag lökdöste és sértegetjük de majd ha haza jön a férje átküldi,és majd ő is (meglökdös minket) Másnap ismét csöngettek de már nem nyítottunk nekik ajtót.Ezért 3 órán keresztül figyelték a lakásunkat mikor mozgunk.Már lassan nem merünk kimozdulni.Előre is köszönöm.

gobli # 2012.04.29. 16:39

Tisztelt Címzett!
Segítségét kérném, hogy bűncselekményt követtem-e el a következő esetben: egy közösségi oldalon beregisztráltam magam egy kitalált személy nevén, külföldi oldalról vett fotókat töltöttem fel és ismerősöket kerestem. Nemrég egy személy ismerkedés végett felvette velem a kapcsolatot, 2-3 hónapon keresztül levelezgettünk mindenféle dolgokról. Egyik este ő kezdett el írni, egyszer én kezdeményeztem, de elég sok hazugság elhangzott részemről. Soha nem zaklattam, anyagi haszonszerzésről szó sem volt, nem bántottam, csak beszélgettünk. Aztán ő rájött, hogy én nem az vagyok, akinek mondom magam és azt mondta fel fog jelenteni a rendőrségen. Kérdésem, hogy bűncselekményt követtem el ezzel? Milyen büntetést kaphatok érte, ha nem zaklattam, nem bántottam és nem volt anyagi haszonszerzés a célom?
Válaszát előre is köszönöm!

Kőbeíró # 2012.04.25. 15:02

Bocsánat, de tudomásom szerint bírósága válogatja, hogy figyelembe veszik-e vagy sem. Van, ahol kifejezetten kedvelik az ilyesmit meghallgatni [feltéve, hogy nem rendőröket mószerolnak vele].

Van azonban egy érdekes jelenség.
Tételezzük fel, hogy van hangfelvételed és bizonyító erejű információkat tartalmaz. Te előkapod a tárgyaláson, hogy íme. A másik fél - hogyha fél - elkezd tiltakozni, hogy de az ő személyiségi jogai, satöbbi: nem járult hozzá a készítéshez és most sem fog a felhasználáshoz.

Mi történhet?

Előfordulhat, hogy a bíró annyiban hagyja, megadóan Rád néz és integet a kézfejével, hogy "tegye el"..?
...vagy pedig azt mondjuk, hogy ha kérem nem járul hozzá a meghallgatáshoz, akkor a T. Bíróság a hangfelvételt bemutatni igyekvőnek lesz kénytelen hinni?

Véleményem # 2012.04.25. 14:51

Nem használhatod fel a felvett telefonbeszélgetést. Ha bánt testileg vagy fenyeget oly mértékben hogy megvalósít egy törvényi tényállást, vagy jogsértést követ el, akkor tehetsz feljelentést.

JJ41 # 2012.04.25. 10:30

Üdvözlök mindenkit.

Megpróbálom röviden leírni az én esetemet.
Nekem is a régebbi kapcsolatom új szereplőjével volt problémám. 2004 őszén én más városba mentem dolgozni, aminek az lett a vége, hogy mi szétmentünk. Nem állítom, hogy részemről nem voltak telefonhívások, de ezek nem az életükbe való beleszólásért történtek, hanem személyes lezárásért. Kb. 2 évvel később én ismét hazakerültem, onnantól eléggé feszült volt a viszony, ami 2006 nyarán "aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés" minősítéssel került bíróság elé. Ebben én sértett voltam. Ezt az ügyet még az év őszén lezárták, kapott az illető 14 hónap börtönbüntetést, 3 év próbaidőidővel. Na, és a 3 év letelte előtt még édesanyámat is megtámadta.. és mit kap?.. Plusz 2 évet, szintén felfüggesztett börtönt.. Ja igen, van egy OORSZI papírja, hogy agresszivitásra hajlamos.. Ok, biztos van ilyen.. De nekem már elegem van az illető állandó agresszív megjelenéseiből.. Nem akarom bántani, de úgy nézz ki mint egy gorilla.. Főleg a testtartása.
Kérdés: milyen jogi lépéseket tehetek meg?
ha hangrögzítős telefonnal veszek fel esetleg egy nem éppen finomkodó beszélgetést, azt felhasználhatom-e a feljelentésben?

senki lánya # 2012.04.19. 09:44

A csoportos zaklatás jogi kérdés szerintem:D Javíts ki ha nem így van:)

wers # 2012.04.19. 09:38

Ők jogi kérdésekre válaszolnak

senki lánya # 2012.04.19. 09:32

wers én nem várok semmit.Maximum annyit, hogy kíváncsi vagyok, mit mondanak a kérdezőnek az itteni jogászok.

wers # 2012.04.19. 09:24

Megpróbálom, elég kitartó vagyok, bár szerintem teljesen mindegy. Én sem ügyvéd, sem úr nem vagyok, nem az én szavaimat várod

senki lánya # 2012.04.19. 09:05

wers érted illetve fel is tudod fogni amit írok egyébként?:D

wers # 2012.04.19. 08:01

igen, ez tényleg túl nehéz nekik

senki lánya # 2012.04.19. 07:33

Így is lehet:) főleg az olyan esetekben, amik nehezebbnek tűnik az átlagosnál és szokásosnál.
De én azért örülök, mert vannak bátrak is, akik elvállalják, és nem félnek.